Beleidsmedewerker

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
17-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Noord Limburg
Reacties
0
Bekeken
437
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-921

Omschrijving

Voor een gemeente in Noord Limburg zoeken wij een Beleidsmedewerker WMO / Jeugd die verder vorm en inhoud geeft aan het ontwikkelen van onderdelen binnen de Wmo en Jeugd, in het bijzonder aan werkprocessen, maatwerkvoorzieningen, interne controle en afstemming tussen beleid en uitvoering (beleidsvoorbereiding en -ontwikkeling) in het Sociaal Domein.

Afdeling Samen Leven en Werken
De afdeling Samen Leven en Werken (SLW) staat voor een belangrijke transformatie. Onlangs is de afdelingsvisie vastgesteld. Uitgangspunt van die visie is dat klanten meedoen en ertoe doen. De gemeente doet dat niet alleen. De partners, binnen en buiten de gemeentelijke organisatie, hebben daar nadrukkelijk ook een taak in. De gemeente ziet de medewerkers van SLW als ondernemende regisseurs en belangrijke verbinders. Daarnaast heeft de gemeente  we te maken met de uitvoering van wettelijke regelingen (WWB, WIJ, BBZ, IOAW, IOAZ, Inburgering, Schuldhulpverlening). De afdeling werkt met een groot budget en voelt een grote verantwoordelijkheid voor veel gezinnen die afhankelijk zijn van de gemeentelijke overheid. De afdeling bestaat uit vijf teams: Werk, Wijk, Bedrijfsondersteuning, Staf en Sportontwikkeling.

Team Staf
Het (beleids)team Staf van SLW ontwikkelt beleid op het gebied van arbeidsmarkt, participatie, armoedebestrijding, inkomensvoorziening, Wmo en jeugdhulp. Deze brede scoop heeft het voordeel dat het beleid vanuit de uitvoering gevoed kan worden door wat er speelt binnen de afdeling en hier beter op kan aansluiten. Het team levert ondersteunende diensten aan de overige teams van de afdeling.

Taken

Is expliciet de verbindende schakel tussen de uitvoering en het beleid en realiseert, door samen met de uitvoerende medewerkers en collega's van andere afdelingen uitvoering en beleid op elkaar te laten aansluiten.
Werkt innovatief en bent actief in het uitvoerende beleidsveld van de afdeling Samen Leven en Werken (SLW).
Bent op de hoogte wat er op relevante beleidsterreinen speelt, legt verbindingen en werkt integraal en \ out-of-the-box'.
Organiseert, faciliteert, adviseert en draag over zodat beleid daadwerkelijk kan worden uitgevoerd.
Evalueert beleid en bepaalt of nadere acties nodig zijn.
Weet goed te balanceren tussen rechtmatigheid en doelmatigheid en kunt met kracht communiceren.

Vereisten

Afgeronde MBO+/HBO opleiding, met minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring (in de afgelopen 5 jaar) als beleidsmedewerker Wmo/jeugd voor het uitvoerend beleid bij een gemeente
aantoonbaar in de afgelopen 2 jaar werkervaring op het terrein van de transitie binnen het Sociaal Domein
Aantoonbaar in de afgelopen 5 jaar werkervaring met het uitvoeren van beleid binnen het Sociaal Domein
Aantoonbare kennis van relevante wetgeving op het terrein van de Wmo, Wlz, transitie en sociale zekerheid en heeft deze kennis daadwerkelijk toegepast
Ervaring met het uitvoeren, uitdragen en overdragen van beleid en het werken in een politieke omgeving
Kennis en ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen en ervaring met het opstellen van adviezen

Competenties

Communicatief vaardig en proactief.
Kan zelfstandig opereren, maar ook gericht op samenwerking.
'Hands on' mentaliteit, stressbestendig en gevoel voor humor.
Beheerst het Nederlands uitstekend in woord en geschrift.

Bij het ontvangen van uw reactie gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten