Senior Tester

Opdrachtgever
Jenrick
Geplaatst op
12-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
370
Status
Gesloten
Referentie
20151039

TOP-Opdrachtgevers

 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Novaccent 21 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Senior Tester

 1. Plaats in de organisatie/werkgebied

Binnen de kaders van het Informatieplan ILT is het programma Nieuwe ICT Omgeving (NIO) begin 2013 gestart. Het programma draagt bij aan de verwezenlijking van de volgende speerpunten:

 • Eenduidige data

 • Consolidatie I-systemen

 • Het vernieuwen van de infrastructuur conform architectuurprincipes

Uitgangspuntpunt is dat ILT-breed processen uniform worden toegepast. De realisatie vindt middels projecten binnen het programma plaats. Deze projecten bestaan uit infrastructurele (waterval) en ontwikkel (SCRUM) projecten. De nieuwe ICT-infrastructuur wordt inclusief technisch beheer bij DICTU ondergebracht. ILT is verantwoordelijk voor functioneel beheer en ketenbeheer.

Ontwikkelprojecten binnen het NIO-programma

Momenteel staan de applicaties Zaakregistratie Holmes en het Bedrijfs-, Objecten- en Persoonsregister (BPO-V) in productie. De applicaties ten behoeve Vuurwerk Meldingen Registratie (VMR) en Inspecteren Zonder Netwerk (Izone) zullen binnenkort in productie gaan. Onlangs is ook begonnen met de ontwikkelwerkzaamheden t.b.v. Vergunningverlening ILT (VILT). Al deze applicaties worden doorontwikkeld en zijn ter ondersteuning van de uniforme werkprocessen van de ILT. Daarbij wordt functionaliteit dwars door applicaties en in samenhang geïmplementeerd.

Infrastructurele projecten binnen het NIO programma

Momenteel heeft NIO de bouwsteen t.b.v. documentgeneratie (ITP) opgeleverd. De realisatie van een webportaal (WWM) met onder andere webformulieren, E-herkenning en DigiD is momenteel is volle gang. Het project voor het onderbrengen van DMS/RMA-functionaliteit bevindt zich momenteel in de initiatie fase (het PID wordt momenteel opgesteld).

 1. Organisatiecultuur en professionaliteit (Optioneel)

De ILT realiseert de ontwikkeling van applicaties via de Agile/SCRUM-methode. Momenteel zijn er vier scrum-ontwikkelteams actief: Holmes, BPO-V, Izone en VILT. Deze teams bestaan alle uit ontwikkelaars, een tester, een informatieanalist en een productowner.

Wie zoeken wij?
Voor het NIO-programma zoeken wij tijdelijk een senior tester.

Als tester zal je in samenwerking met de SCRUM/systeem-tester worden ingezet voor het project Holmes. Dit project zorgt voor de doorontwikkeling van het zaakregistratiesysteem Holmes. Dit systeem is al sinds 2008 in gebruik en in beheer. Holmes geeft de ILT inspecteurs de gelegenheid om alle gegevens en documenten van het primaire proces te registreren, bewaken en/of te genereren en op te slaan. Naast invoer door inspectiemedewerkers, wordt Holmes gevoed vanuit diverse systemen ten aanzien van werkzaamheden, personeelsgegevens en autorisaties. Holmes wordt momenteel gebruikt door circa 250 inspecteurs. Holmes zal uiteindelijk inspectiebreed worden ingezet voor het proces inspecteren.
De doorontwikkeling van Holmes is begin 2013 gestart en bestaat uit het verder functioneel uitbouwen en moderniseren van de applicatie. Een onderdeel hiervan is het ontwikkelen van een nieuwe user interface op basis van AngularJS.

Je werkzaamheden zullen in eerste instantie bestaan uit het uitvoeren van de regressietesten die momenteel door Functioneel Beheer worden uitgevoerd. Deze testen zullen voortaan door het NIO- programma worden gaan uitgevoerd. Verder zal je je als tester je gaan bezig houden met het verbeteren van de ketenintegratietesten en het optimaliseren van het (automatisch) testen van de Holmes releases, zodat de tijd tussen oplevering en in productiename verkort wordt (maximaal twee weken) en er maandelijks Holmes releases in productie gezet kunnen worden.

Je bent een zeer ervaren tester met ruime ervaring in agile/scrum en in IT-projecten. Je hebt aantoonbare competenties op het gebied van requirements analyse, opstellen van tests en uitvoering.

Verder ben je een scherpe luisteraar en ben je pragmatisch. Je kiest de beste oplossing binnen de beschikbare tijd. Je bent communicatief zeer vaardig, kan complexe zaken op een begrijpelijke manier uitleggen en je bent in staat een brug te slaan tussen de verschillende partijen. Je resultaten en op te leveren producten worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit, een solide structuur en een hoge mate van beheer(s)baarheid. We verwachten dat je een eigen ‘gereedschapskist’ (laptop) meebrengt.

3.Taken/werkzaamheden

 • Testcoördinatie op NIO-niveau, afstemming met functionele beheerders, technische beheerders, collega testers en de Product Owner.

 • Testvoorbereiding (testscripts, testafspraken) en het gestructureerd uitvoeren hiervan (samen met functionele beheerders en/of eindgebruikers).

 • Uitvoeren van regressietesten en ketentesten.

 • Verbeteren van ketenintegratietesten en het (automatisch) testen van Holmes releases.

 1. Soft skills

 • Ontwikkelt, onderhoudt en benut relaties en contacten, binnen en buiten de organisatie, om informatie en medewerking te verwerven.

 • Komt met nieuwe oplossingen, ideeën en invalshoeken.

 • Blijft zich, ook bij weerstand of hindernissen, inspannen om een beoogd doel te bereiken.

 • Houdt rekening met de behoeften en belangen van de klant.

 • Spreekt begrijpelijk en correct Nederlands.

 1. Hard skills

 • Mimimaal 5 jaar ervaring als tester op senior-niveau.

 • 3 jaar aantoonbare ervaring met testcoördinatie, afstemming met functionele beheerders, technische beheerders en eindgebruikers.

 • 3 jaar ervaring met ervaring met integratietesten en ketentesten.

 • 5 jaar ervaring met testvoorbereiding (testscript, testafspraken) en het gestructureerd uitvoeren hiervan (samen met functionele beheerders en/of eindgebruikers).

 • 3 jaar ervaring met het uitvoeren van testen met Selenium.

 1. Wensen

 • Inhoudelijke/technische kennis van XML, user stories en webservices.

 • Ervaring met het maken en uitvoeren van unit-testen (JUnit en Mockito).

 • Scrum gecertificeerd.

 • Ervaring met/kennis van het inspectieproces.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten