Business analist Beleggingen Solvency II

Intermediair
Eliantie BV, ICT detachering & recruitment
Geplaatst op
24-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
347
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste freelancer/relatie,

Hartelijk dank voor de reactie op deze opdracht. Inmiddels hebben wij een selectie gemaakt van de best passende kandidaten, die hierover persoonlijk bericht hebben ontvangen. De overige kandidaten nemen wij graag op in onze database voor eventuele toekomstige mogelijkheden en wensen wij voor nu veel succes met het vinden van een passende opdracht.

Met vriendelijke groet,
Team Eliantie


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever, een grote Nederlandse verzekeraar, zijn wij op zoek naar een business analist beleggingen. Het is met name van belang dat je ervaring hebt opgedaan in een asset management/investment management omgeving, bij voorkeur aan de ‘buy-side’. Daarnaast ben je een expert op het gebied van informatieanalyse van (Solvency) wetgeving. Graag ontvangen wij zsm een CV opgesteld in het Nederlands met een motivatie waaruit bovenstaand blijkt.

Opdracht en context

Dagelijks zit je om tafel met gebruikers, beheerders, projectleiders en collega's. Je kijkt net zo makkelijk door de ogen van de wetgever als door een technische bril. Je neemt afstand om het geheel aan bronsystemen, externe dataleveranciers, de rapportageketen te overzien. Om dwarsverbanden te leggen, impact te bepalen en oplossingen aan te dragen. Je blijft zoeken: hoe kan jij een vraag beantwoorden op een manier die past bij de wet, andere bedrijfsonderdelen en de interne organisatie? Je schakelt collega analisten daarbij in en je voert regie. Je gaat proactief project werkzaamheden oppakken die voortvloeien uit het project Solvency II. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de eisen die uit de wetgeving en interne afnemers komen, in smart user stories en requirements voor de scrum teams. Je faciliteert bij de systeemontwikkeling. Ook vervul je een sleutelrol bij de uitvoering van het project, controleer je de kwaliteit van rapportages en identificeer je procesverbeteringen. Dit alles speelt zich af in een flexibel en multidisciplinair team, dat de ambitie heeft om binnen strakke tijdlijnen kwalitatief goede oplossingen te realiseren die aan de eisen van de wet voldoen en passen binnen de architectuurstandaarden van de organisatie. Jij gaat een belangrijke rol spelen bij het uitwerken en realiseren van deze ambitie en draagt daarmee bij aan het succes van het project en de organisatie. Je kunt goed omgaan met sterk veranderende omgevingen en ervaring met projectmatig werken en scrum is een pre. Je schakelt inhoudelijk soepel tussen de systeemontwikkelaars en de directie en ondersteunt de projectleider met inhoudelijke toelichtingen. Je kunt relatiegericht werken en raakt niet uit balans door ‘powerplay’.
•Uitvoeren van intake en het toetsen van klantwensen en requirements
•Uitvoeren en coördineren van proces- en informatieanalyses
•Opstellen en reviewen van business requirements, alsmede epics en user stories voor de scrum teams
•Opstellen functioneel ontwerp en oplossingsrichtingen
•Toetsen van processen, requirements, analyses en ontwerpen van collega’s
•Opbouwen en ontwikkelen van collectieve kennis over de Solvency II wetgeving
•Proactief adviseren op basis van inzichten en analyses

Functie eisen

•Je hebt een (academische) studie bedrijfseconomie, (technische) bedrijfskunde, informatica of bestuurlijke informatiekunde met succes afgerond;
•Als analist heb je 4 tot 6 jaar relevante werkervaring;
•Je hebt ervaring opgedaan in een asset management/ investment management omgeving, bij voorkeur aan de ‘buy-side’;
•Je bent een expert op het gebied van informatieanalyse van (Solvency) wetgeving;
•Je bent een echte teamplayer met gevoel voor de balans tussen inhoud en relatie;
•Het is belangrijk dat je een analytisch en gestructureerd denker bent
•Sterke inhoudelijke drive en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn belangrijk om een goed sparringpartner te vormen voor de business en IT, van ontwikkelaar tot directie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  24-11-2015 16:24
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten