Informatieanalist Digitaal Document Beheer

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
10-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
415
Status
Gesloten
Referentie
1257

Afrondingstoelichting

Beste Pim,

Helaas heeft de opdrachtgever de opdracht op on-hold gezet. Mocht dit in de nabije toekomst veranderen nemen we contact met je op.

Bedankt voor de interesse en wellicht komen we de volgende keer wel tot een gezamenlijke aanbieding.

Met vriendelijke groet

Patrick Gorter


Omschrijving

Naam van de functie: informatieanalist Digitaal Document Beheer

Doelstelling
Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoed specifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met vier proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:
Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)
Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)
Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)
Voormalige directie Rijksvastgoed (dRV)

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoed gebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DG-OBR Rijksbreed geleverd worden aan de Rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoed processen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingsproces in het vastgoed domein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP) beschikt het RVB over één integrale bedrijfsproces structuur die ondersteund wordt door één integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Het doel is dat het RVB over 2 tot 3 jaar over geharmoniseerde processen en applicaties beschikt.

De projecten

Het programma HARP is medio juni 2015 gestart, en bestaat uit 23 projecten. Project(en) waar dit profiel betrekking op heeft is(zijn):

De functionaris wordt ingezet op project(en)

Digitaal Documentbeheer RVB
Korte Omschrijving: Harmoniseren processen en ondersteunende software voor digitaal documentbeheer RVB. Dit project zorgt voor een zodanig breed, geharmoniseerd en toekomstvast proces- en applicatieportfolio ten behoeve van digitaal documentbeheer, dat daarmee recht gedaan wordt aan de specifieke eisen van de diverse business-geledingen van het RVB. De scope omvat alle documenten die binnen het RVB zijn of worden gecreëerd of ontvangen, uitgezonderd die documenten die hoger geclassificeerd zijn dan Departementaal Vertrouwelijk. Zowel het dynamisch als het semi-statisch archief vallen binnen scope. In de breedte kijken we naar zowel de besturende, de ondersteunende als de primaire processen.

Taakbeschrijving vd Informatie-analist
De informatiemanager/analist/adviseur ondersteunt de projectmanager Digitaal Documentbeheer. Je maakt deel uit van het projectteam. Je analyseert en adviseert over de (documentaire) informatie componenten binnen de te harmoniseren processen, de passende business requirements en de tactische aandachtspunten. Daartegenover match, analyseer en adviseer je (over) de momenteel bij de RVB-fusiepartners in gebruik zijnde applicaties die voor digitaal documentbeheer worden ingezet. Ook zal naar alternatieve oplossingen gekeken worden. Je adviseert gevraagd en ongevraagd en opereert zelfstandig. Je doet aan kennisoverdracht aan de staande organisatie.

Profiel

Gevraagd wordt een ervaren informatie-analist met

 • Kennis/ervaring met zowel Informatiemanagement als Documentaire Informatie;

 • Up-to-date kennis van de ontwikkelingen binnen IM en Document Management;

 • Ruime ervaring met ontwikkeling en toepassing van DMS en RMA;

 • Ervaring met werken onder architectuur;

 • Ervaring met fusies van overheidsorganisaties;

 • Sterke analytische vaardigheden;

 • Aantoonbare sociale en communicatieve compenties die nodig zijn om te opereren in een setting met actoren met zeer diverse verantwoordelijkheden en rollen: lijnmanagers, bestuurders, proceseigenaren, project en programma medewerkers en technisch specialisten;

 • Ervaring in het houden van workshops;

 • Ervaring in de vastgoedsector is een pré;

 • HBO of WO-opleiding (bijv. Bedrijfskunde);

 • De vaardigheid van procesgericht denken;

 • Minimaal 3 jaar ervaring als Informatieanalist;

 • Ervaring met Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA) is een Pré;

 • Ervaring met projecten en projectmatig werken (Prince2);

 • Ervaring met archivistiek is een pré.

Competenties

 • Probleemanalyse

 • Samenwerken

 • Mondelinge en schriftelijke communicatie

 • Resultaatgericht

 • Plannen en organiseren

 • Overtuigingskracht

 • Organisatiesensitiviteit

Duur openstelling vacature

5 dagen (specialistische functie)

Arbeidsvoorwaarden (ontbrekende gegevens invullen)

Startdatum

1 december of eerder indien mogelijk

Einddatum

1 mei 2016, met mogelijkheid tot verlenging

Optie tot verlenging ja/nee

Dienstverband: 36 uur per week

Standplaats: Aanwezigheid waar nodig op de locaties Den Haag (voornamelijk), reizen naar Apeldoorn en Utrecht behoord tot de reikwijdte.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  16-11-2015 08:00
  Plaats
  Beets

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten