Adviseur Omgevingsmanagement Keringen

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
12-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
41
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 33 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2500 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-12-2015

Einddatum

31-10-2015

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

17-11-2015 om 18:00 uur

De adviseur omgevingsmanagement adviseert direct aan de IPM-rol omgevingsmanager. Naast de omgevingsmanager bestaan de IPM-teams uit de rollen projectmanager, technisch manager, manager projectbeheersing en contractmanager.

De projectorganisatie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de Maeslantkering en Hartelkering (behorende bij KT1), Hollandsche IJsselkering, Haringvlietsluizen en Volkeraksluizen (behorende bij KT2). Het omgevingsteam is onderdeel van beide projecten. Tussen de keringen en de omgeving is interactie met zowel de droge infrastructuur als de natte infrastructuur. Het omgevingsteam werkt namens de projecten nauw samen met de beheerder van de objecten, het district Noord van West Nederland Zuid (WNZ), team keringenbeheer.

Voor het onderhoud hebben KT1 & KT2 meerdere contracten met marktpartijen. In deze contracten is het vaste en variabel onderhoud uitbesteed. De contractbeheersing van deze onderhoudscontracten vindt plaats op basis van systeem gerichte contractbeheersing (SCB).

De uitdaging voor de adviseur omgevingsmanagement is om in deze complexe omgeving met politiek gevoelig objecten de omgevingsmanager te assisteren bij het pro-actief in beeld brengen van Stakeholdermanagement, beoordelen van nieuwe kleine/ grote projecten m.b.t. Omgevingsmanagementaspecten, kennis van conditionering (zwaarte punt vergunningen uitvraag, toetsen en beoordelen), publiekscommunicatie (adviseren en uitwerken van diverse communicatie middelen), vraagspecificatie opstellen voor bouwcommunicatie, opstellen van KES (externe Klant Eisen Specificatie), strategisch adviseren in producten en diensten voor omgevingsmanagement aan de omgevingsmanager. In samenwerking met het minderhinderteam en het verkeersloket de tijdvensters voor de uitvoering in kaart brengen en eventueel aanvragen van deze tijdvenster. Naast deze werkzaamheden besteed je ook aandacht aan het in kaart brengen van omgevingsrisico’s, met de veiligheidsdeskundige communicatiemiddelen bedenken en inzetten om veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Het is jouw taak om door te luisteren en rekening te houden met ieders wensen en belangen, creatieve oplossingen en consensus te bereiken. Idealiter streef je naar een situatie waarbij alle betrokken partijen voordeel hebben bij de gekozen oplossing (kortom het creëren van draagvlak). Je zorgt voor de omgevingsinformatie op basis waarvan de omgevingsmanager en Kernteamleden beslissingen kunnen nemen.

Je houdt je primair bezig met het goed op elkaar afstemmen van de belangen vanuit de omgeving en het behouden van overzicht. Als adviseur omgevingsmanagement werk je samen met de overige adviseurs van de andere IPM-rolhouders, de SLU, de beheerder.

Resultaatgebieden
KES (Klant Eisen Specificatie) voor nieuwe contracten en contractwijzigingen.
Vraagspecificatie opstellen voor conditionering, zoals vergunningaanvragen, milieukundig onderzoek opstarten en inventarisatie kabels en leidingen.
Vraagspecificatie stremmingen verkeer (weg en water) opstellen.
Toetsen op vergunningenproces
Bijgewerkte website internet, intranet, nieuwsbrief, redactie bestuurlijke/ambtelijke notities, factsheets, folders mbt keringen, Q en A’s.
Stakeholdersanalyse
Issue en beheersmaatregelen lijst per stakeholder
Omgevingsrisico’s inbeeld brengen
Bijdrage aan verantwoordingsrapportage per project voor omgevingsdeel

Standplaatsen – Kantoren RWS, Capelle a/d IJssel (min 1 keer per week), Rotterdam (min 2 keer per week) , Hoek van Holland (ongeveer 1 keer in de 3 weken), Stellendam (ongeveer 1 keer in de 3 weken), Willemstad (incidenteel), Rijswijk (zeer incidenteel)

Functie eisen

Relevant denk-/ werkniveau HBO+ / WO opleiding;
Minimaal 1 tot 3 jaar werkervaring in omgevingsmanagement gerelateerde werkzaamheden
Aantoonbare kennis van conditioneringen, stakeholdersmanagement en communicatie
Aantoonbare ervaring met infrastructurele projecten.
In bezit zijn van VCA-VOL (en indien niet in bezit binnen 3 maanden te behalen)

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten