Agile Informatieanalist

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
10-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
650
Status
Gesloten
Referentie
1263

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Rol Agile Informatieanalist
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum 01-12-2015
Einddatum 31-12-2016
Aantal uren per week 36 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Binnen de kaders van het Informatieplan ILT is het programma Nieuwe ICT Omgeving (NIO) begin 2013 gestart. Het programma draagt bij aan de verwezenlijking van de volgende speerpunten:

 • Eenduidige data

 • Consolidatie I-systemen

 • Het vernieuwen van de infrastructuur conform architectuurprincipes

Uitgangspuntpunt is dat ILT-breed processen uniform worden toegepast. De realisatie vindt middels projecten binnen het programma plaats. Deze projecten bestaan uit infrastructurele (waterval) en ontwikkel (SCRUM) projecten. De nieuwe ICT-infrastructuur wordt inclusief technisch beheer bij DICTU ondergebracht. ILT is verantwoordelijk voor functioneel beheer en ketenbeheer.

Ontwikkelprojecten binnen het NIO-programma

Momenteel staan de applicaties Zaakregistratie Holmes en het Bedrijfs-, Objecten- en Persoonsregister (BPO-V) in productie. De applicaties ten behoeve Vuurwerk Meldingen Registratie (VMR) en Inspecteren Zonder Netwerk (Izone) kunnen ieder moment in productie gaan. Sinds kort is ook begonnen met de ontwikkelwerkzaamheden t.b.v. Vergunningsverlening ILT (VILT). Al deze applicaties worden doorontwikkeld en zijn ter ondersteuning van de uniforme werkprocessen van de ILT. Daarbij wordt functionaliteit dwars door applicaties en in samenhang geïmplementeerd.

Infrastructurele projecten binnen het NIO programma

Momenteel heeft NIO de bouwsteen t.b.v. documentgeneratie (ITP) opgeleverd. De realisatie van een webportaal (WWM) met onder andere webformulieren, Eherkenning en DigiD is momenteel is volle gang. Het project voor het onderbrengen van DMS/RMA-functionaliteit bevindt zich momenteel in de initiatie fase (het PID wordt momenteel opgesteld).

De ILT realiseert de ontwikkeling van applicaties via de Agile/SCRUM-methode. Momenteel zijn er vier scrum-ontwikkelteams actief: Holmes, BPO-V, Izone en VILT. Deze teams bestaan alle uit ontwikkelaars, een tester, een informatieanalist en een productowner.

Het ontwikkelframework is SCRUM maar de projectmethodiek is PRINCE2. M.a.w. onderliggend wordt het project conform PRINCE2 beheerst. De product owner is verantwoordelijk voor de te ontwikkelen functionaliteit en de projectmanager is verantwoordelijk voor de projectbeheersing en het faciliteren van het ontwikkelteam.

Infrastructurele projecten worden conform de PRINCE2 methodiek gestuurd.

Wie zoeken wij?
Binnen het NIO-programma zoeken wij een ervaren informatieanalist voor 40 uur in de week. De informatieanalist zal in eerste instantie worden ingezet voor het project VILT.
Doelstelling van het project VILT is de ICT-ondersteuning bij vergunningverlening ketenbreed en volgens een uniform procesontwerp te realiseren van begin tot eind, dus van aanvraag, via interne routering en zaakbehandeling tot de productie van een vergunning voor de aanvrager. De naam VILT staat voor ‘Vergunningverlening ILT’ maar betreft in feite alleen de applicatie voor de zaakbehandeling. Naast de bouw van deze applicatie verzorgt het project dus ook ontwikkelwerk in samenspraak met andere bouwteams voor andere applicaties.

Je bent een ervaren informatieanalist met ruime ervaring in scrum (agile) projecten in het algemeen en informatieanalyse in het bijzonder. Je bent in staat de benodigde functionaliteit voor de toekomstige VILT gebruikers dusdanig in kaart te brengen en in de vorm van user stories te specificeren, dat software ontwikkelaars en testers de gevraagde functionaliteit kunnen bouwen en testen. Je weet daarbij ook rekening te houden met bedrijfsprocessen van ILT. De gevraagde functionaliteit weet je naar complexheid te beoordelen waarbij je de juiste prioriteiten weet te benoemen.

Omdat je onderdeel van een scrum-team wordt, is het van belang dat je een echte team player bent. Je helpt de product owner, ontwikkelaars of tester om de sprint op tijd gereed te krijgen. Ervaring met (agile) testen op basis van SoapUI en Selenium is daarom een groot voordeel.

Samen met de functioneel beheerder zal je de documentatie op orde houden. Verder woon je de tweewekelijkse sprintdemo’s en refinement sessies met de key users bij.

VEREISTE KENNIS

Opleiding

 • Tenminste HBO werk- en denkniveau

Werkervaring

 • Mimimaal 5 jaar ervaring als J2EE-ontwikkelaar op senior-niveau

 • Ruime ervaring met SCRUM/Agile IT-projec

 • Ruime ervaring met IT-architectuur in complexe omgevingen

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

 • (Mee)bepalen testaanpak en inrichting technische testtooling

 • Mee-ontwikkelen generieke proces applicatie

 • Unit testen en mee ontwikkelen testplatform

 • Ondersteunen van tester, informatie analist en product owner

 • Onderhouden installatiehandleiding en klaarzetten deployments

EXTRA INFORMATIE

Incidenteel kan het voorkomen dat de kandidaat elders zijn werkzaamheden dient uit te voeren.

Het maximaal aantal uren van deze opdracht bedraagt 1600 uur.

Intakegesprekken staan gepland voor donderdag 19 november.
Kandidaat dient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de selectieprocedure.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  10-11-2015 19:02
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten