Oracle Solution Architect

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
23-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
310
Status
Gesloten
Referentie
1315

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten

Omschrijving

Rol Oracle Solution Architect
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum 07-12-2015
Einddatum 31-03-2016
Aantal uren per week 24 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoed specifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met vier proces- en applicatielandschappen, één processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:
Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)
Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)
Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)
Voormalige directie Rijksvastgoed (dRV)

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoed gebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DG-OBR Rijksbreed geleverd worden aan de Rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoed processen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingsproces in het vastgoed domein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP) beschikt het RVB over één integrale bedrijfsproces structuur die ondersteund wordt door één integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Het doel is dat het RVB over 2 tot 3 jaar over geharmoniseerde processen en applicaties beschikt.

De projecten

Het programma HARP is medio juni 2015 gestart, en bestaat uit 23 projecten. Project(en) waar dit profiel betrekking op heeft is(zijn):

De functionaris wordt ingezet op project(en): Project 10/11
vmDVD van SAP op Oracle EBS
vmRVOB van SAP op Oracle EBS
Inrichten RVB breed Oracle EBS inclusief koppelvlakken

Het Rijksvastgoedbedrijf zoekt een gedreven Oracle EBS architect met minimaal 5 jaar ervaring als Software Solution Architect voor het Oracle EBS domein voorkeur binnen de Rijksoverheid.
Als Solution Architect Oracle EBS ben je gesprekspartner en sla je een brug tussen de business en werkbare Oracle oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitwerken van de architectuur voor de klant. Je bent gewend te werken vanuit een centrale Enterprise Architectuur. Als Oracle Solution Architect ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de architectuurnormen/-richtlijnen en -principes die worden aangereikt en voorgeschreven door de Enterprise Architectuur voor het Rijksvastgoedbedrijf, naar werkbare oplossingen en landschappen binnen Oracle EBS. Hiernaast werk je koppelvlakken uit tussen Oracle EBS met interne RVB applicaties en met externe bronnen. Als Oracle Solution Architect vertaal je de business-behoefte van klanten in concrete Oracle EBS oplossingen. Hierbij vervul je een belangrijke adviesrol richting de opdrachtgever daar waar het gaat om het maken van de beste keuze uit het complexe productportfolio van Oracle EBS. Je stelt je hierin proactief op, weet met je sterke persoonlijkheid klanten en je collega’s voor jouw ideeën te winnen en je slaagt er zo in om samen met je collega’s opdrachten succesvol en binnen de daarvoor gestelde randvoorwaarden af te ronden. Je acteertals Solution Architect EBS, maar ook als ‘trusted advisor’ waarbij je open en eerlijk adviseert over de beste oplossing (óók als dit niet Oracle EBS is).

VEREISTE KENNIS

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

Je bent een gedreven solution architect met inhoudelijke kennis van zowel Oracle EBS als non-Oracle producten, gevoel voor de business bij klanten en met de ambitie om samen met andere professionals uitdagende opdrachten succesvol af te ronden. Je beschikt over de persoonlijkheid en vaardigheden van een consultant en hebt een netwerk waarop je binnen deze functie terug kunt vallen. De omvang en complexiteit van het Oracle EBS portfolio zie jij als een rijke toolbox om mee te werken en je bent dan ook nieuwsgierig naar de inhoud daarvan.

Daarnaast heb je

-Ruime ervaring als software architect of solution architect Oracle EBS (functioneel en technisch);
-Een afgeronde HBO- of Academische opleiding;
-Ervaring met heterogene systeemlandschappen (bijvoorbeeld bestaande uit Oracle en non-Oracle componenten);
-Ruime kennis van en ervaring met de Oracle EBS product portfolio Release 12 (o.a. Financials, Projects, Services, Property manager, Procurement), aanverwante toepassingen en producten (o.a. APRO, SOA -Gateway, Oracle Servicebus) en de visie van Oracle daarop;
-Kennis van en ervaring met The Open Group Architecture Framework (TOGAF) is een pré
-Kennis van EAR (Enterprise Architectuur Rijksdienst) en NORA is een pré;
-Kennis van vastgoedsector is een pré.

GEDRAGSKENMERKEN

Overwicht
Overtuigingskracht
Adviseren
Analytisch
Strategisch oriëntatie
Teamplayer

EXTRA INFORMATIE

Standplaats: Aanwezigheid waar nodig op de locaties Den Haag (voornamelijk), reizen naar Apeldoorn en Utrecht behoord tot de reikwijdte.

Herpubliceren van deze aanvraag op eigen (web)media/LinkedIn/jobboards is niet toegestaan. Indien hieraan geen gehoor wordt gegeven kan u worden uitgesloten.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  24-11-2015 10:21
  Plaats
  Heino

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten