Datawarehousing / BI specialist

Opdrachtgever
Centric Netherlands BV afd SP
Geplaatst op
19-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Enschede
Reacties
3
Bekeken
449
Status
Gesloten
Referentie
S-201508539

Afrondingstoelichting

Geachte heer/mevrouw,

Allereerst bedankt voor uw reactie op de onderstaande aanvraag. Wij hebben na het opmaken van de selectie een passende kandidaat weten te vinden, mocht u niet benaderd zijn door 1 van onze recruiters, zult u niet worden voorgesteld bij onze klant.

m.v.g.

Teun van Keeken


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 163 opdrachten

Omschrijving

Standplaats

Enschede

Max. tarief

Zo scherp mogelijk

Omvang

40 uur per week

Aanvang

Zo spoedig mogelijk

Eind

1 jaar +

Methoden&technieken : Datawarehousing, Data Vault, Managementinformatie, Kimball, Business Intelligence, Agile Data Warehouse Design

DB/DC : Oracle 11g

Programmeertalen / tools : Informatica PowerCenter 9.1, Oracle Warehouse Builder 11g, Cognos 10.2.1 (Framework manager, Cognos Administration/Connection, Workspace, Transformer en Powerplay)

Er wordt stapsgewijs (Staging -> EDW -> Datamarts) een data warehouse gecreëerd, waarbij Informatica PowerCenter 9.0 als ETL-tool wordt gebruikt. In dit datawarehouse worden gegevens uit de verschillende ondernemingen gecombineerd, geïntegreerd en geconverteerd ten behoeve van stuurinformatie op holding-niveau. Het datawarehouse bevat onder andere reserveringsgegevens, reisgegevens, klachten, marktaandeel en financiële gegevens. Ieder lid van het BI-team van TUI, waartoe ook de huidige medewerker behoort, draagt zorg voor het opstellen van functionele/technische ontwerpen voor verschillende data marts, en het realiseren en testen van de uiteindelijke oplossing.

De huidige werknemer heeft via informatieanalyse een functioneel/technisch ontwerp opgesteld om een data mart te modelleren binnen het huidige datawarehouse. Hij heeft een groot aantal mappings gemaakt in Informatica PowerCenter en Oracle Warehouse Builder. Daarnaast heeft hij verschillende frameworks (data marts) (ster schema) gemodelleerd en met behulp van Cognos Framework beschikbaar gesteld, en voor meer dan 200 portals ingericht in Cognos Administration/Connection. En ook verschillende kubussen ontwikkeld met Cognos Transformer. Eindgebruikers kunnen de kubus dan met Cognos Powerplay of Cognos Analysis Studio bekijken.

Ook verschillende dashboard rapportages gemaakt met Cognos 10 Workspace om inzicht te krijgen in de productie DWH-nachtrun. Top10-langstdurende Informatica-mappings en Top10-langstdurende cognos rapportages. En ook een dashboard waar in getoond hoeveel boekingen/paxen zijn gemaakt
In de laatste 7 dagen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  19-11-2015 18:12
  Plaats
  Heino

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-11-2015 11:11
  Plaats
  Doetinchem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-11-2015 11:46
  Plaats
  HOORN

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten