Afdelingshoofd ICT Klantcontact

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
16-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Bilthoven
Reacties
0
Bekeken
129
Status
Gesloten
Referentie
1281

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 159 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten

Omschrijving

Rol Afdelingshoofd ICT Klantcontact
Werkniveau Senior
Locatie Bilthoven
Startdatum 01-12-2015
Einddatum 31-07-2016
Aantal uren per week 36 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Het KNMI en RIVM hebben hun dienstverlening op het gebied van ICT ondergebracht in een Shared Service Center (SSC-CAMPUS) dat onderdeel uitmaakt van het RIVM. Met de samenwerking van het KNMI en RIVM in de SSC-Campus wordt geanticipeerd op de veranderingen binnen de Rijksoverheid, zoals het streven naar een compacte, slagvaardige overheid met een verhoogde efficiëntie. Samenwerking, innovatie, efficiëntie en een optimale dienstverlening zijn kernwoorden van SSC-Campus. SSC-Campus wil een betrouwbare leverancier zijn die innovatieve producten en diensten aanbiedt en daardoor de ambities van de aangesloten én nog aan te sluiten kennisinstituten ondersteunt.

De afdeling Klantcontact
SSC- Campus is te typeren als een vraag gestuurde ICT-leverancier voor kennis- en onderzoek instituten binnen het publieke domein. De afdeling Klantcontact met haar ca. 19 vaste medewerkers, bestaat uit: Service Level Management (SLM), Business Relation Management (BRM), Communicatie (Com), Dienst Experts (DE), Support Center (SC).

Op basis van gemaakte afspraken over de dienstverlening door SLM geeft SSC-Campus invulling aan de vraag van haar afnemers. Dagelijkse operationele vragen van de klanten worden door het SC en de DE beantwoord volgens het principe first-time-fix. BRM is het aanspreekpunt voor de regieorganisaties van de diverse afnemers ten aanzien van specifieke, nieuwe of aanvullende vragen. BRM maakt dan afspraken rondom tijd, geld en overige voorwaarden. Door bovenstaande verantwoordlijkheden in te vullen heeft de afdeling als geheel zicht op de totale dienstverlening die SSC-Campus levert aan haar afnemers. Hieruit vloeit voort dat de afdeling verantwoordelijk is voor overzicht en inzicht ten aanzien van de opbrengsten van SSC-Campus. Hierbij geldt dat SSC-Campus als publieke organisatie binnen het publieke domein geen winst nastreeft. De afdeling kenmerkt zich door grote betrokkenheid bij klanten, een hands-on mentaliteit en open communicatie in een multidisciplinaire omgeving.

Functieomschrijving
Als afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor het management van de afdeling. Je bent primair verantwoordelijk voor de personele zaken, de financiën, de inhoudelijke visie en strategie ten aanzien van het contact dat SSC-Campus heeft met haar klanten en de kwaliteit en ontwikkeling van dit klantcontact in de breedste zin van het woord. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor werving, ontwikkeling en begeleiding van medewerkers van de afdeling en voor de samenhang in het team. De sturing is gericht op samenwerking, open communicatie, innovatie en resultaatgerichtheid.

Je bent lid van het management team van SSC-Campus. Hierin vertegenwoordig je de afdeling Klantcontact. Gezamenlijk met de andere MT-collega’s draag je onder leiding van het hoofd SSC-Campus de verantwoordelijkheid over SSC-Campus.

VEREISTE KENNIS

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde universitaire opleiding.

 • Je beschikt over managementervaring binnen een “klant-contact omgeving”.

 • Je beschikt over relevante kennis en ervaring op het gebied van klant interactie Dit betreft

o In woord en gedrag onderscheid kunnen maken tussen inhoud, proces en relatie
o Het omgaan en afstemmen van diverse belangen en stakeholders gericht op resultaat
o Lange termijn klantrelatie waarbij bouwen en coöperatieve grondslag voorop staat
o Werken met SLA’s
o Projectmatige wijze van werken
o Affiniteit met ICT- en onderzoek organisaties.
o In staat om bruggen te bouwen van intern naar extern en visa versa

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

De inzet bestaat uit

 • Leiding en management van de afdeling Klantcontact

 • Ontwikkelen van een visie en strategie t.a.v. het klantcontact

 • Het onderhouden van de strategisch/tactische communicatie met de klanten van SSC-Campus, inhoudelijk, op relatie en samenwerkingsgericht

 • Als lid van het management-team vorm geven aan de samenwerking tussen afdelingen, werkgroepen en projecten

GEDRAGSKENMERKEN

Vanuit het leiderschapsprofiel VWS en het profiel Middenmanagent voor het functiegebouw Rijk is een aantal competenties vastgesteld, die noodzakelijk zijn voor het goed vervullen van de functie van Afdelingshoofd binnen het RIVM/SCC-Campus:

 • Vermogen te inspireren, ontwikkelen van medewerkers;

 • Vermogen te verbinden, zowel binnen als buiten de afdeling;

 • Richting geven/bepalen en organisatiegericht aansturen;

 • Bestuurlijk- en organisatie-sensitief, omgevingsbewust;

 • Zelfinzicht, zelfontwikkeling.

Dit betekent ook dat het afdelingshoofd een voorbeeldfunctie heeft. Je draagt actief het beleid van de organisatie uit en maakt medewerkers betrokken bij en enthousiast voor doelstellingen. Je denkt en handelt over grenzen van eigen afdeling/centrum heen en weet bruggen te bouwen. Je kan ook omgaan met weerstand en durft feedback te geven.

 • Je hebt excellente communicatieve vaardigheden

 • Je bent vaardig in het uitdragen, verdedigen en realiseren van strategische (beleids)doelstellingen van de organisatie.

 • Je bent transparant. Je rapporteert proactief én vraagt dit ook van anderen.

 • Je bent resultaat gericht en ondernemend van aard. Je wilt en kan bouwen.

 • Je bent aanspreekbaar, dienstverlenend, verbindend, integer en overtuigend.

 • Je bent organisatie sensitief en weet niet alleen mensen maar ook organisatieonderdelen aan elkaar te verbinden door je stijl van leidinggeven.

EXTRA INFORMATIE

Gezocht wordt naar een arbeidsinzet van 36 uren per week.

De arbeidsinzet is gepland van 1-dec-2015 tot en met 31-jul-2016 met optie op verlenging tot in totaal maximaal 1 jaar in blokken van drie maanden.
Aanbiedingen met een voorgesteld dienstverband van meer dan 36 uren per week worden genegeerd.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten