Functioneel Beheerder

Opdrachtgever
CC Group
Geplaatst op
21-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
70
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
484
Status
Gesloten
Referentie
CC134

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten
 • WTS Detachering 28 opdrachten

Omschrijving

Functie

Functioneel Beheerder

Opdrachtgever

Overheid

Locatie

Den Haag

Uren

32

Start

07-12-2015

Duur

2 x 6 maanden [ met verlenging ]

Tarief

€ 70,- per uur maximaal

Omschrijving

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en transport. ILT staat voor een goede dienstverlening, rechtvaardige handhaving en adequate opsporing. We werken zo veel mogelijk in samenwerking met andere inspecties. Ook werken we risico gestuurd, uitgaande van vertrouwen en gericht op de reductie van de toezichtlast. Beleidmakers bepalen de regels, burgers en bedrijven zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en de inspectie ziet toe op de naleving.

De ILT ontstond per 1 januari 2012 uit een samenvoeging van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Vrom Inspectie. Deze situatie heeft nog zijn weerslag op de huidige processen. De inspectie is inmiddels een meerjarig proces gestart van uniformering van processen. Daarbij doorloopt ieder proces een beoordeling aan de hand van criteria. Deze criteria zijn zodanig gekozen dat uiteindelijk een zekere mate van standaardisatie en uniformering in de processen ontstaat. Ook heeft dit als doel het aantal applicaties terug te brengen. Tot die tijd zullen zowel de nieuwe als de uit te faseren applicaties beheerd moeten worden.

Welk onderdeel van ILT gaat het om?

De afdeling informatievoorziening draagt bij aan het realiseren van het Informatieplan van de ILT. Met het uitvoeren van het Informatieplan zorgt de ILT ervoor dat ze gelijke zaken gelijk kan behandelen en dat informatie efficiënt en effectief kan worden toegepast in het inspectieproces. Daartoe worden processen geüniformeerd, gaat de ILT werken met eenduidige data en wordt het aantal applicaties die in gebruik zijn fors verminderd. De afdeling Informatievoorziening levert de projectleiding voor de complexe ICT-projecten, levert informatie aan directies over de wijze waarop ze hun informatievoorziening in kunnen richten en verzorgt het functioneel beheer van de bedrijfsspecifieke applicaties. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het sluiten van dienstverleningsovereenkomsten met de Directie Concern Informatie voorziening. Het team functioneel beheer is onderdeel van deze afdeling.

Deze aanvraag richt zich op de behoefte aan extra inzet op het functioneel beheer van informatiesystemen bij de ILT. De ILT is volop in ontwikkeling en zo ook haar informatievoorziening. Om de inspecteurs met robuste en schaalbare informatievoorziening te kunnen laten werken, wordt er momenteel gewerkt aan een Nieuwe ICT Omgeving (NIO). Totdat deze volledig operationeel is en alle legacy systemen zijn uitgefaseerd, heeft de ILT een extra externe functioneel beheerder nodig die met name de uit te faseren systemen gaat beheren, zodat de interne capaciteit zich kan richten op het beheer en de ontwikkeling van de toekomst vaste applicaties. De werkprocessen van de afdeling informatievoorziening worden aan de hand van BiSL momenteel pragmatisch ingevoerd en zoveel mogelijk aangesloten bij de processen van onze leveranciers (zowel applicatief als technisch).
De ILT zoekt een ervaren functioneel beheerder die thuis is in het werken met databases en complexe applicaties. De ingehuurde kracht wordt vooral ingezet op applicaties die in de komende jaren uitgesmeerd worden. Daarnaast wordt hij/ zij tijdelijk ingezet als ondersteuning van interne medewerkers als dat nodig is. Hij/ zij wordt dus ingezet daar waar nodig, dit vraagt om grote mate van flexibiliteit en vermogen om het beheer van een applicatie snel op te pakken en eigen te maken.

We zoeken een beheerder die een echte teamspeler is, maar wel zelfstandig zijn/ haar werk uitvoert. Aanspreekbaar zijn op werk, gedrag en houding en ook anderen daarop aanspreken. Tevens zijn zaken als klantgerichtheid, overtuigingskracht, gestructureerd werken, initiatief tonen, meedenken, hands-on mentaliteit, assertiviteit, flexibiliteit en goede communicatieve vaardigheden benodigde competenties.
We gaan nu initieel met de functioneel beheerder een contract aan voor 2 jaar (tot 1-12-2017). Periodiek
wordt de benodigde capaciteit van extern ingehuurde functioneel beheerder bekeken. Op basis daarvan kan het contract eerder worden beëindigd indien de inzet niet meer nodig is. Dit wordt ongeveer een maand voorafgaand aan het ontbinden van het contract aangegeven.

Opleiding

 1. Minimaal HBO werk- en/of denkniveau

 2. BiSL/ASL/ITIL Foundations en Tmap gecertificeerd

 3. Werkervaring

 4. Minimaal 5 jaar werkervaring als functioneel beheerder van (complexe) informatiesystemen

 5. Ervaring met werken bij de rijksoverheid

 6. Ervaring met het beheer van diverse systemen die gebruikt worden van het inspectieproces

 7. Hard skills

 8. Kennis en ervaring met BiSL, ASL, ITIL en Tmap.

 9. Kennis van en ervaring met ketenbeheersing.

 10. Moet kunnen werken met complexe datamodellen (SQL en/of Oracle). 4. Diverse ervaringen met verschillende applicaties en infrastructuren.

 11. Wensen (Gelieve maximaal 3 wensen invullen)

 12. Kennis van en ervaring met het uitfaseren van applicaties.

 13. Kennis van en ervaring met organisaties in verandering.

 14. Kennis van en ervaring met proces gestuurde organisaties en IV / ICT.

Taken/werkzaamheden

 1. afhandelen/ oplossen van incidenten van door ILT beheerde systemen

 2. begeleiden/ doorvoeren van eventuele wijzigingen op die systemen

 3. opstellen van functionele vereisten en functionele ontwerpen

 4. opleiden en ondersteunen van gebruikers

 5. autorisatiebeheer, ketenbeheersing, aansturing leveranciers

 6. opstellen beheerplannen

 7. realiseren, aanpassen van handleidingen, installatie instructies

Competenties

 1. Klantgericht

 2. Overtuigingskracht en assertiviteit

 3. Plannen en organiseren

 4. Initiatief nemen

 5. Flexibiliteit

Interesse?

Dan ontvangen we graag de volgende gegevens

 • Meest recente cv, in word formaat, in het Nederlands

 • Duidelijke motivatie, gericht op de aanvraag, waarin duidelijk naar voren komt, dat aan de gestelde eisen kan worden voldaan

 • Beschikbaarheid

 • Tariefindicatie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  22-11-2015 19:23
  Plaats
  Heino

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-11-2015 20:16
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten