Reviewspecialist Sancties

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
0
Bekeken
387
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

De functie
In het kader van het Programma Klantintegriteit worden de werkzaamheden van het FEC team Sanctions uitgebreid en zijn we op zoek naar specialisten op het gebied van Sancties en Customer Due Diligence (CDD)/ Klantintegriteit (KI). Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het verrichten van (meer complexe) onderzoeken op het terrein van KI (Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme) en het opstellen van reviews. Je onderzoekt, analyseert en beoordeelt het klantbeeld en initieert zo nodig actie. Je hebt direct contact met lokale banken en Rabobank Nederland afdelingen.
De focus binnen dit team ligt op klanten die handelen met of gevestigd zijn in risicovolle en/of sanctielanden.

De afdeling
Toezicht & Compliance - met als standplaats Utrecht/Nieuwegein- zorgt er voor dat externe en interne normen/regels op het gebied van integriteit (in de meest ruime zin) worden geborgd in de bedrijfsstructuur en -processen van de Rabobank Groep. Ook wordt toegezien op de naleving van deze regelgeving.
De afdeling Financial Economic Crime (FEC) draagt daaraan bij door het beheersbaar maken en voorkomen van situaties/incidenten -zoals fraudezaken en calamiteiten- die een acute inbreuk betekenen op de integriteit van de Rabobank. De afdeling heeft naast een staf met experts 4 teams voor de aandachtsgebieden Customer Due Diligence Anti Money Laundering, Fraud & Corporate Security, Sanctions en Discovery & Intervention.

Functie eisen

Het vermogen om vanuit een solide inhoudelijke kennis van KI, van relevante wet- en regelgeving, en inzicht in de ‘business’, de belangrijkste KI risico’s te identificeren, te beoordelen, en deze beoordeling vast te leggen in de vorm van een review.

  • Minimaal HBO-niveau

  • Uitstekende kennis van het KI-beleid en de KI-processen, WWFT, bedrijfsethiek en de andere aspecten van klantintegriteit;

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in dit werkgebied (bijvoorbeeld als intern accountmanager of ketenexpert KI);

  • Vergaande ervaring met Siebel en met de transactie- en productsystemen;

  • Kennis van primaire bancaire processen, producten en systemen (o.a. Siebel, VIN, COF);

  • Een sterk analytisch vermogen;

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands, zowel in woord als schrift.

Competenties

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je jezelf in de volgende competenties:
Probleemanalyse
Oordeelsvorming
Resultaatgerichtheid
Communicatiekracht
Initiatief
Kwaliteitsgerichtheid

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten