Secretaris Personele Kamer bezwaarschriften

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
18-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Lelystad
Reacties
0
Bekeken
216
Status
Gesloten
Referentie
BCFHI277

Omschrijving

Opdrachtomschrijving
De afdeling Facilitair, Advies en Beheer (FAB)
De afdeling FAB ondersteunt, faciliteert en adviseert de gemeentelijke organisatie op het gebied van bedrijfsvoering. Dat omvat onder meer advisering op het gebied van veiligheid, recht en inkoop, bezwaarafhandeling maar ook secretariële ondersteuning van college, directie en afdelingssecretariaat. FAB is de vanzelfsprekende partner op het gebied van bedrijfsvoering en biedt haar werknemers een uitdagende en professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Het team
Het team JZV bestaat uit diverse disciplines op het gebied van veiligheid, recht (bezwaarschriften, advisering) en inkoop. De PK secretaris valt binnen het team onder de discipline bezwaarafhandeling.
In de gemeente Lelystad worden bezwaarschriften zowel ambtelijk als door een externe commissie behandeld. De externe commissie voor de bezwaarschriften adviseert over bezwaarschriften op alle rechtsgebieden met uitzondering van zaken op het gebied van belastingen. De commissie bestaat uit drie kamers: de algemene, de sociale en de personele kamer.

De Personele Kamer behandelt bezwaarschriften op het brede gebied van personele aangelegenheden. De Personele Kamer van de gemeente Lelystad behandelt ook bezwaarschriften van de gemeente Urk en bezwaarschriften van de Omgevingsdienst Flevoland en Gooi- en Vechtstreek.
De Personele Kamer vergadert op ad hoc basis. De commissie wordt ondersteund door een vaste secretaris die niet verbonden is aan de gemeente Lelystad, de gemeente Urk of de omgevingsdienst Flevoland en Gooi- en Vechtstreek.

De secretaris verricht de volgende werkzaamheden

Inhoudelijk voorbereiden van zaken, secretaris zijn bij de hoorzitting, het verslag van de hoorzitting opstellen, de commissie ondersteunen tijdens de advisering en de overwegingen van de commissie uitwerken. De secretaris dient er voor te zorgen dat het conceptadvies uiterlijk drie weken nadat de commissie haar definitieve standpunt heeft bepaald naar de commissieleden is verstuurd;
Werkzaamheden ter ondersteuning van de intake van bezwaarschriften, verzamelen van de stukken en bundelen tot procesdossier en indien nodig verzorgen van de organisatie van hoorzittingen.

KandidaatomschrijvingDe kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken

Een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht waarbij deskundigheid, recente en aantoonbare werkervaring op het terrein van het ambtenarenrecht en de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is;
Aantoonbare, recente ervaring als secretaris van een bezwaarschriftencommissie;
Onafhankelijk zijn en de commissie als vaste secretaris op oproepbasis bij de behandeling van bezwaarschriften ondersteunen;
Geen arbeidsrelatie hebben met een bestuursorgaan van de gemeente Lelystad, de gemeente Urk of de omgevingsdienst Flevoland, Gooi- en Vechtstreek;
Beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
In staat zijn tot het vormen van een onafhankelijk oordeel;
Inzicht hebben in en ervaring hebben met het functioneren van het openbaar bestuur op lokaal niveau.
Gedurende de selectiegesprekken bij de gemeente zullen deze competenties beoordeeld worden.

Toelichting op rooster
Ons uitgangspunt is dat voor de reguliere behandeling van bezwaarschriften 8 uur per advies nodig is. We verwachten ca. 10 á 15 bezwaarschriften per jaar. Als een bezwaarschrift niet op reguliere wijze kan worden afgehandeld, wordt dit overlegd met de coördinator van cluster bezwaar waarna er meer of minder uren in rekening kunnen worden gebracht.

Eisen
Kennis wetgeving Op CV aantoonbaar minimaal 1 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar op het gebied van ambtenarenrecht en de Algemene Wet Bestuursrecht.
Referentie vereist Werkervaring Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 4 jaar als secretaris van een bezwaarschriftencommissie bij een gemeente.
Referentie vereist Opleiding Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde WO opleiding rechten. Beschikbaarheid De kandidaat dient per 1 januari 2016 op ad-hoc basis beschikbaar te zijn voor de werkzaamheden als secretaris van de Personele Kamer.

Gevraagde documenten
aanleveren bij offerte
Motivatiebrief

Gunningscriteria
Werkervaring en kennisOp CV aantoonbare werkervaring met het schrijven van juridische adviezen op het gebied van ambtenarenrecht en de Algemene Wet Bestuursrecht, opgedaan in de afgelopen 7 jaar
Opleiding Nederlands Recht Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde WO opleiding Nederlands recht.

Aanvang opdracht

1-1-2016

Voltooiing opdracht

31-12-2016

Optie verlenging

2 x 12 maanden

Standplaats

Lelystad

Vakgebied

Juridisch

Uren

2 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten