Senior Adviseur Interne Controle a.i. IT Audit Gemeente

Intermediair
Michael Page
Geplaatst op
11-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid-Holland
Reacties
1
Bekeken
606
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 44 opdrachten

Omschrijving

De afdeling Interne Controle van deze Gemeente streeft naar een procesgerichte controle-aanpak binnen het concern. Daarbij controleren we of de processen werken zoals ze horen te werken. De afdeling bestaat uit 36 collega's die nauw samenwerken met de clusters, Concern Control en de externe accountant.

Door een knelpunt in de capaciteit op de controle van Administratie & Verslaglegging en het IT controle proces is tijdelijke capaciteit op dit gebied gewenst. Om die reden zijn wij op zoek naar een (senior) adviseur interne controle. Als (senior) adviseur interne controle wordt je volgens de planning ingezet op IT controles (IT general en application controls, toetsen lijstwerk en koppelingen) en proces- en balanscontroles. Hierbij wordt bekeken of de opzet en werking op een juiste manier verlopen en het gewenste effect blijven opleveren. Het betreft een breed werkveld van verschillende processen die worden getoetst van inkoop- en aanbestedingsprocessen tot aan kwaliteitsprocessen. Na het toetsen van de bestaande processen ligt er een sterke nadruk op het signaleren van knel- en verbeterpunten. Hiervoor schrijf je adviezen waaruit blijkt welke fasering, methoden, middelen en tijdsplanning noodzakelijk zijn voor een optimaal controleproces. Je houdt desgewenst interviews met sleutelpersonen van de betrokken organisatieonderdelen. Indien de uitvoering van de werkzaamheden niet optimaal verloopt, verwerk je de bevindingen in een rapport en adviseer je over verbetervoorstellen. Deze bevindingen en aanbevelingen worden besproken met de betreffende proceseigenaren.

Je hebt een WO of HBO werk en denkniveau op het gebied van EDP auditing met tenminste 1 tot 5 jaar ervaring in het werkgebied. Je bent RE of studerend hiervoor.
Je hebt tevens een WO of HBO werk en denkniveau op het gebied van accountancy.
Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder de BBV. Je hebt aantoonbare ervaring op jaarrekeningcontroles bij gemeenten. Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je goed met deadlines werken. Verder heb je kennis en ervaring met moderne controle aanpak (procesgericht auditen). Ben je verder resultaatgericht, klantgericht, stressbestendig en flexibel, dan ben jij degene die wij zoeken!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  15-11-2015 15:22
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten