Communicatieadviseur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
20-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Urk
Reacties
0
Bekeken
447
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

04-01-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

25-11-2015 om 09:00 uur

De eenheid Dienstverlening (DV)

De gemeente bestaat uit drie eenheden: Ruimte en Beheer, Dienstverlening, Bestuur- en Managementondersteuning.

Je komt te werken in een team bij de eenheid Dienstverlening. Deze eenheid is verantwoordelijk voor de taakvelden jeugd, jeugdzorg, WMO, participatie, burgerzaken, belastingen, communicatie en voorlichting, economie, visserij, recreatie en toerisme, grondverkopen, marktzaken, onderwijs en welzijn, bijzondere wetten, toezicht en handhaving. Het gemeenteportaal is de spil in de organisatie waarin alle klantcontacten plaatsvinden.

Je werkt in een team waarbij integrale samenwerking een vereiste is. Als belangrijke ontwikkelingen kunnen worden genoemd de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie, transitie binnen het Sociaal Domein, overheid digitaal 2017, de toeristische en economische ontwikkeling van de gemeente Urk inclusief belangrijke ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening.

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en invoeren van het interne- en externe communicatiebeleid. Daardoor adviseer je op strategisch niveau en faciliteer je op operationeel- en tactisch niveau. Je bedenkt communicatiestrategieën en zorgt ervoor dat de organisatie deze via diverse kanalen tot uitdrukking kan brengen en in dialoog met de omgeving kan gaan.

Je richt je op de communicatie tussen de organisatie en de medewerkers (intern) of de communicatie tussen de organisatie en de buitenwereld (extern). Je stelt communicatieplannen op voor projecten waarbij het contact met de burger en interactiviteit van belang is. De communicatie kan op veel verschillende manieren tot stand komen. Je ontwikkelt en onderhoudt deze uitingen. De werkzaamheden zijn gericht op het realiseren van de afspraken zoals deze gemaakt worden in het persoonlijk werkplan, dat afgeleid is van Raads- en Collegeprogramma

Je adviseert gevraagd en ongevraagd, waarbij je inspeelt op de actualiteit en signalen van de omgeving en de organisatie. Je weet de kern van de boodschap te raken. Je toont creativiteit en lef om de communicatiedoelstellingen van onze organisatie te halen. Je bent het vaste aanspreekpunt voor het college van burgemeester en wethouders, de directie, leidinggevenden en de eenheden. Je bent mediavoorlichter en leidt persbijeenkomsten. Je verzorgt de voorlichting van complexe onderwerpen en geeft daarop een mondelinge en schriftelijke toelichting. Je stelt persberichten op over complexe onderwerpen.

Daarnaast ben je de spin in het web als het gaat om risico- en crisiscommunicatie. Je houdt het draaiboek up-to-date en bent vertegenwoordiger in de regionale werkgroep crisiscommunicatie (Flevoland).

Dit alles gestoeld op de ‘nieuwe’ manier van werken en de veranderende rol van de overheid.

Functie eisen

De kandidaat beschikt over de volgende kennis en competenties

 • Een afgeronde bachelor/Hbo-opleiding op het gebied van
  communicatie, of daarmee vergelijkbaar.

 • Minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de laatste 5 jaar, als
  communicatieadviseur binnen een overheidsorganisatie.

 • Aantoonbare praktische en theoretische kennis en ervaring van
  communicatietechnieken op strategisch, tactisch en operationeel
  niveau.

 • Kennis van de aanpalende beleidsterreinen en inzicht in het
  functioneren van aanverwante organisaties.

 • Aantoonbare kennis en ervaring van de omgeving waarin de
  gemeente opereert.

 • Aantoonbare kennis en ervaring als stevige adviseur en regisseur
  in een politieke en bestuurlijke omgeving.

 • In staat zijn om onder tijdsdruk te werken met een flexibele en
  klantgerichte werkhouding.

 • Resultaatgericht met behoud van de relatie.

 • Praktisch, pro-actief en gericht op samenwerking.

 • Kan snel schakelen en inspelen op de actualiteit.

 • Minimaal 1 Referentie is vereist

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten