Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
17-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
387
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • Helion IT 160 opdrachten
  • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Tijdelijke functie op basis van 24 uur per week, voor de periode tot 1 april 2016 (met een mogelijkheid tot verlenging, telkens voor een periode van 3 maanden). De medewerker wordt ingezet binnen de afdeling E-diensten van KING.

KING richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet KING onder andere door gemeenten te helpen
bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie.

En heel praktisch

KING wil gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen bij de aanpak van de decentralisaties in het sociaal domein. KING is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Doel van de functie

Gemeenten acteren in een complexe omgeving en staan op dit moment voor grote opgaven

bezuinigingen, efficiency en steeds meer taken die naar gemeenten overgeheveld gaan worden.
Met een goede informatievoorziening en ICT kunnen gemeenten kosten besparen, efficiency behalen en burgers nog beter van dienst zijn. Omdat niet iedere gemeente het wiel opnieuw hoeft
uit te vinden, heeft KING een aantal producten en standaarden in huis om de elektronische dienstverlening van gemeenten te verbeteren.

Als gevolg van de Decentralisaties is in opdracht van VNG de ISD-keten gerealiseerd in samenwerking met het Inlichtingenbureau, VECOZO, ZinL en VEKTIS. In de loop van 2016 zal KING in opdracht van VNG de coördinatie op het beheer van deze ISD-keten gaan uitvoeren.
Hierbij geldt dat deze keten nog heel jong is (realisatie 2014 en 2015) en in ontwikkeling is (2015 en 2016). In de rol van ketenarchitect adviseer je de ketenmanager over de integriteit en
robuustheid van de ISD-keten. Jouw analyse is mede bepalend voor de datum waarop het beheerteam de verantwoordelijkheid overneemt van het ISD-programma.

Omschrijving werkzaamheden

Kennis, verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

Algemeen

Als Ketenarchitect heb je kennis van: bedrijfsprocessen bij gemeenten en partners van gemeenten, informatiestromen, informatievoorzieningen en ICT-Infrastructuur, elektronische
dienstverlening en modelleren. Je bent goed op de hoogte van de stand van zaken en ontwikkelingen in de informatievoorziening van de (gemeentelijke) overheid. Je hebt diepgaande kennis van de verschillende architectuurconcepten en principes en daaraan gerelateerde trends en ontwikkelingen. Je bent een generalist op strategisch niveau en specialist op tactisch- en operationeel niveau en kan ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete informatievoorzieningen of grote delen daarvan ISD specifiek:
Je neemt kennis van architectuurprincipes en -documentatie van het ISD programma. Je stelt samen met de architecten van het programma de actualiteit en volledigheid van deze documentatie vast, en stelt indien nodig parallel aan het onderzoek een verbeterplan op dat moet leiden tot één actueel architectuurdocument van de ISD-keten. Voor dit verbeterplan maak je een inschatting van de benodigde inspanning.
Je legt in overleg met de ketenmanager contact met alle partijen in de ISD keten en vormt je ter plaatse een indruk van de robuustheid en integriteit van de keten op alle koppelvlakken en binnen alle systemen die een rol spelen bij de berichtenafhandeling in de ISD keten.

Kennis- en ervaringsvereisten
Academisch werk- en denkniveau
Ten minste 10 jaar relevante werkervaring in een dynamische setting
Aantoonbare meerjarige ervaring op het gebied van stelsel- en ketenarchitectuur in een overheidsomgeving
Kennis van NORA, GEMMA en IZO architectuurprincipes
Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden

Competenties en houdingsaspecten
Klantgericht
Kwaliteit gericht
Resultaatgericht
Gericht op samenwerking
Motiverend
Proactief
Verbindend
Enthousiast
Dienstverlenend
Analytisch vermogen
Helicopterview
Visie

Functie-eisen
Kennis en ervaring in het Sociaal Domein is een pre. Het is van belang dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de in de decentralisaties van de Wmo en Jeugdwet specifieke en inhoudelijke onderwerpen en relevante en aanpalende wetgeving. Denk bijvoorbeeld aan privacy en informatiebeveiliging.

Het betreft een tijdelijke functie voor een periode tot 1 april 2016 met een omvang van 24 uur per week (met een mogelijkheid tot verlenging, telkens voor een periode van 3 maanden). Procedure

In beginsel worden maximaal drie kandidaten uitgenodigd voor een gesprek op 3 december tussen 13.00 – 15.30 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten