(Sr) Certificeringsengineer

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
19-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Haarlem
Reacties
0
Bekeken
182
Status
Gesloten
Referentie
BCNS14041

Omschrijving

Functie (Sr) Certificeringsengineer
Bedrijfsonderdeel NedTrain Refurbishment & Overhaul (R&O)
(Stand)plaats Haarlem
Afdeling Engineering
Opleidingsniveau HBO
Arbeidsduur 36 uur per week
Duur deta -vast
(Het betreft een detavast constructie. Dit houdt in dat we van de kandidaat verwachten dat hij/zij open staat voor vast dienstverband (uiteraard bij wederzijdse tevredenheid).
Startdatum december 2015

Wat ga je doen?
Als (Senior) Engineer Certificering te Haarlem ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van het toelatingsproces voor materieel dat in Haarlem wordt gewijzigd. De certificeringsengineer is binnen een project eindverantwoordelijk voor het gehele toelatingsproces van die wijziging. Je hebt daarbij gedegen kennis van relevante nationale en Europese wet- en regelgeving, Safety Management en dergelijke. Ook ben je verantwoordelijk voor het bewaken van tijd, kosten, scope en kwaliteit van het toelatingstraject. Je functioneert soms in de rol van ‘projectleider toelating’. Daarbij ondersteun en adviseer je de ontwerp- en bouwteams bij het voldoen aan alle wettelijke (nationale en Europese) eisen en regels. Het samenstellen, toetsen en vrijgeven van toelatingsdossiers op basis van engineeringsinformatie afkomstig van de (Senior) engineers behoren ook tot jouw verantwoordelijkheden.

Verder bestaan je werkzaamheden uit

  • Afstemming met externe partijen (bv de toezichthouder Inspectie Leefomgeving&Transport, Notified Body’s, onze opdrachtgevers) over het toe te passen toetskader.

  • Het doen van vergunningsaanvragen.

  • Begeleiden van risico-analyses bij engineering tbv het toelatingsproces (Common Safety Methods).

  • Coördineren en aansturen van uitbesteed werk bij toeleveranciers (bv NoBo’s).

  • Maken van voorcalculaties in overleg met (senior) engineers, projectgroep en/of groepsleider.

  • Adviseren en voorstellen doen aan het management t.a.v verbetering van kwaliteit van producten en processen.

Waar ben je goed in?
Om de functie succesvol in te vervullen beschik je over goede communicatieve eigenschappen. Je krijgt energie van de samenwerking en kan omgaan met weerstand, zowel in- als extern. Je bent zelfstandig en handelt integer, met oog voor het resultaat. Toont leiderschap en neemt initiatief. Tot slot kan je omgaan met verschillende belangen, begrijpt de boodschap achter wat er (niet) gezegd wordt en ben je een procesdenker.

  • Minimaal HBO niveau

  • Relevante werkervaring

  • Brede technische basis, diepgaande kennis niet vereist

  • Algemeen technische of bijvoorbeeld Technisch Bedrijfskundige achtergrond

Herken je jezelf niet volledig in de eisen maar heb je ervaring op het vakgebied van certificering en toelating? Aarzel dan niet om te reageren.

Hier ga je werken
Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NedTrain is ons belangrijkste doel het technisch in topconditie houden van ons materieel. Ook zorgen we – 24 uur per dag, zeven dagen per week – voor schadeherstel, revisie en reiniging van onze treinstellen.

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is NedTrain uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel.

NS staat voor eenvoud, éénheid en eigenaarschap, dat is ook wat wij verwachten van de Senior Engineer Certificering.

Werken bij NedTrain betekent werken in een operationele en technische omgeving en direct een bijdrage leveren aan de klantentevredenheid en het bedrijfsresultaat. Het is een complexe omgeving die je uitdaagt om je eigen grenzen te verleggen en je zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen.

CV eisen Standaard aanbieding
Omschrijving Alle gevraagde kennis, opleiding en ervaring dienen duidelijk uit de aanbieding naar voren te komen. Uw aanbieding dient minimaal te bestaan uit een CV, eventueel aangevuld met referenties e/o een motivatie. De gehele aanbieding (CV, referentie en evt. motivatie etc.) is in het Nederlands en mag niet langer dan 8 pagina's zijn.

Aanvraag selectiecriteria
Kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding
Aantoonbare relevante werkervaring
Persoonlijke motivatie in het CV ( kandidaat dient zelf zijn/haar motivatie te schrijven) (MUST)
Kandidaat is bereid om in dienst van NedTrain te treden
Aantoonbare gedegen kennis van relevante nationale en Europese wet- en regelgeving, Safety Management en dergelijke

Startdatum 14-12-2015
Einddatum 31-5-2016
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten