Projectleider Cloud

Opdrachtgever
Detabase
Geplaatst op
12-11-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
29
Status
Gesloten

Omschrijving

TOELICHTING BIJ AANVRAAG 2015/2763

Rol Projectleider Cloud
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum Zo snel mogelijk
Einddatum 31-12-2015
Aantal uren per week 36 uur

PROJECTINFORMATIE

De programmadirectie Cloud Services heeft ten doel om gedurende drie jaar nieuwe cloud dienstverlening ten behoeve van de DICTU opdrachtgevers op te zetten. Het betreft het ontwikkelen van zowel platformdiensten (PaaS) als applicatieve diensten (SaaS). De programmadirectie wordt gevormd door een kernteam en bestaat verder uit afzonderlijke programma's en projecten. Voor enkele van deze projecten zoeken we een enthouisiaste gedreven projectleider.

VEREISTE KENNIS

De kandidaat heeft ervaring met implementatie in een procesgerichte IT organisatie en heeft de harde zaken goed in de hand (rapportages, planning, voortgang, risico analyse …). De kandidaat is in staat een brug te vormen, vanuit een technische achtergrond, tussen de verschillende disciplines en moet en aantoonbare meerjarige ervaring hebben in het leiden van projecten. Bij de beoogde projecten is kennis van ICT infrastructuur, waaronder Linux, Windows, Vmware, storage, networking, databases, middleware een voorwaarde om de werkzaamheden goed te kunnen inschatten en organiseren. Het werkterrein vraagt kennis van Cloud Computing principes (cf. de NIST cloud referentie architectuur), Cloud Service modellen en Cloud Management oplossingen. Als eis wordt gehanteerd dat de kandidaat in staat wordt geacht om meerdere kleinere projecten gelijktijdig te leiden.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

De programmadirectie Cloud Services is op dit moment bezig verschillende cloud diensten te ontwikkelen. De projectleider zal belast worden met het op een projectmatige manier coördineren van het tot stand komen van enkele van deze cloud diensten. De te ontwikkelen diensten moeten zowel qua opzet en techniek ingericht worden als in beheer gneomen worden. De nieuwe diensten kenmerken zich door de multi tenant opzet en de mogelijkheid dit on demand en via self service te kunnen afnemen. Bij de meeste diensten is sprake van één of meer launching customers waarmee de te ontwikkelen dienst moet worden afgestemd.

GEDRAGSKENMERKEN

Stress bestendig.
Communicatief sterk in woord en geschrift.
Kan hoofd en bijzaken van elkaar scheiden.
Organiserend vermogen.
Motiverend vermogen.
Improvisatievermogen.

EXTRA INFORMATIE

Ervaring binnen grotere organisaties waar ICT ondersteuning essentieel is in het primaire proces (finance, telecom, olie, rijksoverheid etc).
Bereid om, indien de opdracht dit verlangt, incidenteel naar Zwolle of Assen te reizen aangezien DICTU daar ook vestigingen heeft.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten