Adviseur OG/ON

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Haarlem
Reacties
0
Bekeken
581
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 30 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-12-2015

Einddatum

01-07-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

25-11-2015 om 12:00 uur

Als adviseur OG/ON in het proces OAM lever jij een regiobrede en overschrijdende bijdrage aan het beheer, gebruik en de ontwikkeling van onze infrastructurele en waterhuiskundige netwerken in de regio. Je bent verantwoordelijk voor adviezen over het totale proces OAM.

Je hebt een coördinerende rol binnen de afdeling. Je draagt bij aan ontwikkelingen en verbeteringen van processen binnen jouw afdeling en je zorgt voor RWS brede afstemming. Je buigt je over vraagstukken op het gebied van opdrachtnemer- en opdrachtgeverschap en samenwerkingsverbanden.

Jij bent sparringpartner en liaison officer tussen de landelijke uitvoeringsonderdelen en jouw regio binnen RWS. Je geeft vorm aan het opdrachtgeverschap richting met name de landelijke uitvoeringsorganisatieonderdelen en ook andere overheden, zoals provincies en waterschappen. De komende periode komen naast aanleg en onderhoud ook diverse programma’s ten uitvoering zoals Kaderrichtlijn Water, Vervanging en Renovatie, Beter Benutten en het Deltaprogramma. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van jouw regio binnen Rijkswaterstaat in haar rol om partner en uitvoeringsorganisatie van heel Infrastructuur en Milieu te worden. Hiervoor zijn nieuwe samenwerkingsvormen nodig met de regionale partners.

Je draagt concreet bij aan inhoudelijke, organisatorische en strategische processen gericht op opdrachtverlening, voortgang en oplevering van projecten. Je begeleidt en adviseert over samenwerking, inhoudelijke projectvoortgang, assetmanagement en omgevingsmanagement van diverse projecten en samenwerkingsverbanden. Hierbij ondersteun je het afdelingshoofd bij het krijgen en houden van overzicht van het portfolio aan uit te zetten en uitstaande opdrachten. Je doet dat binnen de kaders van tijd, kosten, kwaliteit en risico’s.

Verder lever je input voor je managementjaarcontract DG RWS-HID, de voortgangsrapportages en het zonebord van het DT/MT.

Samen met anderen

Je weet met jouw enthousiasme en overtuigingskracht partijen met elkaar te verbinden. Je onderhoudt daartoe een stevig bestuurlijk en ambtelijk netwerk (in- en extern RWS) en weet draagvlak te creëren ten aanzien van jouw adviezen. Zo weet jij bijvoorbeeld, op de momenten dat het spannend wordt, verschillende scenario’s voor te leggen waarvoor je in – en extern draagvlak hebt verkregen. Regelmatig stem je af met collega’s, medeoverheden en andere partijen binnen RWS met als gevolg dat landelijke en regionale ontwikkelingen op elkaar zijn afgestemd. Je vertegenwoordigt het gebruikersbelang vanuit de regio en onderhoudt en werkt nauw samen met de andere

organisatieonderdelen. Je werkt met hen samen ten behoeve van het inhoudelijke deel van het opdrachtgeverschap aan de landelijke diensten.

Elke dag beter

Je zorgt ervoor dat er meerwaarde wordt toegevoegd aan integraal denken en werken vanuit de netwerken. Ook zorg je ervoor dat er meerwaarde wordt toegevoegd aan de klantwaarde, de voorspelbaarheid van RWS, kennismanagement en/of (inter)nationale adviesproducten en/of bewerkstellig je invloed op (inter)nationale wetgeving.

Functie eisen

Werk- en denkniveau

Wo

Kennis en ervaring

  • Je hebt kennis van samenwerkingsverbanden, opdrachtnemer- en opdrachtgeverschap.

  • Je hebt aantoonbare (indicatief 5 - 7 jaar) succesvolle ervaring in alle fases van het adviesproces en in alle adviesrollen.

  • Je hebt kennis op het gebied van omgeving- en assetmanagement.

  • Je hebt ervaring met (inter)departementale trajecten en/of (inter)nationale trajecten.

  • Je hebt ervaring met politiek gevoelige dossiers, ervaring in verbindend werken en creëren van draagvlak.

  • Je hebt kennis van de RWS-objecten/areaal, de RWS-werkprocessen en de relevante kennisvelden.

  • Je hebt ruime ervaring met proces- en projectmanagement en hebt kennis van de primaire processen van Rijkswaterstaat.

  • Je hebt kennis van het programmeringsproces binnen Rijkswaterstaat

Meest essentiële competenties

Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend
Overtuigingskracht
Netwerkvaardigheid
Plannen en Organiseren
Bestuurssensitiviteit
Samenwerken
Analytisch vermogen

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten