Service Portfolio Manager

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
25-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
525
Status
Gesloten
Referentie
1339

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Rol

Service Portfolio Manager

Werkniveau

Senior

Locatie

Den Haag

Startdatum

09-12-2015

Einddatum

01-05-2016

Aantal uren per week

36 uur

Aanvrager

Wendy van Ooijen

Uiterste aanbiedingsdatum

30-11-2015

PROJECTINFORMATIE

De service portfolio manager is verantwoordelijk voor een actueel en op de BZ organisatie toegesneden dienstenportfolio. Dit betekent:-Lifecyclymangement, van de diensten binnen de portfolio.-Definieren, vernieuwen van onderhouden van een passend dienstenportfolio op basis van de vraag van de organisatie (gedreven door vraag)-Implementatie van nieuwe diensten (service design) binnen de dienstenportfolio (gedreven door aanbod)-Vertaling van beleid naar diensten en de implementatie daarvan binnen de dienstenportfolio (gedreven door beleid)-Vertaling van rijksberde dienstverlening binnen en buiten de shared services organisatie op het gebied van ICT dienstverlening naar de dienstenportfolio.De service portfoliomanager is de spin-in -het-web en is goed aangesloten op de vraag zoals deze in de klankteams wordt opgehaald, de beleidsontwikkeling en push vanuit de leveranciers via contractmanagers.

VEREISTE KENNIS

Wo bestuurlijke informatiekunde
Informatiesystemen Foundation
Serviceportfolio Management
Business Information Management Foundation
Managing Successful Programs (MSP) Foundation
IT Management Foundation
Prince 2 Foundation
Information Security Foundation Base don ISO/IEC 27002

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Analyseert de vraag en aanbodvolumes voor standaarddiensten. verzoeken en niet standaardverzoeken en vernieuwt en onderhoud op basis hiervan de dienstenportfolio. (vraaggedreven)
Verkent mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten die vanuit aanbodzijde worden aangeboden, vertaalt deze naar het service design en implementeert deze (aanbodgedreven)
Evalueert en adviseert gevraagd en ongevraagd of het geboden dienstenportfolio past bij de vraag van de afnemers en laat zich hierbij leiden door het vigerend (Rijksbrede) beleid (beleidgedreven)
Vertaalt de rijksbrede dienstverlening van shared service centers naar de dienstenportfolio.
Zorgt dat wensen en eisen voor nieuwe producten en diensten concreet zijn.
Houdt het overzicht van het dienstenportfolio (projecten en voorzieningen) up to date en beschikbaar.
Maakt een vertaling van het I-beleid naar de dienstenportfolio
Beheert de PDC en voert hiertoe Life Cycle analyses uit over de onderdelen van de portfolio.
Applicatie portfolio management.
Levert rapportages op over het gebruik van de geleverde diensten.

Bijdrage leveren aan de vernieuwing van de diensten wereldwijd (complexe multidisciplinaire ontwikkelingen en veranderingsprocessen). Hierbij ligt een zware nadruk op security en gevoeligheid.
Weet een brug te slaan tussen vraag en aanbod en stuurt op de realisatie daarvan. Moet in staat zijn om de (nieuwe) producten en diensten uit te dragen en aan de man te brengen en kan daarbij omgaan met weerstand en financiƫle marges.
Adequaat reageren op de veranderingen in de beleidsdoelstellingen en deze weten te vertalen in de voortdurende vernieuwing van het applicatielandschap.

Onderhoudt contacten met de business consultants, contractmanagers, servicemanagers en changemanagers om de dienstverlening te evalueren en op peil te houden. Daarnaast met de I-beleidsadviseurs over het door vertalen van beleid naar nieuwe dienstverlening. Aan de vraagzijde onderhoudt de Service Portfolio Manager contacten met de departementale gebruikers ten behoeve van de voortdurende evaluatie van het aanbod. Hij evalueert de dienstverlening met de Servicemanager een Business Consultant en adviseert over verbeteringen.

GEDRAGSKENMERKEN

Organisatiesensitiviteit.
Analyseren.
Overtuigingskracht.
Netwerken.
Omgevingsbewustzijn.
Plannen en organiseren.
Creativiteit.
Klantgericht..

EXTRA INFORMATIE

De Service Portfolio Manager legt verantwoording af aan het plv. hoofd afdeling DBV/IV over de kwaliteit en bruikbaarheid van het service portfolio management. De Service Portfolio Manager neemt beslissingen over de samenstelling van de producten en diensten portfolio.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-11-2015 20:46
  Plaats
  Nootdorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten