beleidsadviseur WMO/jeugd

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
19-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
88
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een beleidsadviseur WMO/jeugd.

Afdeling Samen Leven en Werken
De afdeling Samen Leven en Werken (SLW) staat voor een belangrijke transformatie. Onlangs is door het MT de afdelingsvisie vastgesteld. Uitgangspunt van die visie is dat klanten meedoen en ertoe doen. We doen dat niet alleen. Onze partners, binnen en buiten de gemeentelijke organisatie, hebben daar nadrukkelijk ook een taak in. We zien de medewerkers van SLW als ondernemende regisseurs en belangrijke verbinders. Daarnaast hebben we te maken met de uitvoering van wettelijke regelingen (WWB, WIJ, BBZ, IOAW, IOAZ, Inburgering, Schuldhulpverlening). De afdeling werkt met een groot budget en voelt een grote verantwoordelijkheid voor veel gezinnen die afhankelijk zijn van de gemeentelijke overheid. De afdeling bestaat uit vijf teams: Werk, Wijk, Bedrijfsondersteuning, Staf en Sportontwikkeling.

Team Staf
Het (beleids)team Staf van SLW ontwikkelt beleid op het gebied van arbeidsmarkt, participatie, armoedebestrijding, inkomensvoorziening, Wmo en jeugdhulp. Deze brede scoop heeft het voordeel dat het beleid vanuit de uitvoering gevoed kan worden door wat er speelt binnen de afdeling en hier beter op kan aansluiten. Het team levert ondersteunende diensten aan de overige teams van de afdeling.

Kandidaatomschrijving
De beleidsmedewerker WMO/jeugd is een uitvoerend beleidsmedewerker met als voornaamste aandachtsgebied de Wmo en Jeugdhulp. Je geeft als beleidsmedewerker binnen het team Staf verder vorm en inhoud aan het ontwikkelen van onderdelen binnen de Wmo en Jeugd, in het bijzonder aan werkprocessen, maatwerkvoorzieningen, interne controle en afstemming tussen beleid en uitvoering (beleidsvoorbereiding en -ontwikkeling) in het Sociaal Domein.
In deze functie ben je een maatschappelijk betrokken en integere beleidsmedewerker.
Als beleidsmedewerker Wmo/jeugd word je ingezet op het uitvoerend beleid.
Je bent expliciet de verbindende schakel tussen de uitvoering en het beleid en realiseert, door samen met de uitvoerende medewerkers en collega's van andere afdelingen uitvoering en beleid op elkaar te laten aansluiten.
Je werkt innovatief en bent actief in het uitvoerende beleidsveld van de afdeling Samen Leven en Werken (SLW).
Je bent op de hoogte wat er op relevante beleidsterreinen speelt, legt verbindingen en werkt integraal en \ out-of-the-box'.
Jouw taak ligt op het organiseren, faciliteren, adviseren en overdragen zodat beleid daadwerkelijk kan worden uitgevoerd.
Je evalueert beleid en bepaalt of nadere acties nodig zijn.
Je weet goed te balanceren tussen rechtmatigheid en doelmatigheid en kunt met kracht communiceren.
Je hebt kennis en ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen en ervaring met het opstellen van adviezen.

Competenties
Afgeronde MBO+/HBO opleiding, met minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring (in de afgelopen 5 jaar) als beleidsmedewerker Wmo/jeugd voor het uitvoerend beleid bij een gemeente.
Aantoonbare kennis van relevante wetgeving op het terrein van de Wmo, Wlz, transitie en sociale zekerheid en je hebt deze kennis daadwerkelijk toegepast.
Ervaring met het uitvoeren, uitdragen en overdragen van beleid en het werken in een politieke omgeving.
Je bent communicatief vaardig en proactief.
Je kunt zelfstandig opereren, maar bent ook gericht op samenwerking.
Je hebt een 'hands on' mentaliteit, bent stressbestendig en hebt gevoel voor humor.
Je beheerst het Nederlands uitstekend in woord en geschrift.

Eisen
Werkervaring Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsmedewerker Wmo/jeugd bij een gemeente.

Start opdracht:1-1-2016
Eind opdracht:1-4-2016
Uren per week:36

Reageren kan tot 1-12-2015! met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten