Browser- systeemspecialist Internet

Opdrachtgever
Harvey Nash
Geplaatst op
18-11-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
266
Status
Gesloten
Referentie
303466

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 244 opdrachten
  • Helion IT 160 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Harvey Nash is voor een van haar eindklanten in Amsterdam op zoek naar een Systeemspecialist Internet.

Proces

Deadline: donderdag 19 november 14:00 uur

Startdatum

7 december

Einddatum

6 weken (tot 18-1-2016)

Gemiddeld aantal uren per week

40

Tarief

zo scherp mogelijk

Planning gesprekken

in de week van 23 november - 27 november

Branche

Financieel

Situatie

Als Microsoft huis zijnde maakt deze eindklant gebruik van Internet Explorer 10 (IE10), in combinatie met Windows 7 als besturingssysteem op de werkplekken. Met ingang van midden januari 2016 stopt Microsoft met ondersteuning van IE10; een situatie die betekent dat er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden. Dat is niet wenselijk.

De eindklant maakt gebruik van user profile management software, RES Workspace Manager 2012, waarmee zij bepaalde instellingen binnen de webbrowser configureren en afdwingen. Nu wil het geval dat Internet Explorer 11 (in eerste instantie een logische kandidaat opvolger voor IE10) minder goed overweg kan met de configuratie instellingen die zij vanuit RES afdwingen.

Jouw werk

Om de eindgebruikersorganisatie niet te willen belasten met een minder goed functionerende browser wil de klant een onderzoek uit laten voeren naar de drie grote spelers op de browser markt; te weten Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. De browser die als beste uit het onderzoek aansluit bij de omgeving zal ingezet gaan worden vanaf midden januari 2016 tot het moment dat men overgaat op Windows 10 op de werkplek (waarmee ze automatisch naar IE11 zullen upgraden).

Haast? Ja!
Gegeven het feit dat het einde van het jaar voor de deur staat en het team de nodige acties moet uitvoeren ziet men geen ruimte in de huidige bezetting om dit onderzoek naar browsers zelf uit te voeren.

Profiel

  • kennis van en ervaring met RES;

  • grondige kennis van de browsers/ instellingen Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome;

  • scripting ervaring is wenselijk: de uiteindelijk gekozen browser zal op een scripted/ packaged wijze gedistribueerd gaan worden richting de eindgebruikers;

  • testplan kunnen opstellen: naast het technisch inhoudelijke deel van de opdracht bestaat de wens om een testplan op te stellen voor Functioneel Beheer (FB). Het uiteindelijke testen van de omgeving in combinatie met de browser op functioneel vlak doet het team zelf, hoort niet bij jouw takenpakket; technische testen vallen wel in scope van de opdracht.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten