Senior Enterprise Architect focus ICT Infrastructuur

Opdrachtgever
Jenrick
Geplaatst op
23-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Gouda
Reacties
1
Bekeken
609
Status
Gesloten
Referentie
20151093

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 243 opdrachten
 • Novaccent 21 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor één van onze eindklanten zijn wij op zoek naar een Senior Enterprise Architect focus ICT Infrastructuur.

Informatie over de opdracht

Binnen DJI is SSC-I de ICT-uitvoeringsorganisatie voor beheer en projecten. SSC-I is bezig om naast DJI ook diensten te leveren aan andere V&J - en Rijksoverheid organisaties. De opdracht omvat:

Opstellen SSC-I cloudstrategie.
SSC-I heeft een private cloud met multi-tenancy operationeel en wil deze inzetten voor meerdere V&J - en Rijksoverheid organisaties. Voor het opzetten van multi-tenancy clouddiensten dient er een SSC-I cloudstrategie te worden opgesteld. Deze dient in lijn te zijn met de doelarchitectuur Rijkscloud en de V&J cloudstrategie die zijn vastgesteld.
Visie op SaaS clouddiensten.

In de SSC-I cloudstrategie dient er ook een visie te worden uitgewerkt voor het leveren van SaaS clouddiensten binnen de Rijksoverheid. Dit is een opdracht die SSC-I heeft aangenomen vanuit het Rijksbrede programma Rijkscloud.

Updaten Enterprise Architectuur SSC-I
De CTO-Office is verantwoordelijk voor de SSC-I Enterprise Architectuur, inclusief de SSC-I target architectuur. De Enterprise Architectuur dient te worden geupdate. Er is veel basismateriaal al uitgewerkt en dat moet worden uitgewerkt/samengebracht in de SSC-I Enterprise Architectuur.

Aanvullingen op het functieprofiel en de taken

•Kennis van TOGAF 9.x en Archimate is een must.
•Ervaring met de architectuurtool Archi is een pré.
•Bewezen ervaring binnen grote overheidsorganisaties.

Onmisbare eigenschappen

Resultaatgerichtheid: op korte termijn moet een eerste globale EA opgeleverd worden en die moet gaandeweg, bv. aan de hand van specifieke casussen verder worden uitgewerkt en ingevuld. Het behalen van zichtbare resultaten is essentieel, langdurig broeden op mooie plannen is ongewenst.

Sterke communicatieve vaardigheden: het management moet meegenomen worden bij de inrichting van de EA en de keuzes die daarvoor nodig zijn. Het weergeven van de EA in eenvoudige platen en het mondeling toelichten daarvan is essentieel. Afstemming met interne architecten en de back office is noodzakelijk voor een breed gedragen EA.

Zelfstandigheid/senioriteit: de staande organisatie heeft behoefte aan iemand die zelfstandig aan de slag kan en beschikt over senioriteit.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  23-11-2015 18:54
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten