Operationeel Procesmanager ISD

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
19-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
408
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2555 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

max 01-01-2016

Einddatum

01-04-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

30-11-2015 om 12:00 uur

Doel van de functie

Gemeenten acteren in een complexe omgeving en staan op dit moment voor grote opgaven: bezuinigingen, efficiency en steeds meer taken die naar gemeenten overgeheveld gaan worden. Met een goede informatievoorziening en ICT kunnen gemeenten kosten besparen, efficiency behalen en burgers nog beter van dienst zijn. Omdat niet iedere gemeente het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, heeft KING een aantal producten en standaarden in huis om de elektronische dienstverlening van gemeenten te verbeteren.

Als gevolg van de Decentralisaties is in opdracht van VNG de ISD-keten gerealiseerd in samenwerking met het Inlichtingenbureau (IB), VECOZO, Rinis, ZinL en VEKTIS. Op de keten zijn of worden ook CIZ, RVIG, SVB en CAK aangesloten.

Met ingang van 1 januari 2016 zal KING in opdracht van VNG de coördinatie op het beheer van deze ISD-keten uitvoeren. Hierbij geldt dat deze keten nog heel jong is (realisatie 2014 en 2015) en in ontwikkeling is (2015 en 2016). In de rol van Operationeel Procesmanager manager draag je in samenwerking met de ketenpartners zorg voor de inrichting van de processen change management, release management, incident management en problem management van de ISD-keten. Je vervult hierbij een initiërende en waar nodig sturende rol. Je maakt hierbij gebruik van de kennis van het ISD programma, en de door het programma voor dit onderwerp al opgestelde (concept) documenten. Je rapporteert aan de Ketenmanager ISD.

Omschrijving werkzaamheden

Voor de opstart van deze functie is expliciet gekozen om de focus van de operationeel procesmanager voorlopig te leggen op de vier genoemde processen.

Je werkt in de eerste maanden van 2016 deze processen uit tot een door alle partijen geaccepteerde aanpak voor 2016.

Je registreert vanaf het begin in een groeidocument wensen tot verbetering en uitbreiding voor de jaren 2017 en volgende. Onderdeel van de werkzaamheden is het opnieuw inrichten en naar tactisch niveau tillen van de keten-CAB, die momenteel alleen op technisch/operationeel niveau acteert.

Je treedt op als notulist (en adviseur) van de vernieuwde CAB, en bent verantwoordelijk voor de follow-up van de actielijst van deze vergadering.

Je werkt nauw samen met de service manager, die als eerste de keten-SLA en DAP’s met de verschillenden partijen realiseert.

Functie eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau

 • Ten minste 10 jaar relevante werkervaring als Itil procesmanager of change manager in een complexe omgeving

 • Aantoonbare ervaring met deze werkzaamheden in een ketenomgeving waar meerdere autonome partijen samenwerken en aantoonbare stevigheid bij vervulling van je rol

 • Werkervaring binnen de rijks- en/of gemeentelijke overheid

 • Je bent gecertificeerd als ITIL expert of je rondt dit traject af voor 1 januari 2016

 • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden

 • Kennis van en ervaring in het Sociaal Domein en specifiek van de ISD keten is een pré

 • Het is van belang dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de decentralisaties van de Wmo en de Jeugdwet (inhoudelijk v.w.b. de praktijk) en relevante aanpalende wetgeving, zoals privacy en informatiebeveiliging

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-11-2015 22:46
  Plaats
  Lekkerkerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten