Interim Manager ITIL Procesmanagement

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
16-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
2
Bekeken
408
Status
Gesloten
Referentie
1279

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 163 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Rol Interim Manager ITIL procesmanagement
Werkniveau Senior
Locatie Rotterdam en Delft
Startdatum 07-12-2015
Einddatum 06-12-2016
Aantal uren per week 36 uur

PROJECTINFORMATIE

Rijkswaterstaat, Centrale Informatievoorziening, creëert en handhaaft voor al haar leveranciers een level playing field. De informatievoorziening, naar de opdrachtnemers, moet voor iedereen gelijk zijn. De kwaliteit van dit functieprofiel is daarbij cruciaal. Binnen de CIV directie IRN is de afdeling Infraverantwoordelijk voor de ontwikkeling en in stand houding met betrekking tot de ICT Infrastructuur (van netwerk tot aan de applicatie hosting laag). Infra bestaat uit drie verantwoordelijkheden: Plan die kaderstellend is voor de rest van de afdeling en als ‘ingang’ fungeert voor de hele IRN directie. Change waar het programma zorgdraagt voor de LCM, ontwikkel en klantprojecten en Run die de exploitatie(in stand houding) realiseert.

Binnen Plan bevinden zich de procesmanagers die conform CIV brede generiek proces ontwerp zorg moet dragen voor de ITIL procesbeschrijving, werkinstructiesen de kwaliteitsborging etc binnen de afdeling Infra. Zij moeten cnf kaders vanuit de procesverantwoordelijke (afdelingshoofden die verantwoordelijk zijn voor een van de ITIL processen t.b.v.de gehele CIV) zorgdragen dat het de IPWC processen goed geborgd zijn in de organisatie Infra zodat de kwaliteit van de dienstverlening geborgd is. Ook availibility en capacity hebben hier een belangrijke rol in.

De situatie is dat de procesmanagers incidenten/ problems,changemanagement en configuratiemanagement lastig op te lijnen zijn en hun werkwijze niet aansluit bij de werkelijkheid. Het lijkt nu dat de aansluiting van Plan en Run niet op de juiste wijze wordt gevonden i.v.m. het feit dat men elkaar niet begrijpt en het lijkt of men een andere taal spreekt.

Voor het goed realiseren hiervan zijn wij op zoek naar een senior manager/ leidinggevende die samen met het management Infra onder leiding van de teamleider Plan/ Servicemanagement zorgdraagt dat de procesmanagers hun taak professioneel gaan uitvoeren in samenhang met elkaar en de overige stakeholders binnen en buiten Infra. Dat men (procesmanagement en ICT coördinatie en beheer) elkaar begrijpt en de ITIL procesmanagers van hun ‘ITIL wolk’ afdalen naar de hectiek van de dag en op een pragmatische wijze de borging van de processen realiseert. Hij of zij zal als operationeel leidinggevende functioneren voor de procesmanagers en ITIL proces coördinatoren waardoor hij of zij de resultaten ook kan borgen. Dus dat de ITIL- processen die zijn vastgesteld geoperationaliseerd zijn binnen Infra.

De functie vindt plaats binnen de CIV directie IRN(infrastructuur Rijkswaterstaat Netwerken) binnen de afdeling Infra. De opdracht vindt plaats o.l.v. teamleider Servicemanagement (Plan) in Delft. En heeft veel te maken met het team Exploitatie (Run) in Rotterdam.

Plan, Change en Run

Plan is de voorkant van de afdeling. Haar doel is om de kaders te stellen voor de afdeling zowel op technisch als processen vlak. Tevens maakt zij inzichtelijk “wat” er op de lange en middellange termijn op ons af komt. Hier vinden ook de contacten buiten INFRA plaats met betrekking tot de RWS klanten en tweeden, Portfoliomanagement en met de proceseigenaren. Tevens de contacten met inkoop en contractmanagement met betrekking tot de contracten en de toekomstige markt interacties.

Change voert de projecten uit vanaf classificatie niveau twee. De classificatie wordt bepaald door de typering, positionering omvang en complexiteit, hier zijn onder andere de al te bepalen GROKIT (geld, risico, organisatie, kwaliteit, informatie en tijd) onderdelen in meegenomen. Het MT Infrabepaald de classificatie.

De projecten zijn niet alleen (strategische en of politiekgevoelige) klant projecten, maar ook groot (uitgesteld) Lifecycle management, Productontwikkeling, innovaties. Mogelijk komener ook bedrijfsvoeringstrajecten onder programmasturing. Het programma heeft een minimale vaste bezetting van de functies programmamanager en projectmanager. De rest van de benodigde capaciteit worden geleverd vanuit de plan(kader stellend, processen en architecten rollen) en run (ICT beheer en technische uitvoerenden).

Change is de enige die decharge kan krijgen voor de inbeheer name van de Run. Run is verantwoordelijk voor de in stand houding van de diensten die we als infra leveren aan klanten (OSR en interdepartementaal). De servicedeliverymanagers zijn verantwoordelijk dat de dienstverlening conform afspraken wordt geleverd. De productmanagers zijn verantwoordelijk voor de jaarplannen conform de strategische keuzes van de leadarchitect. De proces coördinatoren verdelen de werklast in het reactieve beheer (incidenten, problems en changes). Exploitatie behelst netwerken, datacenters en TGW.

VEREISTE KENNIS

Minimale eisen.
Een ervaren kandidaat op het gebied van Infra/ ICTmanagement en ITIL procesmanagement. De kandidaat dient de verbinding te kunnen realiseren tussen dePlan en de Run. De kandidaat weet op een coachende wijze de procesmanagers te sturen zodanig dat zij in een korte periode hun resultaten kunnen bereiken. Hij of zij zal als operationeel leidinggevende functioneren voor de procesmanagers en ITIL proces coördinatoren waardoor hij of zij de resultaten ook kan borgen. Dus hier zal de kandidaat minimaal 3-5 jaar aantoonbare ervaring in moeten hebben. HBO- WO niveau, communicatief zeer sterk, ITIL ervaring, aansturende/ leidinggevende ervaring

Opleiding

 1. HBO bedrijfskunde

 2. Itil

 3. ICT

Werkervaring

 1. Lijnmanagement (minimaal 5 jaar)

 2. Procesmanagement (operationeel) (minimaal 3-5 jaar)

 3. coachen

 4. ICT (minimaal 5 jaar)

 5. Top desk (minimaal 3 jaar)

Hard Skills

 1. IPWC

 2. ICT

 3. Leidinggeven/ management

 4. rapporteren

 5. kunnen omgaan met weerstanden en veranderingen

Wensen

Een professionele kandidaat die het voor elkaar krijgt om de ITIL procesmanagers in beweging te krijgen om de IPWC processen op de juiste wijze te beschrijven en te borgen dat de organisatie het vertrouwen kan hebben dat het op de juiste wijze gaat werken

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Werkzaamheden

 1. Q1 2016 zijn en geborgde Procesbeschrijvingen en werkinstructies IPWC, afgestemd en goedgekeurd door de procesverantwoordelijken en MT Infra.

 1. Itil- Processen zijn geborgd en geoperationaliseerd.

 1. Aansturing van de procesmanagers en proces coördinatoren Infra op zodanige wijze dat ze weten wat hun taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn en dat ze deze ook uitvoeren.

 1. Rapporteren aan teamleider servicemanagement/ Plan over de stand van zaken en verbeter voorstellen.

GEDRAGSKENMERKEN

 1. analyseren

 1. communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk)

 1. coachen en begeleiden

 1. samenwerken

 1. professioneel

EXTRA INFORMATIE

Incidenteel is het mogelijk dat de kandidaat elders zijn werkzaamheden dient uit te voeren.

Het maximaal aantal uren voor deze opdracht bedraagt 3370 uur.

Let op: Dit betreft een herhalingsaanvraag. Gelieve niet dezelfde kandidaten aanbieden als op aanvraag BET2015/2478.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  16-11-2015 14:26
  Plaats
  Lisserbroek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-11-2015 14:40
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten