Kwartiermaker Privacy Management

Intermediair
Novaccent
Geplaatst op
11-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
448
Status
Gesloten
Referentie
NOMB01044

Omschrijving

Project omschrijving

De digitale ambities van de klant zijn groot. Voor het succes van het digitaliseringsprogramma is adequate beveiliging van rechtspraakgegevens en duurzame ontwikkeling onder architectuur cruciaal. Daarnaast is het simpelweg de wettelijke plicht om privacygevoelige gegevens van burgers goed te beschermen. De samenleving verwacht terecht van de Rechtspraak dat zij in alle opzichten voldoet aan de gestelde wet- en regelgeving, waarin zij  een belangrijke voorbeeldfunctie heeft. Omdat de manier van werken verandert, de Rechtspraak doet steeds meer digitaal en gebruikt uiteenlopende IT-omgevingen, worden vooral security en privacy steeds belangrijker onderwerpen. Voor de beveiliging van de gegevens van de Rechtspraak vormt deze ontwikkeling een groeiend risico. Bovendien zien zij dat de IT-dreigingen significant toenemen. Denk aan complexer wordende cyberaanvallen, malware en digitale spionage. Maar ook de nieuwe (Agile) manier van ontwikkelen die de klant sinds twee jaar toepast, dwingt de klant anders om te gaan met security en privacy vraagstukken. De borging van maatregelen moet in de architectuur opgenomen worden en meer dan nu zal periodiek de kwaliteit getoetst moeten worden om het hoge en veilige niveau van de ICT dienstverlening van de rechtspraak te kunnen borgen. Gebruikers van deze diensten moeten het gevoel hebben dat ze overal en op elk moment de diensten kunnen gebruiken maar bovenal dat deze veilig zijn en dat hun privacy gewaarborgd is.

Om met name de privacy aspecten vorm te geven zoeken wij voor een periode van een half jaar een privacy officer die als kwartiermaker privacy management gaat borgen en vormgeven binnen de klant. Hierbij werkt hij/zij samen met de security medewerkers, de architecten en de beleidsmedewerkers van de raad van de Rechtspraak.

De opdrachten die de privacy officer moet uitvoeren zijn

1.Organisatorische borging van privacy management binnen de klant

2.Opstellen van maatregelen vanuit normenkaders en beleid Rechtspraak

3.Toetsing realisatie van de vastgestelde maatregelen

4.Het (laten) uitvoeren van Privacy Impact Assessments (PIA’s)

5.Vergroten van bewustwording van de eindgebruikers van de Rechtspraak

6.Borgen van meldplicht datalekken binnen de klant

7.Annonimiseringsbeleid uitdragen en toetsen

Project vereisten

Wie zoeken wij?

 WO opleidingsniveau richting (privacy) recht, bedrijfskunde, of informatica. Je hebt tenminste één van de drie opleidingen succesvol afgerond. Je hebt aantoonbare affiniteit met- en kennis van de richtingen waarin je niet afgestudeerd bent.
Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
Je hebt aantoonbaar brede conceptuele en praktische kennis van ICT-applicaties en -infrastructuren.
Je hebt aantoonbare ervaring met de Rijksoverheidsomgeving of een vergelijkbare werkomgeving waarin politieke spanningsvelden kunnen voorkomen.
Je hebt kennis en ervaring m.b.t het toepassen van de algemeen toegepaste kaders en best practises voor informatiebeveiliging, zoals bijvoorbeeld: de Wet Bescherming Persoonsgegevens, Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Meldplicht datalekken, ISO27001/2 en de BIR,
Je kunt beleidskaders en oplossingsrichtingen vertalen in roadmaps en praktische handvatten voor de operatie.
Je herkent ontwikkelingen en gevoeligheden tegen de achtergrond van de missie, de strategische agenda en de cultuur van de Rechtspraak.
Je hebt inzicht in de behoeften van de Rechtspraak organisatie, de eindgebruikerswensen en de technische en financiële mogelijkheden en randvoorwaarden.
Je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk rapporteren op diverse niveaus.
Je evalueert je eigen werk en werkwijze met collega’s en opdrachtgever, leert daarvan en draagt nieuwe inzichten over aan collega's.
Je kunt bijeenkomsten leiden en controleren.
Je bent overtuigend, verbindend en resultaatgericht.
Je maakt het voor de medewerkers van de Rechtspraak gemakkelijk om met Privacy management om te gaan.

Project voorwaarden

Startdatum

04-01-2016

Einddatum

04-07-2016 (met optie tot verlenging)

Uren per week

36 uur

Locatie

Utrecht

Uiterlijke datum voor reacties

16 november 2016

Indien je interesse hebt in deze opdracht, ontvangen wij graag je cv en motivatie in Word format. Tevens ontvangen wij graag jouw uurtarief. 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten