Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
26-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den-Haag
Reacties
1
Bekeken
272
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor jullie reacties. We hebben 1 kandidaat aangeboden bij onze klant. Deze kandidaat is inmiddels geinformeerd.


Omschrijving

Projectmanager

Is een organisatie die sinds september 2007 bestaat en als ICT-dienstverlener voor de sociale diensten van de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (de G4-onze eigenaren en klanten) fungeert. De organisatie ontwikkelt, bouwt, implementeert en onderhoudt ICT systemen waarmee de G4 uitkeringen verstrekken en re-integratietrajecten begeleiden. Gezamenlijk bedienen de G4 circa 1/3 van het totaal aantal bijstandsgerechtigden in Nederland. We zijn volop in beweging om onze dienstverlening en processen optimaal af te stemmen op de behoefte van onze klanten.
De Supplyorganisatie van de klant bestaat uit een afdeling Ontwikkeling, waarin wij applicaties en services voor het sociale domein ontwikkelen, en een afdeling Operations waarin wij het technisch platform voor deze applicaties aanbieden, beheren en vernieuwen. In de afgelopen maanden is een Infrastructuur Doelarchitectuur (IDA) opgesteld, die in de komende twee jaar gerealiseerd moet worden. Deze IDA kent een roadmap die onder aansturing van een programma manager wordt gerealiseerd. IDA bestaat uit nieuwe infrastructuur en Life Cycle Management van bestaande infrastructuur. Een van de randvoorwaarden voor het IDA programma is het upgraden en uitbreiden van Active Directory componenten (o.a. functional level en federation services). Deze aanpassingenzijn noodzakelijk om nieuwe functionaliteit vanuit de Active Directory te biedenrealisatie van diverse nieuwe applicaties zijn hiervan afhankelijk. Begin 2016 dient de upgrade gereed te zijn. Daarnaast zullen andere infrastructurele projecten worden belegd bij de Projectmanager waarbij wellicht meerdere technische competenties wenselijk zijn.

Profiel
De aanpassingen op onder andere Active Directory zijn noodzakelijk om de doorgang van de overige IDA projecten te kunnen garanderen. Het zwaartepunt van deze projecten ligt bij het definiëren van de uit te voeren activiteiten, het testen van de verschillende applicaties en het verkrijgen van medewerking en goedkeuring van de verschillende organisatieonderdelen en stakeholders. De projectmanager is verantwoordelijk voor het realiseren van het projectresultaat en het in samenhang managen van de verschillende infrastructuur projecten. Je maakt een projectplan waarin de ambitieuze doelen vertaald zijn naar een passende projectstructuur, een realistische planning en een bijhorende kostenraming. Hierover zal regelmatig gerapporteerd worden in verschillende gremia van de governance binnen Wigo4it en met de G4. De projectmanager is van nature integer en begrijpt security concepten binnen de organisatie. Je zal helder moeten communiceren. De projectmanager legt verantwoording af aan de programmamanager.

Taken

Leiding geven aan, coördineren en eventueel bijsturen van de projectactiviteiten, projectteam en leveranciers;
Realiseren van en rapporteren over de projectresultaten in termen van tijdplanning, begrote kosten en afgesproken kwaliteit aan de projectmanager;
Signaleren en beheersen van risico’s;
Beheersing en wijziging scope en afgesproken resultaten.
Profiel

Academisch werk- en denkniveau.
Minimaal 5 -10 jaar werkervaring als projectmanager waarvan enkele jaren als senior.
Gedegen kennis van en aantoonbare affiniteit met projectmanagement en verandermanagement met complexe ICT-gerelateerde projecten.
In staat zijn meerdere projecten van verschillende grootte tegelijkertijd te managen.
Hoge mate van zelfstandigheid.
Uitstekend in staat verwachtingen te managen, vertrouwen te kweken en onrust te ontnemen.
PRINCE2 gecertificeerd.
IPMA of PMI gecertificeerd.
Resultaatgericht.
Flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit en past stijl van leiderschap aan de geldende omstandigheden of situatie aan.
Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
Kennis en ervaring met Microsoft Core technologie (o.a. AD, ADFS).
Kennis en ervaring binnen het sociale domein is een pre.
Kennis en ervaring met architectuur principe is een pre
Kennis en ervaring met SCRUM, Agile en Lean omgevingen is een pre

Competenties
Analytisch;
Ondernemerschap;
Resultaatgericht;
Plannen en organiseren;
Overtuigingskracht;
Besluitvaardig.

Standplaats

Den-Haag

Aantal uren

40 uur, beschikbaarheid direct!

Duur

3 maanden met optie tot verlenging

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    26-11-2015 10:16
    Plaats
    Amsterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten