Bestuursadviseur

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
16-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
294
Status
Gesloten
Referentie
BCFT510

Omschrijving

Organisatie
De gemeente Zoetermeer is een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. ‘Samenwerken, daadkracht en vertrouwen’ staan daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat we met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer. In onze organisatie werken we intensief samen met onze collega’s over de grenzen van afdelingen heen, en met onze externe partners in de samenleving. Een breed managementteam, waarin alle afdelingen zijn vertegenwoordigd, stuurt de organisatie aan. Op deze manier zijn we in staat en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen. Het cluster Bestuuradvisering heeft een spilfunctie binnen de Gemeente Zoetermeer en is onderdeel van de afdeling Juridische aangelegenheden en Bestuursondersteuning

Opdracht
Wij zijn op zoek naar een ervaren bestuursadviseur voor een periode van 3 maanden, ter overbrugging van een periode waarin wij een nieuwe bestuursadviseur in vaste dienst proberen te werven.

Jouw uitdaging
Veel voorbereidende werkzaamheden van onze wethouders komen voor rekening van het team van bestuursadviseurs. Op elk beleidsterrein zorg je er als bestuursadviseur voor dat wethouders met kennis van zaken spreken en oordelen. Dat maakt je rol als adviseur heel breed. Je moet gemakkelijk van het ene naar het andere onderwerp kunnen schakelen. Dat vraagt een groot inlevingsvermogen: reken in een stad als Zoetermeer op veel dynamiek. Je kunt zomaar ineens voor een vraagstuk komen te staan waar je je direct in moet verdiepen.

Dat is ontegenzeggelijk ook de charme van een functie als deze. Je functioneert middenin het hart van de gemeentelijke organisatie, je zit vooraan bij nieuwe ontwikkelingen; soms zelfs letterlijk, omdat je vaak samen met de betrokken wethouder bij een overleg aanwezig bent. Door je rol krijg je veel mee - en vaak als een van de eersten - wat er in de stad Zoetermeer gebeurt. Je volgt de procesvoering op de voet. En daar draag je ook zelf voor een groot deel aan bij, door je invloed op het goed functioneren van onze wethouders. Ze leunen op jouw adviezen, ze maken dankbaar gebruik van jouw expertise. Jij bent hun eerste adviseur, hun sparringpartner, hun klankbord. Met je politieke sensitiviteit begrijp je ook dat een wethouder wel eens van je advies kan afwijken, om wat voor reden dan ook. In zo’n geval maak je je het gekozen alternatief makkelijk eigen en werk je vol overgave mee aan plan B. Veel contacten spelen op gemeentelijk niveau, maar je houdt ook de blik gericht op ontwikkelingen buiten de stad en je komt in aanraking met externe gesprekspartners.

Functie-eisen
Als bestuursadviseur ben je heel veelzijdig bezig. Eerste vereiste is dat je een gezonde belangstelling hebt voor alles wat er op stadsniveau speelt. Daarnaast is ervaring in een vergelijkbare functie een pre. Door je natuurlijke nieuwsgierigheid ben je iemand die snel thuis is in verschillende beleidsvelden. Je neemt informatie van uiteenlopende kanten makkelijk in je op om die te verwerken tot een helder en goed gefundeerd advies aan onze wethouders. Dat doe je op een overtuigende en zelfverzekerde manier - maar je weet ook dat ‘dienstbaarheid’ een belangrijk facet van je rol is. Jouw optreden vraagt niet alleen klantgerichtheid maar ook tact. Je hebt snel genoeg door hoe de verhoudingen liggen in de gemeentelijke organisatie. Ook ben je iemand die goed en gemakkelijk anderen benadert, zowel binnen als buiten het stadhuis.

Gunningscriteria (weging)
Afgeronde academische opleiding: Politicologie of bestuurskunde
Minimaal 3 jaar in een politiek-bestuurlijke omgeving in de afgelopen 5 jaar
Aantoonbare werkervaring in een bestuur ondersteunende functie binnen een ambtelijke organisatie
Ervaring op de portefeuille Financiën
Ervaring op de portefeuille Cultuur
Ervaring op de portefeuille Communicatie/samenspraak
Ervaring op de portefeuille Duurzaamheid en Groen
Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

3 maanden
Optie tot verlenging
Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week
36
Aanvang
z.s.m.
Opleidingsniveau
WO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
vrijdag 20 november 2015 om 12:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten