Consulent herindicaties PGB Jeugdhulp

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
24-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Lelystad
Reacties
0
Bekeken
327
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

7-12-2015

Einddatum

31-3-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

30-11-2015 om 11:00 uur

Lelystad telt in de jeugdhulp bijna 300 PGB houders die een beroep doen op het overgangsrecht. Met iets minder dan de helft moeten de komende tijd gesprekken gevoerd worden om in beeld te brengen wat hun ondersteuningsbehoefte is en of een PGB nog het meest passend is. Hiervoor zoekt de gemeente Lelystad extra capaciteit voor de Jeugd en Gezinsteams om gezamenlijk deze gesprekken te voeren.
Lelystad heeft in de Jeugd en Gezinsteams (JGT) de toegang voor de jeugdhulp en veel vormen van ambulante jeugdhulp verenigd. Het JGT heeft binnen Lelystad de mogelijkheid om naast zorg in natura ook een pgb af te geven. Er wordt daarbij samen met het gezin gekeken naar de zorgbehoefte van het kind en de ouder op dat moment. Een PGB is dan ook geen vaststaand bedrag, en heeft geen vaststaande omvang. In de tijd kan dat veranderen, op basis van de ontwikkeling van het kind en de veranderende zorgbehoefte. Daarbij is een PGB een manier om hulpverlening/ondersteuning in het gezin in te zetten. Dit kan hulp zijn die een professional biedt, en/of hulp die vanuit het netwerk van het gezin, bijvoorbeeld door ouders zelf wordt ingezet. Het gaat om maatwerk en om samen met ouders te bespreken wat er voor het kind nodig is, en welke doelgerichte hulp wordt geboden, eventueel door ouders.

Functie eisen

minimaal een afgeronde HBO opleiding richting sociaal domein.
minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar met hulpverlening aan gezinnen binnen de jeugdhulpverlening.
kennis van de PGB in het kader van de Jeugdwet.
kennis en/ werkervaring van de Jeugdwet 2015 is een wens.

Competenties

Bekend zijn met de transformatie waarbij aansluiting bij gezinnen en het centraal stellen van de ondersteuningsvraag van belang zijn
Ondersteunend en resultaatgericht zijn en daarbij goed kunnen samenwerken met de mensen binnen de Jeugd en Gezinsteams

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten