ProductOwner Informatievoorziening Gelderse Omgevingsdiensten

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
23-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nijmegen en Ede
Reacties
0
Bekeken
169
Status
Gesloten
Referentie
BCIHG008754

Omschrijving

Opdracht omschrijving
Er is gekozen om een informatievoorziening te realiseren voor de 7 omgevingsdiensten op basis van een Scrum-aanpak.

De ProductOwner (PO) is verantwoordelijk voor de bepaling van de "wat-vraag" bij de realisatie van de informatievoorziening voor de 7 Gelderse Omgevingsdiensten. Dit betekent dat op basis van de wensen van de verschillende stakeholders een samenhangende vraagstelling / opdrachtformulering gemaakt moet worden. Hierbij dienen de belangen onderling afgewogen te worden en bewaakt te worden, zodat de doelstellingen, zoals die in het vastgestelde programmaplan zijn verwoord, worden gerealiseerd.

Stakeholders zijn onder andere: de 7 omgevingsdiensten, de Provincie Gelderland, inhoudelijke experts en een programmamanager.

De PO neemt (gedeeltelijk) deel in het Scrum-team. Dit scrumteam bestaat uit 7 personen die het merendeel van het uitvoerende werk doen om te komen tot realisatie van waardetoevoegende producten. De PO zorgt iedere drie weken voor een pakket met, door het scrumteam te realiseren, producten.

De acceptatie van de op te leveren producten is tevens een taak van de PO. Na acceptatie van producten bereidt de PO de besluitvorming voor door de stuurgroep.

Kandidaat omschrijving
De kandidaat is in staat om inhoudelijk overzicht te houden over de gewenste koers en daarbij rekening te houden met de verschillende belangen. Dat vraagt om een grote inhoudelijke kennis en uitgebreide vaardigheden om verschillende belangen onderling af te wegen. De kandidaat moet namelijk in staat zijn om verschillende partijen inhoudelijk (waar mogelijk) op één lijn te brengen en waar dit niet mogelijk is gefundeerde keuzen te maken in het ontwikkelproces.

Er wordt om die reden gevraagd om een autoriteit op het VTH proces bij Omgevingsdiensten waarbij grote affiniteit bestaat met bestuurlijke-/ management-issues om resultaten te kunnen boeken.

Inhoudelijke CV eisen
U voegt een CV van maximaal 3 pagina's A4 toe. Het CV is in het Nederlands gesteld. NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
WO opleiding op het terrein van Ruimtelijke ordening en / of bedrijfs-/ bestuurskunde
Minimaal 1 jaar werkervaring bij een Regionale uitvoeringsdienst in management/-management-adviesrol. Tevens ervaring met het werken binnen een provinciale overheid op het terrein van Bouwen / Milieu.
Inhoudelijke kennis op het terrein van wet- en regelgeving op het terrein van Milieu (vergunningverlening en handhaving), inclusief landelijke ontwikkelingen op dit terrein.
Ruime kennis en ervaring op het terrein van (implementatie van) ICT / informatievoorziening bij RUD's.
Ervaring met scrum projecten in de rol van ProjectOwner.

Inhoudelijke CV wensen

  • Ervaring met implementaties van informatiesystemen bij Omgevingsdiensten, bij voorkeur op het gebied van Workflow, Zaaksystemen, documentinformatiesystemen.

  • kennis van de markt (leveranciers systemen)

  • Kennis en ervaring met het werken in een bestuurlijk en politiek complexe omgeving.

  • Ervaring in het milieu-domein met vergunningverlening en handhaving

  • Ervaring binnen Omgevingsdiensten die inhoudelijk samenwerken op het terrein van vergunningverlening / handhaving

Startdatum
01-01-2016
Einddatum
31-12-2016
Uren per week
12
Uren per dag
8
Standplaats
Verschillende lokaties in Gelderland. Zwaartepunt: Nijmegen en Ede
Aantal verlengingen
1
Hoe vaak kan er eventueel verlengd worden?
Verlengingsperiode
12
De lengte van de verlengde periode(s) in maanden.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten