Senior Architect

Opdrachtgever
Detabase
Geplaatst op
12-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
28
Status
Gesloten

Omschrijving

Bijzonderheden
Bij het uitvoeren van deze opdracht is VOG verplicht: Ja/Nee

Duur

7 maanden

Startdatum

01-12-2015

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Den Haag

Uren per week

40 uur

Werkzaamheden
Senior Architect DigiD

Logius

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.
Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Hoofdvraag

Logius is opzoek naar een ervaren Sr. Architect DigiD Machtigen.

Werkzaamheden

Wat vragen wij? ICT architect met ervaring op het gebied van authenticatie en autorisatie, identity management in het algemeen en SAML in het bijzonder. Het werkterrein heeft de focus op de functionele werking en het gebruik van DigiD Machtigen. Ondanks deze focus is ervaring met ontwerp en inrichting van infrastructuren een pre in deze functie. Gewenst is ruime kennis en ervaring met beveiliging en beveiligingsprocessen.
Je hebt kennis van NORA, actuele en gedegen kennis op het gebied van authenticatie en autorisatie en van methodieken om tot architecturen te komen. Je hebt kennis van internetstandaarden waaronder Digikoppeling, SAML en PKI. Verder heb je ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van (web)applicaties. Daarnaast ben je een goede adviseur. Je straalt autoriteit uit en kunt goede presentaties geven en notities schrijven.
Als ervaren architect houd je de regie over de architectuur en bewaak je afspraken met (interne en externe) partijen. Je bespreekt projectstartarchitecturen en doelarchitecturen met interne betrokkenen en toetst nieuwe ontwikkelingen in projecten aan de eisen van Architectuurprincipes en standaarden. Tegelijkertijd zoek je met collega-architecten naar samenhang en aanknopingspunten met andere voorzieningen van Logius.

Opdracht voor het komende jaar

De impact analyses, ontwerpen en use cases voor de komende releases worden grotendeels binnen projecten getoetst aan de bestaande architecturen van DigiD Machtigen. Afwijkingen worden geanalyseerd. Ontwerpen en use cases worden bijgestuurd; afwijkingen worden gemotiveerd en besproken met collega architecten. Zo nodig worden voorstellen voor aanpassingen op de bestaande architectuur beschreven en doorgevoerd.

Verder neem je verbeterinitiatieven in doorontwikkelingen en werk je onder aansturing van collega architecten mee aan meerjarige productplannen en behoeftemanagement.

Kennis en vaardigheden

 Je hebt academisch niveau in informatica en minimaal 5 jaar werkervaring als architect.
 Je hebt kennis van (bij voorkeur van overheids) architecturen.
 Je hebt actuele en gedegen kennis op het gebied van authenticatie en autorisatie.
 Je hebt kennis van de niet-functionele vlakken van architectuur, zoals beheer, informatiebeveiliging, infrastructuur, hard- en software performance.
 Ruime ervaring met ontwerp en inrichting van infrastructuren is een pré.
 Je kunt informatiearchitecturen diepgaand ontwikkelen.
 Je kunt bedrijfsarchitecturen diepgaand ontwikkelen.
 In een dynamische omgeving kun je acteren op verschillende niveaus, zowel operationeel als bestuurlijk. Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en kunt anderen van jouw visie overtuigen.
 Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 Je hebt een goede beheersing van Nederlandse taal en Engelse taal.

Je beschikt over de volgende competenties

 Analytisch;
 omgevingsbewust;
 resultaatgericht;
 samenwerken;
 Innovatief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten