Senior Analist (Asset Management Solvency II)

Opdrachtgever
Harvey Nash
Geplaatst op
24-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
37
Status
Gesloten
Referentie
303812

TOP-Opdrachtgevers

  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Harvey Nash is voor een van haar eindklanten in Zwolle op zoek naar een Senior Analist (Asset Management | Solvency II).

Proces

Deadline: donderdag 26 november 10:00 uur

Startdatum

01-12-2015

Einddatum

01-06-2016

Gemiddeld aantal uren per week

32-40

Tarief

zo scherp mogelijk, plafond € 80,-

Branche

Banking/ insurance

Specifiek

Het is met name van belang dat je ervaring hebt opgedaan in een asset management/ investment management omgeving, bij voorkeur aan de ‘buy-side’. Daarnaast ben je een expert op het gebied van informatieanalyse van (Solvency) wetgeving.

Omschrijving

Dit ga je doen: Graven. Prikkelen. Sparren. Analyseren. Creëren.

Dagelijks zit je om tafel met gebruikers, beheerders, projectleiders en collega's. Je kijkt net zo makkelijk door de ogen van de wetgever als door een technische bril. Je neemt afstand om het geheel aan bronsystemen, externe dataleveranciers, de rapportageketen te overzien. Om dwarsverbanden te leggen, impact te bepalen en oplossingen aan te dragen. Je blijft zoeken: hoe kan jij een vraag beantwoorden op een manier die past bij de wet, andere bedrijfsonderdelen en de interne organisatie?

Je schakelt collega analisten daarbij in en je voert regie. Je gaat proactief project werkzaamheden oppakken die voortvloeien uit het project Solvency II. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de eisen die uit de wetgeving en interne afnemers komen, in smart user stories en requirements voor de scrum teams. Je faciliteert bij de systeemontwikkeling.

Ook vervul je een sleutelrol bij de uitvoering van het project, controleer je de kwaliteit van rapportages en identificeer je procesverbeteringen. Dit alles speelt zich af in een flexibel en multidisciplinair team, dat de ambitie heeft om binnen strakke tijdlijnen kwalitatief goede oplossingen te realiseren die aan de eisen van de wet voldoen en passen binnen de architectuurstandaarden van de organisatie. Jij gaat een belangrijke rol spelen bij het uitwerken en realiseren van deze ambitie en draagt daarmee bij aan het succes van het project en de organisatie.

Je kunt goed omgaan met sterk veranderende omgevingen en ervaring met projectmatig werken en scrum is een pre. Je schakelt inhoudelijk soepel tussen de systeemontwikkelaars en de directie en ondersteunt de projectleider met inhoudelijke toelichtingen. Je kunt relatiegericht werken en raakt niet uit balans door ‘powerplay’.

Kernpunten van de functie

Uitvoeren van intake en het toetsen van klantwensen en requirements
Uitvoeren en coördineren van proces- en informatieanalyses
Opstellen en reviewen van business requirements, alsmede epics en user stories voor de scrum teams
Opstellen functioneel ontwerp en oplossingsrichtingen
Toetsen van processen, requirements, analyses en ontwerpen van collega’s
Opbouwen en ontwikkelen van collectieve kennis over de Solvency II wetgeving

Proactief adviseren op basis van inzichten en analyses Asset Management. Asset Management is de vermogensbeheerder. De teams van portfoliomanagers zoeken continu in de wereldwijde effectenmarkten naar mogelijkheden om de hoogst mogelijke rendementen te behalen voor hun interne en externe klanten. Op dagelijkse basis handelt de divisie Asset Management transacties af in obligaties, aandelen, deposito's, maar ook in complexe derivaten en beleggingsproducten. Iedere transactie heeft financiële, systeemtechnische, administratieve en fiscaaljuridische gevolgen die ten behoeve van klantportefeuilles moeten worden vastgelegd en bewaakt. Alle professionals binnen Asset Management werken in een dynamische en veeleisende omgeving samen om de dagelijkse stroom aan complexe informatie in goede banen te leiden.

Jouw achtergrond

Je hebt een (academische) studie bedrijfseconomie, (technische) bedrijfskunde, informatica of bestuurlijke informatiekunde met succes afgerond.
Als analist heb je 4 tot 6 jaar relevante werkervaring.
Je hebt ervaring opgedaan in een asset management/ investment management omgeving, bij voorkeur aan de ‘buy-side’.
Je bent een expert op het gebied van informatieanalyse van (Solvency) wetgeving.
Je bent een echte teamplayer met gevoel voor de balans tussen inhoud en relatie.
Het is belangrijk dat je een analytisch en gestructureerd denker bent.
Een sterke inhoudelijke drive en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn daarbij belangrijk om een goed sparringpartner te vormen voor de business en IT, van ontwikkelaar tot directie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten