Projectleider informatieoverdracht infra

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
17-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
580
Status
Gesloten
Referentie
IGB52361387

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectleider met meerjarige ervaring in de informatieoverdracht van projecten naar assetmanagement.

Wie?

Onze opdrachtgever zorgt voor het beheer en onderhoud van het spoor en stations. U kunt hierbij denken aan een goede beschikbaarheid van het spoor, het beheer en de nieuwbouw van spoortrajecten, signalen, bovenleidingen, overwegen en wissels.

De bedrijfseenheid Assetmanagement (AM) is verantwoordelijk voor de optimale betrouwbaarheid en veiligheid van het spoornet. Door goed onderhoud en beheer houdt Assetmanagement het bestaande spoor in topconditie. Zodat de dienstregeling zonder verstoringen kan worden uitgevoerd. Assetmanagement werkt vanuit het hoofdkantoor in Utrecht en vanuit de 4 regiokantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle.

U bent werkzaam voor de afdeling Inbeheername Grote Projecten (IGP). IGP is een afdeling specifiek ingericht voor het in beheer nemen van grote en bijzondere projecten: infraprojecten met een hoog afbreukrisico en een grote impact op de bedrijfsvoering. Deze projecten worden gekenmerkt door een grote projectomvang (groter dan circa €500 miljoen) en/of toepassing van nieuwe complexe systemen (bijvoorbeeld treinbeveiliging en tunnel technische installaties). Voorbeelden van dergelijke projecten zijn de, SAAL, Vleugel / DSSU en Spoorzone Delft.

IGP is de afdeling die namens AM deze grote en/of complexe projecten vanaf het begin tot het eind begeleidt en ervoor zorgt dat deze goed en tijdig in beheer genomen worden. Ze brengt bij deze projecten de beheereisen in, zorgt dat de infrastructuur en bijbehorende informatie (tekeningen en gegevens van objecten) goed is en zorgt dat de AM tijdig gereed is voor beheer. Hiervoor hanteert zij de bekende 00055 procedure. Tevens bewaakt IGP de kwaliteit vanaf de start tot en met decharge. Hierbij gaat het om alle aspecten die samenhangen met de voorbereiding van eisen van  beheer (CRS), de bewaking van de belangen van de beheerder tijdens de engineering zoals kostenbewustzijn (LCC) & RAMSHE en realisatie door het project en zaken rondom het inrichten van beheer en informatieoverdracht.

IGP biedt een uitdagende en innoverende werkomgeving waarin u met een breed scala van bedrijfsonderdelen te maken hebt. Om een goede inbeheername te bewerkstellingen zoekt IGP continue de samenwerking met zowel Projecten als AM. De afdeling leert continue van de opgedane ervaringen in de projecten en vertaalt deze lessons learned naar generieke verbeteringen voor projecten en AM.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor het vaststellen van de juiste informatie- en documentatie en het begeleiden van de informatieoverdracht van meerdere Infraprojecten naar de beheerorganisatie.

 • U wordt operationeel aangestuurd door de projectmanagers van de inbeheernameprojecten waarvoor u de informatieoverdracht regelt.

 • U bent primair verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat assetmanagement, waar u onderdeel van uitmaakt, tijdig de juiste informatie voor de beheerfase van de infraprojecten krijgt en in de bestaande systemen opneemt.

 • U begeleidt het hele proces vanaf de specificatiefase, via de beoordeling van tussentijdse inbeheernames tot en met oplevering door het project en doorlevering naar de afdeling Informatie van Assetmanagement. Het betreft de overdracht van de objectgegevens, documentatie, tekeningen, et cetera.

 • U werkt hierbij samen met medewerkers van de projecten, u collega’s van IGP en medewerkers van de afdelingen binnen AM. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het objectenregister, een systeem dat speciaal ontwikkeld is om de informatieoverdracht van grote projecten te kunnen besturen.

Eisen

 • U beschikt over hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een ICT, technische of bedrijfskundige achtergrond.

 • U hebt minimaal 3 jaar ervaring in projectleiding

 • U hebt meerjarige ervaring in de informatieoverdracht van projecten naar Assetmanagement.

 • U bent in staat om met betrokkenen een onduidelijke of ontbrekende informatievraag helder te krijgen en te specificeren.

 • U hebt kennis van de organisatie van ProRail.

 • U bent in staat zelfstandig u eigen werk te organiseren en om in lijn daarmee anderen aan te sturen en te controleren.

 • U hebt een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen.

 • U bent resultaat- en klantgericht, oplossingsgericht en besluitvaardig.

 • U beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en een grote dosis overtuigingskracht.

 • U kunt anderen enthousiasmeren.

 • U durft anderen aan te spreken op het nakomen van gemaakte afspraken en kan omgaan met weerstand.

 • U bent vasthoudend en hebt veerkracht.

 • U neemt graag het initiatief en denkt in oplossingen.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind mei 2016. Deze functie kunt u niet als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 20 november aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten