Security beheerder SOC

Opdrachtgever
ItaQ BV
Geplaatst op
24-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
315
Status
Gesloten
Referentie
ht-Security beheerder SOC

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 159 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Werkzaamheden Security beheerder SOC?
DICTU voert voor haar opdrachtgevers opdrachten uit op het gebied van ICT en informatiebeveiliging. In de afgelopen jaren heeft DICTU zich toegelegd op informatiebeveilging en is gecertificeerd voor ISO 27001. In dit kader helpt DICTU opdraxchtgevers (intern, extern) bij het op orde brengen van informatiebeveilging conform de Baseline informatiebeveilging Rijksdienst (BIR) en ook bij het voorbereiden op certificering conform ISO 27001.

Het doel van de functie is het ontwikkelen en onderhouden van monitoring activiteiten met behulp van een geautomatiseerd systeem (SIEM) in het Security Observation Center (SOC) voor DICTU (Dienst ICT Uitvoering). De functie is gericht op informatiebeveiliging, het bevorderen en het coördineren van de ontwikkeling van uitvoeringsrichtlijnen en toezien op de realisatie van het beleid. De Security Specialist (S-IB) zorgt voor het technische gedeelte van het toetsen op de actualiteit en de effectiviteit van het stelsel van beveiligingsmaatregelen met behulp van kwetsbaarheidanalyses, pentesten en stresstesten ressorterend onder de Teamleider Security van DICTU.

Functie eisen
 Ervaring met het uitvoeren van diverse soorten beveiligingstesten, netwerk penetratie testen, vulnerability scans, draadloze testen, code reviews, draadloze en/of firewall assessments.
 Ervaring met het ontwikkelen van embedded systemen: Android applicaties, Android applicatieontwikkeling de voorkeur. Android ervaring is een plus.
 Computer forensisch vaardigheden voor gevallen waarin het herstellen vanverwijderde bestanden , het ontdekken van verborgen bestanden en partitie’s , versleutelde bestanden en partities , en gevoelige informatie lekken.
 Ervaring met flash-geheugen data recovery vraagstukken, zoals Read/Write leveling, mobile & smart phones, steganography, cyber crime,Encase, FTK, etc is een plus.
 Hardware vaardigheden. Inclusief gebruik van lab-apparatuur , zoals multimeters , oscilloscopen , spectrum analyzers, en logica analyzers , Circuit modification. Begrijpen van hardware design . Hardware -level security exploits , zoals signaal injectie, SCADA en side - channel analyse een plus.
 ARM assembly code ontwikkeling een plus.
 Ervaring met RF-communicatie -protocollen, VOIP, video communicatie is een plus.
 Ervaring met webtechnologieën zoals XML , SOAP , AJAX
 Ervaring met web Server en Application Software : IIS ,Apache ,WebLogic , WebSphere ,Tomcat, NIX etc.
 Ervaring met een van de volgende commerciële toepassing scanning tools zoals IBM's AppScan , HP's WebInspect , NTOSpider , Cenzic 's Hailstorm , Application Security Inc.s AppDetective , Arachni , OWASP Zed Attack Proxy w3af , Vega , Acunetix , Skipfish , Websecurify , Netsparker , Websurgery, Acunetix.
 Ervaring met vulnerability scanning tools zoals Tenables Nessus , McAffee, Nexpose, metaspoit, Acunetix.
 Ervaring met open source software zoals nmap , netcat , nikto , tcpdump , openssh , openssl , openvpn, Wireshark.

Overige informatie

Locatie

Den Haag

Start

ASAP (36 uur per week)

Duur

6 maanden met optie tot verlenging

Recruiter

Mark Noordam

PS. CV's zonder specifieke motivatie en/of CV's waar de motivatie niet op aansluit op deze rol worden niet in behandeling genomen.
In de specifieke motivatie dienen punten uit de Functieomschrijving & Functie eisen duidelijk naar voren te komen.

Attentie

Indien we verder gaan in de procedure wordt u gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentie checks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectie proces.

Reageren

Past u in bovenstaand profiel, dan ontvangen wij graag per email de volgende gegevens

 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief achternaam, geboortedatum, woonplaats en foto);

 2. Motivatie specifiek gericht op het bovenstaande functieprofiel;

 3. Uurtarief (excl. BTW, inclusief reiskosten);

 4. Beschikbaarheid en overige relevante informatie, zoals geplande vakanties.

Wie zijn wij?
ItaQ Interim Professionals BV is een detachering & consultancybureau op het gebied van ICT en is gespecialiseerd in het tijdelijk opvullen van interim functies. De Interim Professionals van ItaQ hebben minimaal HBO-niveau en een lange werkervaring.

Wij leveren o.a. project-/programmamanagers, analisten/architecten en inhoudelijke specialisten op het gebied van ERP/CRM/Datawarehousing/Applicaties, Internet & E-business, Outsourcing, Informatiebeveiliging & Auditing en (Tele)Communicatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  26-11-2015 11:00
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten