Ecologisch Projectondersteuner

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
23-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
137
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor onze eindklant in Zwolle zijn wij op zoek naar een Ecologisch Projectondersteuner. Het betreft een opdracht voor gemiddeld 36 uur per week. Je start per 8 december 2015 en de einddatum is gepland op 31 maart 2016. Er is een optie op verlenging.

Knock-out criteria

  1. Relevante HBO opleiding

  2. Ervaring met beheerplannen natura 2000

Beschrijving van het programma PAS
Overijssel kent een grote ontwikkelopgave aan Natura 2000, PAS en overige EHS die in samenwerking met de andere overheidspartners en maatschappelijke organisaties in Overijssel uitgevoerd gaat worden (Akkoord Samen werkt Beter).

Het programma Aanpak Stikstof is een programma binnen de provincie dat buiten de lijnorganisatie draait maar veel raakvlakken heeft met de eenheid Natuur en Milieu.

Het projectteam PAS is verantwoordelijk voor het implementeren het PAS en de transitie daarvan naar de lijn in 2016.
Daaronder valt ook het vaststellen van 16 Natura2000 beheerplannen waarvoor de provincie verantwoordelijk is.

Het project team is verantwoordelijk voor de vertaling van het landelijke programma aanpak stikstof naar de provinciale organisatie inclusief de implementatie daarvan.
Daarnaast ligt er de opgave om de beheerplannen vast te stellen.

Gevraagd wordt een inhoudelijke projectsecretaris die twee taken krijgt

  1. Als projectsecretaris binnen het programma team heeft de projectsecretaris een belangrijke rol. Inhoudelijk voorbereiden en vastleggen van overleggen. Inhoudelijke aandachtspunten herkennen en deelnemen aan meningsvorming over inhoudelijke onderwerpen.

  2. Afronden van beheerplannen. De beheerplannen dienen nog te worden aangepast aan de laatste zienswijzen en de laatste informatie die voortkomt uit de herziening van het Programma Aanpak Stikstof. Werkzaamheden: De inhoudelijk informatie is er, maar deze dient nog te worden geïntegreerd in documenten. Dit geldt zowel voor dhet aanpassen van de ontwerp beheerplannen in defintief en het opstellen van Nota’s van Antwoord op basis van bestaande informatie.

Gevraagde opleidingen
HBO, WO-niveau. Bv Biologie, Ecologie, Wageningen.

Gevraagde kennis
Inhoudelijke expertise van Natura 2000 en PAS, gebiedsanalyses beheerplannen (doelen, maatregelen, relatie met vergunningverlening). Handig en snel met word en excell

Gevraagde werkervaring
Ervaring met werken in ambtelijk/bestuurlijke omgeving (ministerie, provincie), ervaring met de natuurgerelateerde dossiers (zie kennis).

Gevraagde competenties
Analytisch, nauwkeurigheid, zelfstandig, samenwerkingsgericht, resultaatgericht.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten