Informatie analist

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
16-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Diemen
Reacties
0
Bekeken
407
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 243 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Gewenste startdatum 1 december 2015
Einddatum 31 juli 2016 (verlenging mogelijk)
Aantal uren per week Gemiddeld 32 uren per week, kantoortijden (geen avond- en of weekenddienst.

Doel
Zorginstituut Nederland is zowel een advies- als uitvoeringsorganisatie voor de wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zvw en de Wlz. Zorginstituut Nederland heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Het belang van een goede informatievoorziening is de afgelopen jaren sterk toegenomen: klant- en werkproces worden in toenemende mate ondersteund door de kwaliteit en toegankelijkheid van de onderliggende informatie. Verder is informatie ook bepalend bij het tot stand komen van beleidskeuzes, het verantwoorden van bestedingen en het sturen van de ketens. Het is daarom van belang dat alle partijen in de keten met elkaar intensief samenwerken om de inrichting en onderlinge samenhang van de informatievoorziening én onderliggende technische voorzieningen te borgen.
Als het gaat om de informatievoorziening maken ketenpartners van het Zorginstituut gebruik van de standaarden iWlz, iWmo en iJw. Er is een integrale informatievoorziening nodig omdat door de veranderingen in de zorg klanten met een zorg- en ondersteuningsvraag in toenemende mate te maken zullen krijgen met meerdere ketens/organisaties. Interoperabiliteit van systemen en gegevens over de verschillende domeinen heen is dan ook belangrijk om klanten integraal te kunnen ondersteunen. Het doel van een integrale informatievoorziening is een keten waarin zowel klant als professional optimaal worden ondersteund door de informatievoorzieningfunctie en waarbij de beschikbare informatie beleid, sturing en verantwoording mogelijk maakt. Hierdoor kunnen administratieve lasten worden verlaagd, professionals klanten beter ondersteunen en krijgen cliënten gebruikersgemak en inzicht als het gaat om Wlz, Wmo en/of Jeugdwet dienstverlening.

Zorginstituut Nederland is een onafhankelijke en deskundige beheerder van standaarden en keteninformatisering. Dit doet het Zorginstituut voor ketenpartners binnen Wlz en sinds kort ook voor ketenpartners binnen de Wmo en de Jeugdwet. Om deze taak te vervullen ontwikkelt en onderhoudt Zorginstituut Nederland producten en diensten waarmee de keteninformatisering wordt gerealiseerd. Dit wordt gedaan in een team van ongeveer 12 mensen dat in het afgelopen jaar flink gegroeid is. Zorginstituut Nederland is op zoek naar een informatie analist die kan ondersteunen bij de groeiende werkzaamheden.

Omschrijving van opdracht, beschrijving van werkzaamheden
Binnen het Zorginstituut is het Beheerteam iStandaarden verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de standaarden iWlz, iWmo en iJw. Met de technische en inhoudelijke kennis en een achtergrond in de zorg en ondersteuning, ondersteunt de informatieanalist in de doorontwikkeling en het beheer van de standaarden. Daar waar nodig heeft de informatieanalist contact met ketenpartijen en woont werkgroepen bij. De informatieanalist wordt betrokken bij het vormgeven en opstellen van nieuwe specificaties. De kandidaat zal procesbeschrijvingen maken, technische input leveren en nieuwe dienstverlening inhoudelijk toetsen.

Eisen ten aanzien van de aangeboden kandidaat

 • Beschikbaarheid: De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 32 uren per week gedurende de periode tussen 1 december 2015 en 31 juli 2016 (werkzaam op locatie van Zorginstituut Nederland);

 • Kennis en expertise: Uit het CV en aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (middels opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten) beschikt over:

1.1 HBO of universitaire opleiding
1.2 Kennis van de Wlz, Wmo & Jeugdwet
1.3 Kennis van iStandaarden
1.4 Aantoonbaar netwerk in de Wlz, Wmo en Jeugtdwet keten
1.5 Aantoonbare ervaring met opstellen van specificaties

 • Maximaal uurtarief: €80,- inclusief reis en verblijfskosten en exclusief BTW

 • Competenties: uit het door u ingediende CV en het matchgesprek blijken minimaal de onderstaande competenties en vaardigheden, die voor deze functie als zeer belangrijk worden bevonden

 Heeft analytische en sociale vaardigheden om de brug te vormen tussen opdrachtgever, ketenpartners, gebruikersorganisatie en IT leveranciers;
 Is communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling;
 Neemt verantwoordelijkheid voor het resultaat;
 Is kwaliteitsgericht;
 Teamplayer;
 Is consciëntieus;
 Kan goed luisteren en samenwerken;
 Kennis en ervaring met XML;
 Representatief;
 Is vriendelijk en servicegericht.

 1. Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat werkzaam is geweest als informatie analist

 2. Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat werkzaam is (geweest) in projecten te maken met keten standaardisatie

 3. Geef aan hoeveel jaren de kandidaat werkzaam is geweest in projecten in de zorgdomeinen (Wlz, Wmo, Jeugdwet)

 4. Geef aan hoeveel jaren de kandidaat gewerkt heeft met XML

 5. Uit de referenties, CV en aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en ruime ervaring met deelname aan diverse werkgroepen binnen één van de domeinen of op het gebied van techniek.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten