Ketenarchitect

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
17-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
353
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-917

Omschrijving

Voor KING (KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten) zoeken wij een Ketenarchitect beheersteam ISD, die samen met de architecten de actualiteit en volledigheid van deze documentatie vaststelt en (indien nodig) een verbeterplan opstelt dat moet leiden tot één actueel architectuurdocument van de ISD-keten. De ketenarchitect heeft kennis van bedrijfsprocessen bij gemeenten en partners van gemeenten, informatiestromen, informatievoorzieningen en ICT-Infrastructuur, elektronische dienstverlening en modelleren. Hij/zij is goed op de hoogte van de stand van zaken en ontwikkelingen in de informatievoorziening van de gemeentelijke overheid. Hij/zij heeft diepgaande kennis van de verschillende architectuurconcepten en principes en daaraan gerelateerde trends en ontwikkelingen. De ketenarchitect is een generalist op strategisch niveau en specialist op tactisch- en operationeel niveau en kan ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete informatievoorzieningen of grote delen daarvan.
Gemeenten acteren in een complexe omgeving en staan op dit moment voor grote opgaven: bezuinigingen, efficiency en steeds meer taken die naar gemeenten overgeheveld gaan worden. Met een goede informatievoorziening en ICT kunnen gemeenten kosten besparen, efficiency behalen en burgers nog beter van dienst zijn. Omdat niet iedere gemeente het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, heeft KING een aantal producten en standaarden in huis om de elektronische dienstverlening van gemeenten te verbeteren.
Als gevolg van de Decentralisaties is in opdracht van VNG de ISD-keten gerealiseerd in samenwerking met het Inlichtingenbureau (IB), VECOZO, Rinis, ZinL en VEKTIS. Op de keten zijn of worden ook CIZ, RVIG, SVB en CAK aangesloten. Met ingang van 1 januari 2016 zal KING in opdracht van VNG de coördinatie op het beheer van deze ISD-keten uitvoeren. Hierbij geldt dat deze keten nog heel jong is (realisatie 2014 en 2015) en in ontwikkeling is (2015 en 2016).

Taken

Neemt kennis van architectuurprincipes en -documentatie van het ISD programma
Stelt samen met de architecten van het programma de actualiteit en volledigheid van deze documentatie vast, en stelt indien nodig parallel aan het onderzoek een verbeterplan op dat moet leiden tot één actueel architectuurdocument van de ISD-keten
Maakt voor dit verbeterplan een inschatting van de benodigde inspanning
Legt in overleg met de ketenmanager contact met alle partijen in de ISD keten en vormt ter plaatse een indruk van de robuustheid en integriteit van de keten op alle koppelvlakken en binnen alle systemen die een rol spelen bij de berichtenafhandeling in de ISD keten

Eisen

Academisch werk- en denkniveau
Ten minste 10 jaar relevante werkervaring in een dynamische setting
Aantoonbare meerjarige ervaring op het gebied van stelsel- en ketenarchitectuur in een overheidsomgeving
Kennis van NORA, GEMMA en IZO architectuurprincipes
Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
Kennis van en ervaring in het Sociaal Domein en specifiek van de ISD keten
Kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de decentralisaties van de Wmo en de Jeugdwet (inhoudelijk v.w.b. de praktijk) en relevante aanpalende wetgeving, zoals privacy en informatiebeveiliging

Competenties

     Klantgericht
 Kwaliteit gericht
 Resultaatgericht
 Gericht op samenwerking
 Motiverend
 Proactief
 Verbindend
 Enthousiast
 Dienstverlenend
 Analytisch vermogen
 Helicopterview
 Visie

Bij het ontvangen van uw reactie gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten