Reviewspecialist Complexe Klantgroepen

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
20-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
65
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
0
Bekeken
437
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 33 opdrachten

Omschrijving

Rabobank Nederland zoekt een Reviewspecialist Complexe Klantgroepen
Nieuwegein, 36 uur

De functie
De werkzaamheden van de afdeling Financial Economic Crime (FEC) worden uitgebreid. Voor het nieuwe team ‘Complexe Klantgroepen’ zijn we op zoek naar specialisten op het gebied van Customer Due Diligence (CDD)/ Klantintegriteit (KI). Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het verrichten van (meer complexe) klantonderzoeken en het opstellen van reviews in het kader van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft).

Focus binnen het nieuwe team ligt op KI-onderzoek naar aanleiding van acceptatie of beheer van complexe klantstructuren/-activiteiten (bijv. trusts, grote en/of internationale structuren, derdengelden, financiële instellingen , etc.). De specialisten van het team zijn verantwoordelijk voor het analyseren, onderzoeken en beoordelen van zowel nieuwe klanten (acceptatie) als bestaande klanten (beheer).

Je beoordeelt of de voor het onderzoek benodigde informatie aanwezig is, voert het onderzoek uit, stelt de CDD/KI review op, bepaald de integriteitsklasse van de klant, legt alle documentatie vast in het klantdossier en zorgt voor terugkoppeling aan de lokale bank. Wanneer de voor het onderzoek benodigde informatie niet compleet is, of wanneer meer informatie nodig van de lokale bank of van de klant, dan neem je hiervoor contact op met de klantverantwoordelijke accountmanager van de lokale bank.
Wanneer je vermoed of constateert dat er sprake is van fraude, witwassen of terrorismefinanciering dan stem je je bevindingen en de vervolgaanpak af met collega’s.
Je hebt dus direct contact met lokale banken en Rabobank Nederland afdelingen.

De afdeling
Toezicht & Compliance - met als standplaats Utrecht/Nieuwegein- zorgt er voor dat externe en interne normen/regels op het gebied van integriteit (in de meest ruime zin) worden geborgd in de bedrijfsstructuur en -processen van de Rabobank Groep. Ook wordt toegezien op de naleving van deze regelgeving.
De afdeling Financial Economic Crime (FEC) draagt daaraan bij door het beheersbaar maken en voorkomen van situaties/incidenten -zoals fraudezaken en calamiteiten- die een acute inbreuk betekenen op de integriteit van de Rabobank. De afdeling heeft naast een staf met experts 4 teams voor de aandachtsgebieden Customer Due Diligence Anti Money Laundering, Fraud & Corporate Security, Sanctions en Discovery & Intervention.

Wij vragen
Het vermogen om vanuit een solide inhoudelijke kennis van KI, van relevante wet- en regelgeving, en inzicht in de ‘business’, de belangrijkste KI risico’s te identificeren, te beoordelen, en deze beoordeling vast te leggen in de vorm van een review.

 • Minimaal HBO-niveau;

 • Uitstekende kennis van het KI-beleid en de KI-processen, WWFT, bedrijfsethiek en de andere aspecten van klantintegriteit;

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in dit werkgebied (bijvoorbeeld als intern accountmanager of ketenexpert KI);

 • Ervaring met het beoordelen van trusts, grote en/of internationale structuren, derdengelden of financiële instellingen;

 • Kennis van primaire bancaire processen, producten en systemen (o.a. Siebel, VIN, COF);

 • Een sterk analytisch vermogen;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands, zowel in woord als schrift.

Competenties
Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je jezelf in de volgende competenties:
 Probleemanalyse
 Oordeelsvorming
 Communicatiekracht
 Resultaatgerichtheid
 Initiatief
 Kwaliteitsgerichtheid

Vereistenprofiel
De volgende e-learnings dienen (indien dit nog niet het geval is) bij aanvang van de functie gevolgd te worden:

 • Klantintegriteit Natuurlijke Personen PA/PB

 • Klantintegriteit Organisaties

 • Basis opleiding Security Awareness

 • Medewerkers integriteit

 • Privacy Awareness

 • Privacy Follow-up Klantcontact

PROCES
Graag in de motivatie vermelden wat de ervaring is in het vastleggen van KI beoordelingen in een review

 • Kandidaten die al bij Rabobank werkzaam zijn mogen alleen voorgesteld worden als ze ook toestemming hebben om weg te gaan bij die betreffende afdeling of lokale bank

 • De startdatum is nu op 1-12 gezet, de instroom zal waarschijnlijk gefaseerd verlopen waardoor per starter bekeken wordt wat de werkelijke startdatum zal zijn.

 • Een mini assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Reageren voor 29-11
Svp cv en prijsofferte + motivatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten