Senior Java ontwikkelaar

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
26-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
484
Status
Gesloten
Referentie
RA20151126-95737

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #HintTech op zoek naar een Senior Java ontwikkelaar

Inzet

Locatie werkzaamheden

Den Haag

Gewenste aanvangsdatum

z.s.m.

Verwachte einddatum

31 december 2016

Aantal uren inzet per week

36-40 uur per week

Gewenste dagen in de week inzet: Bij voorkeur 5

Reageren uiterlijk: 1 december 10.00 uur

Evt. selectiegesprekken vinden plaats in week 49

Taakomschrijving
Goede uitwisseling van informatie tussen partijen in de vreemdelingenketen is essentieel voor een goede uitvoering. Het Topberaad Vreemdelingenketen (overlegorgaan van het topmanagement) is verantwoordelijk voor de organisatie van deze informatie-uitwisseling. Het Topberaad Vreemdelingenketen wordt daarin ondersteund door de directie Regie Vreemdelingenketen.

Het programma Keteninformatisering maakt onderdeel uit van de directie Regie Vreemdelingenketen en streeft naar een situatie waarin de informatie-uitwisseling tussen de partners in de vreemdelingenketen volledig digitaal kan plaatsvinden en er snel betrouwbare informatie beschikbaar is over de bedrijfsvoering in de gehele keten.

Het project Digitaal Werken heeft, als onderdeel van het programma Keteninformatisering, tot doel de medewerkers in de vreemdelingenketen ‘realtime en online’ de beschikking te geven over een integraal beeld van de vreemdeling. Het betreft de verzameling gegevens over een vreemdeling die een medewerker nodig heeft voor de uitoefening van zijn functie en waarover hij mag beschikken.

In 2014 is een tijdelijke applicatie in productie genomen waarmee meerdere ketenpartners online en realtime informatie met elkaar delen. Deze tijdelijke voorziening dient in lijn gebracht te worden met de doelarchitectuur Digitaal Werken in de vreemdelingenketen en zodanig van opzet zijn dat deze opgeschaald kan worden voor meerdere toepassingen (andere gegevens, bredere doelgroep).
Daarnaast wordt er een generieke terugmeldvoorziening vreemdelingenketen ontwikkeld, met behulp van deze voorziening kunnen ketenpartners uit de vreemdelingenketen elkaar informeren over gerede twijfel bij de juistheid van een gegeven. Deze voorziening dient ter ondersteuning van een traject om de kwaliteit van gegevens binnen de vreemdelingenketen te verbeteren.

Voor de realisatie van de benodigde centrale voorziening(en) is een Scrum team in januari 2014 gestart dat deel uitmaakt van het projectteam Digitaal Werken. Het scrum team bestaat uit een hooggekwalificeerde groep professionals vanuit de ontwerp-, ontwikkel- en test discipline.

Voor de uitbreiding van dit scrum team zijn wij op zoek naar een ervaren java ontwikkelaar.

De werkzaamheden zullen volgens Scrum worden uitgevoerd. Dat betekent dat gewerkt wordt met korte risico gedreven iteraties (sprints), daily stand ups, backlogs etc. Er is een fulltime Product Owner met meerdere jaren ervaring in de Vreemdelingenketen en mandaat vanuit de ketenpartners. De Product Owner treedt op als eerste aanspreekpunt namens de betrokken partijen richting het scrumteam.

Het projectteam Digitaal Werken bestaat verder uit specialisten op het gebied van metadata, proces- en informatieanalyse, architectuur, informatiebeveiliging & privacy, implementatie en communicatie. Het project wordt geleid door de projectmanager Digitaal Werken.

Gewenste profiel
De ideale medewerker is een ervaren software ontwikkelaar met agile ervaring., die gewend is te werken in een klein en hoogwaardig team van professionals. Een echte doener, die tegelijk zowel oog heeft voor detail als het grote plaatje. Hij/zij moet in staat zijn in korte tijd een productiewaardig systeem op te leveren; doelgericht. Daarbij is hij/zij in staat om prettig samen te werken met (ontwikkelteams van) aangesloten ketenpartners. Iemand die eigenlijk een beetje overgekwalificeerd is, maar omdat de anderen ook zo goed zijn met het team in een korte tijd een topprestatie zal neerzetten.

Competenties die de persoon nodig zal hebben voor het succesvol vervullen van de functie zijn

 • Flexibel

 • Innovatief

 • Pragmatisch

 • Doelgericht

 • Communicatief

 • Teamspeler

Eisen

 1. Universitair werk/denkniveau

 2. Beschikt over uitstekende kennis en inzicht in de laatste theoretische en technologische ontwikkelingen binnen het vakgebied softwareontwikkeling met Java: weet eerste ideeën/concepten te vertalen in bruikbare ontwikkelstrategieën;

 3. Heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van service georiënteerde architecturen;

 4. Heeft meer dan 4 jaar ervaring met het realiseren van complexe voorzieningen;

 5. Heeft ervaring met het ontwikkelen binnen open source communities en/of complexe samenwerkingsverbanden met meerdere ontwikkelpartijen;

 6. Heeft aantoonbaar meer dan 2 jaar ervaring met het ontwikkelen van voorzieningen in Java waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie webservice/ web interface.

 7. Beschikt over een eigen laptop met noodzakelijke software.

Wensen

 1. Heeft aantoonbaar ervaring in het uitvoeren van projecten met behulp van agile ontwikkelmethoden (bij voorkeur SCRUM).

 2. Heeft aantoonbaar kennis van (open) standaarden en open source.

 3. Heeft aantoonbaar kennis van de onderstaande ontwikkeltools

 • Java

 • Web app development

 • Webservices

 • HTML

 • CSS

 • Database modeling

 • Grails

 • Groovy

 • XML

 • SoapUI of vergelijkbaar

 • Selenium of vergelijkbaar

 1. Heeft aantoonbaar kennis van onderstaande server omgevingen, databases en frameworks

 • Redhat 6 en 7

 • Tomcat

 • Hibernate

 • PostgresSQL

 • REST

 1. Heeft aantoonbaar ervaring met het werken in bedrijf kritische projecten met een groot afbreukrisico.

 2. Is een uitstekende teamspeler in een complexe netwerkomgeving.

Reageren?
Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
HintTech

HintTech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-12-2015 08:21
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten