Senior Beheerder / Coördinator U-Cloud

Intermediair
Novaccent
Geplaatst op
24-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
563
Status
Gesloten
Referentie
NOK01056

Omschrijving

Project omschrijving

Voor een gemeente in Utrecht zijn wij op zoek naar een Senior Beheerder / Coördinator U-Cloud. Je werkt voor het cluster Operations Center, team U-Cloudbeheer – onderdeel van Automatisering. Je coördineert, verdeelt en organiseert het werk van het team en geeft functioneel leiding aan de dagelijkse werkuitvoering van het team. Je werkt nieuwe medewerkers in, treedt op als vraagbaak voor de groep en informant bij beoordelings- en functioneringsgesprekken.Je zorgt voor beschikbaarheid, (technisch) beheer en onderhoud van de U-Cloud infrastructuur (VDI-desktop en server, storage, backup en netwerken). Bestaande, nieuwe en vernieuwde U-Cloud infrastructuur neem je in beheer en beheer je. Je zorgt dat we de afgesproken serviceniveaus halen. Dat doe je op basis van beschreven operationele processen en de technische documentatie. Ook de documentatie van de infrastructuur en  werkprocessen onderhoud je. Je voert standaard changes uit en ondersteunt de Supportgroep, als 2e/3e-lijn, bij het oplossen van incidenten en problemen. De capaciteit en werking van componenten monitor je en signaleert mogelijke performance-, capaciteits- en security problemen. Wij leveren onze dienstverlening 24 x 7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig.

De afdeling Automatisering bestaat uit vier clusters, die focussen op de nieuwe technologie en dienstverlening: Besturing & Control, Vernieuwing, Solution Center en Operations Center. Automatisering is één van de ‘interne bedrijven’ die de andere organisatieonderdelen adviseren en ondersteunen bij de uitvoering van hun bedrijfsvoering. Om goede resultaten te halen, bij te blijven en te vernieuwen, werken we nauw en veel samen met de organisatieonderdelen en met marktpartijen. Het Operations Center bestaat uit de teams: Applicatiebeheer, Datacenter & Infrastructuur en U-Cloudbeheer. We beheren en zorgen voor het ongestoord functioneren van technische infrastructuur en applicaties. We monitoren systeemonderdelen van onder andere de U-Cloud en Catharijnenet 4, maken back ups en stellen data veilig, voeren herstelopdrachten uit, standaard wijzigingen en (veiligheids-)upgrades. Samen met het Solution Center nemen we nieuwe en gewijzigde voorzieningen in beheer en bewaken we de kwaliteit en serviceniveaus. Als 2e/3e-lijn is het Operations Center betrokken bij het oplossen van incidenten en problemen. Automatisering ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de gemeentelijke organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.

Project vereisten

Om voor deze functie in aanmerking te komen beschik je over

Opleiding op HBO-niveau;
Diepgaande kennis van ICT-infrastructuur, in het bijzonder besturingssystemen (Windows, Linux), virtualisatie (VMWare) en netwerktechnologie (Cisco, F5, Palo Alto);
Kennis van ICT-beheermethodieken en service management (ITIL);
Ruime beheer ervaring op het gebied van vermelde platforms;
In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift). Ook ben je analytisch vaardig en oplossing gericht.

Project condities
Graag ontvangen wij bij een reactie een motivatie en twee relevante referenties.

Start van de inzet

zo spoedig mogelijk

Einde van de inzet

30 juni 2016

Uren per week 36
Reageren op deze aanvraag kan tot en met vrijdag 27 november 10:00.
Intake gesprekken staan gepland in de periode van 2 tot en met 4 december.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten