Compliance Officer

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
24-11-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Uurtarief
72,50
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
336
Status
Gesloten
Referentie
92150279

Omschrijving

Als Compliance Officer bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Syntrus Achmea RE&F) ben je verantwoordelijk voor de beoordeling van en advisering over het voldoen aan wet- en regelgeving.
Daarbij ben je professionele gesprekspartner voor directie en management, maar ook externe stakeholders zoals klanten en toezichthouders.

Als Compliance Officer maak je deel uit van de stafafdeling Risk Management. Binnen het ‘Three lines of defence’-model vormt Risk Management de ‘Second line of defence’. Dit betekent dat je vanuit een onafhankelijke positie verantwoordelijk bent voor de beoordeling van compliance bij Syntrus Achmea RE&F. Daarbij ‘challenge’ en adviseer je directie en management (‘First line of defence’) over het voldoen aan relevante wet- en regelgeving.

Naast de intensieve contacten met directie en management, heb je op regelmatige basis contact met andere stakeholders zoals Achmea Group Compliance, Internal Audit (‘Third line of defence’), toezichthouders en klanten. Daarnaast werk je intensief samen met jouw collega’s van het managementteam van Operations om gezamenlijk zorg te dragen voor optimale, integrale risicobeheersing en compliance binnen Syntrus Achmea RE&F.

 • Je zorgt er in nauwe samenwerking met directie en management voor dat compliance bij Syntrus Achmea RE&F een geïntegreerd onderdeel is van de bedrijfsvoering en is opgezet volgens de compliance-normenkaders die passen bij de activiteiten van de organisatie.

 • Je signaleert ontwikkelingen op het compliance-vakgebied en vertaalt deze naar bedrijfseconomische en/of bedrijfsjuridische gevolgen voor Syntrus Achmea RE&F.

 • Je ontwikkelt beleid op het gebied van compliance voor Syntrus Achmea RE&F en zorgt ervoor dat dit beleid wordt geïmplementeerd controleert de naleving ervan.

 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd de directie en het management van Syntrus Achmea RE&F over compliance, zodanig dat dit bijdraagt aan de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen.

 • Je adviseert over de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving bij Syntrus Achmea RE&F en ondersteunt het management bij de invoering hiervan.

 • Je draagt bij aan het vergroten van het compliance- en risicobewustzijn bij Syntrus Achmea RE&F; deelt kennis met en draagt kennis over aan management en medewerkers middels awareness sessies.

 • Je signaleert, analyseert en interpreteert (compliance-)risico’s in de bedrijfsvoering en escaleert hierover indien nodig naar management en/of directie van Syntrus Achmea RE&F.

 • Je bewaakt de zorgvuldige afwikkeling van (compliance) incidenten in nauwe samenwerking met het verantwoordelijk management.

 • Je rapporteert hiërarchisch aan de Manager Risk Management.

Het profiel: We zijn op zoek naar kandidaten die zich herkennen in onderstaande;

 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding (Nederlands recht, Bedrijfseconomie)

 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met compliance bij een financiële instelling en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in soortgelijke rol.

 • Je hebt goede kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheerprocessen

 • Je hebt gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder de Wft, AIFMD en Pensioenwet, met name kennis van de wetgeving die toeziet op vermogensbeheer, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen is een voorwaarde.

 • Je hebt inzicht in de verbanden tussen de eigen (compliance) discipline en andere disciplines zoals risk management.

Je bent analytisch sterk, overtuigend, resultaatgericht en positief kritisch. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en bent gesprekspartner op alle niveaus. Je bent verbindend naar zowel interne als externe stakeholders (zoals toezichthouders als AFM en DNB) en hebt een laagdrempelige toegankelijkheid. Andere belangrijke competenties zijn een proactieve instelling, organisatiebewust, zelfstandig en autonoom.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.
Jouw afdeling: Syntrus Achmea Real Estate & Finance is een vastgoedvermogensbeheerder die met name vastgoed- en hypotheekportefeuilles van pensioenfondsen beheert.
Syntrus Achmea RE&F is een toonaangevende, innovatieve vermogensbeheerder. Klanten zijn vooral bedrijfstakpensioenfondsen, beroepspensioenfondsen en ondernemingspensioenfondsen. Met een beheerd vermogen van circa € 15 miljard behoort Syntrus Achmea RE&F tot de top van de Nederlandse markt van uitbesteed vastgoedvermogensbeheer.

Je bent verantwoordelijk voor compliance bij Syntrus Achmea RE&F. Compliance maakt deel uit van de afdeling Risk Management. Deze afdeling omvat de vakgebieden Operational Risk, Compliance, Information Security Management en Financial Risk en is onderdeel van het team Operations onder leiding van de Chief Finance & Risk Officer van Syntrus Achmea RE&F. Het doel van de afdeling is om pro-actief en op eenduidige en efficiënte wijze Syntrus Achmea RE&F in staat te stellen de bedrijfsrisico’s te beheersen en hierover verantwoording af te leggen aan haar stakeholders. Als Compliance Officer rapporteer je aan de manager Risk Management.

Wij bieden: Een functie voor z.s.m. tot 01.02.2016 voor 36 uur per week, locatie Amsterdam.

Uurtarief tussen de € 65 en € 75 per uur afhankelijk van kennis en vaardigheden.

Interesse? Graag ontvangen wij je cv en motivatie (op de functie toegespitst) graag uiterlijk 26 november 10.00 uur.

Indien je sollicitatie tot een plaatsing bij onze opdrachtgever leidt, is het van belang om te weten dat wij dan per ommegaande de volgende gegevens nodig hebben:
· Kopie Geldig Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart, geldig gedurende de gehele opdracht.)
· Gewaarmerkte kopieën van het hoogst behaalde diploma en voor de functie relevante diploma’s
· Kopie VOG (aan te vragen na plaatsing)
Deze gegevens hebben wij nodig om de screening die door opdrachtgever volgt, zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten