Concernjurist Juridische kwaliteitszorg/control en handhaving

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Boxmeer
Reacties
0
Bekeken
267
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

1-12-2015

Einddatum

1-8-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

23-11-2015 om 12:00 uur

Gemeente zoekt een vlotte representatieve man/vrouw die de volgende taken zelfstandig, kwalitatief goed kan uitvoeren:

Aanspreekpunt: de concernjurist/handhavingsjurist is het eerste aanspreekpunt voor sectoroverstijgende juridische aangelegenheden voor de gemeente Boxmeer. Hij/zij fungeert tevens als handhavingsjurist naast de reeds zittende handhavingsjurist.
Adviseren: de concernjurist ondersteunt en adviseert de beleidsmedewerkers bij hun taken. Het doel is dat ieder product aan de gestelde kwaliteitsnormen voldoet. Het is aan de (beleids)medewerker om ervoor te zorgen dat de concernjurist bij het product betrokken wordt. Samen met de (beleids)medewerker brengt de concernjurist de risico’s in beeld. Als het gaat om sectoroverstijgende zaken. Daarnaast gaat de concernjuristen proactief te werk. Dit geldt ten aanzien van juridische ontwikkelingen, zoals op het gebied van nieuwe wetgeving en jurisprudentie en de consequenties die deze ontwikkelingen met zich mee brengen. E.e.a. in samenspraak met sectorjuristen.
Controleren: de concernjurist controleert of de producten voldoen aan de juridische kwaliteitsnormen. Daarnaast controleert de concernjurist of de juridische risico’s die ontstaan bij nieuwe wetgeving of naar aanleiding van jurisprudentie aangepakt worden. E.e.a. in samenspraak met de sectorjuristen.
(Ondersteunen bij) procesvertegenwoordiging: op het moment dat de gemeente in een juridische procedure terecht komt, speelt de concernjurist/handhavingsjurist daar een rol in. De concernjurist is verantwoordelijk voor het procedurele gedeelte. M.b.t. handhavingszaken is hij/zij ook verantwoordelijk voor het inhoudelijke gedeelte. Na het advies/uitspraak/arrest is de (beleids)medewerker verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van het bezwaar/beroep.
Rapporteren: juridisch relevante problemen en de juridische kwaliteit worden met de sectorjuristen besproken in het periodiek overleg.

Functie eisen

kennis van wetgeving op de aangegeven beleidsterreinen binnen sector Ruimte en inkoop en aanbesteding en verdere relevante regelgeving
WO-niveau werk- en denkniveau; opleiding bij voorkeur gerelateerd aan het taakveld Ruimte.
constructief kan samenwerken met interne en/of externe partijen.
ervaring met procesvertegenwoordiging en behandeling bezwaarprocedures.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten