IV veranderingsconsultant

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
23-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
8
Bekeken
796
Status
Gesloten
Referentie
1318

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

Functie

IV veranderingsconsultant

Locatie

Den Haag

Beoogde aanvangsdatum

01-01-2016

Beoogde einddatum

30-06-2016

Aantal uur

36

Optie tot verlenging

Ja

Aanvrager

Wendy van Ooijen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en transport. ILT staat voor een goede dienstverlening, rechtvaardige handhaving en adequate opsporing. We werken zo veel mogelijk in samenwerking met andere inspecties. Ook werken we risicogestuurd, uitgaande van vertrouwen en gericht op de reductie van de toezichtlast.
Beleidmakers bepalen de regels, burgers en bedrijven zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en de inspectie ziet toe op de naleving.

De ILT ontstond per 1 januari 2012 uit een samenvoeging van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Vrom Inspectie. Deze situatie heeft nog zijn weerslag op de huidige processen. De inspectie is inmiddels een meerjarig proces gestart van uniformering van processen. Daarbij doorloopt ieder proces een beoordeling aan de hand van criteria. Deze criteria zijn zodanig gekozen dat uiteindelijk een zekere mate van standaardisatie
en uniformering in de processen ontstaat. Ook heeft dit als doel het aantal applicaties terug te brengen. Tot die tijd zullen zowel de nieuwe als de uit te faseren applicaties beheert moeten worden.

Welk onderdeel van ILT gaat het om?
De afdeling informatievoorziening draagt bij aan het realiseren van het Informatieplan van de ILT. Met het uitvoeren van het Informatieplan zorgt de ILT ervoor dat ze gelijke zaken gelijk kan behandelen en dat informatie efficiënt en effectief kan worden toegepast in het inspectieproces. Daartoe worden processen
geüniformeerd, gaat de ILT werken met eenduidige data en wordt het aantal applicaties die in gebruik zijn fors verminderd. De afdeling Informatiemanagement levert de projectleiding voor de complexe ICT-projecten, levert informatie aan directies over de wijze waarop ze hun informatievoorziening in kunnen richten en
verzorgt het functioneel beheer van de bedrijfsspecifieke applicaties. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk
voor het sluiten van dienstverleningsovereenkomsten met de Directie Concern Informatie-voorziening (min.IenM/DCI) en met de Directie ICT Uitvoering (min.EZ/DICTU).

Wie zoeken wij?

De afdeling IV is zit momenteel midden in een verandertraject. De afdeling wordt aan de hand van de uitkomsten van het programma Beheer op Orde meer procesmatig ingedeeld. Medewerkers krijgen nieuwe rollen en/of taken. Om deze verandering tot een goed einde te brengen is er behoefte aan een veranderconsultant die de ingezette verandering begeleid en de medewerkers inhoudelijk coacht op hun nieuwe rol.

Doel is de verandering in het eerste half jaar van 2016 volledig geborgd te hebben binnen de afdeling. De opdracht gaat voor 3 tot 6 maanden, 32/36 uur per week.

Taken/werkzaamheden

 1. Afdelingshoofd adviseren ingaande de verandering en andere strategische IV zaken

 1. Medewerkers coachen/begeleiden bij nieuwe rol/taak

 1. Sturen op het afronden van programma Beheer op Orde

Opleiding

 1. Minimaal WO werk- en/of denkniveau op gebied van information Management / Bedrijfskundige Informatie Voorziening

Werkervaring

 1. Ervaringen met organische veranderprojecten en programma’s bij diverse soortgelijke organisaties/afdelingen (minimaal 2 verschillende organisaties)

 1. Ervaring met coachen van medewerkers voor het invullen van specifieke rollen (minimaal 5 jaar)

 1. Ervaring met ketenbeheersing en strategisch adviseur op gebied van informatievoorziening (minimaal 5 jaar)

Soft skills

 1. Oog voor persoonlijk belang

 2. Overtuigingskracht en assertiviteit

 3. Organisatiesensitief

 4. Samenbindend leiderschap

 5. Pro actief

Hard skills

 1. Kennis en ervaring met BiSL, ASL, ITIL (minimaal foundation, 10 jaar)

 2. Kennis van en ervaring met het toepassen van meerdere projectmanagement methodieken (minimaal 10 jaar)

3. Kennis van ervaring met meerdere ontwikkel methodieken (minimaal 10 jaar)

 1. Kennis van enterprise, informatie, applicatie en infrastructuur op het gebied van architecturen, inrichtingen en technologie

 2. Kennis van ervaring met NORA (minimaal 5 jaar)

Wensen

 1. Ervaring met het ministerie van infrastructuur en milieu

 2. Ervaring met de inspectie leefomgeving en transport

 3. Ervaring met IBI / DCI / DICTU / SSC-ICT

EXTRA INFORMATIE

Intakegesprekken 03-12-2015

Maximaal totaal aantal uren van de opdracht bedraagt maximaal
800 uren totaal.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


8 reacties

 • Datum
  23-11-2015 17:06
  Plaats
  Sterksel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-11-2015 17:06
  Plaats
  Dongen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-11-2015 17:27
  Plaats
  Ugchelen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-11-2015 18:13
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-11-2015 10:20
  Plaats
  Ellecom

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-11-2015 13:13
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-11-2015 14:10
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-11-2015 16:30
  Plaats
  's Gravenmoer
  Geplaatst door
  IWTC
  Status
  Standaard
  Bijlage
  4acxn2nnpolxcdr.docx

  Geachte mevrouw Van Ooijen,

  Ik zag uw oproep voor een veranderingsconsulent binnen de Inspectie Leefomgeving en Transport. Als oud ILT-er en veranderaar binnen de afdeling EVOA & Besluiten sprak mij deze functie erg aan omdat ik al veel van de gevraagde werkzaamheden heb gedaan binnen de organisatie en bekend ben met de huidige uniformering van werkprocessen, toetsingscriteria en de applicaties die gebruikt worden binnen de ILT.

  Toen de afdeling EVOA & Besluiten nog bij AgentschapNL zat is de afdeling een organisatorisch veranderingstraject begonnen die doorliep toen de afdeling verhuisde naar de ILT. Ik was hierin een van de initiatiefnemers en heb veel veranderingen geïnitieerd en uitgevoerd. Deze veranderingen hadden betrekking op het efficiënter maken van werkprocessen, meer digitaal werken, standaardiseren van brieven, besluiten, correspondentie en uniforme toetsingscriteria.

  Als productiecoördinator coachte ik voortdurend mijn collega’s om ze verder te helpen met hun steeds veranderende werkzaamheden. De afdeling veranderde contant doordat er nieuwe werkprocessen werden geïmplementeerd of doordat werkprocessen en producten werden geüniformeerd. Hierdoor werd van de collega’s steeds nieuwe taken en rollen verwacht. Door contant in gesprek te blijven zijn de veranderingen goed gelopen, is iedereen trots op wat er is bereikt en is er een vele malen effectiever en efficiënte afdeling ontstaan.

  Ook heb ik veel processen heb gedigitaliseerd en aan enkele digitale producten heb mee ontwikkeld heb ik overleg gehad met de verschillende interne ICT-diensten zoals DICTU, ICTU, SSC als mede externe ICT-bureaus. Met name de ontwikkeling van het aanvraagformulier DNA, de wijzigingsformulieren op de website en de ontwikkelingen met Terra, EUDIN en HOLMES behoefte veel afstemming.

  Uiteindelijk resulteerde dit in een efficiënte afdeling die ruim op tijd haar vergunningen verleende en die deels als voorbeeld wordt gebruikt binnen de ILT. Graag zou ik mijn kennis en kunde willen inzetten om ook andere afdelingen van de ILT, via de normen van NORA, te veranderen om zo doende een uniform opererende organisatie te krijgen.

  Met vriendelijke groet,

  ing. David Kunst MSc.
  Bieselaar 42
  5109 BB ‘s Gravenmoer
  kunstdjm@gmail.com
  0646355537
  nl.linkedin.com/in/davidkunst/nlJouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten