Senior Applicatie Ontwikkelaar Principal Visual Designer

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
26-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
311
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn we op zoek naar een Senior Applicatie Ontwikkelaar.

Concern-ICT is ten behoeve van de internetdienstverlening op zoek naar een Principal Visual Designer

Opdracht omschrijving

De opdrachtgever verleent veel van zijn diensten via internet. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van meerdere portalen, websites en webapplicaties, die continu in ontwikkeling zijn. De opdrachtgever is op zoek naar een principal Visual Designer die in staat is om functionaliteiten te ontwerpen en bestaande interfaces te optimaliseren volgens de User Centred Design methode, zonder daarbij de businessdoelstellingen en de technische randvoorwaarden uit het oog te verliezen.
Als Principal Visual Designer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van de visuele stijl van de portalen, websites en applicaties van De opdrachtgever .
Je bent in staat om je ontwerpen conform een huisstijl op te leveren maar je bent ook zo creatief dat je nieuwe componenten kunt maken die passen in de bestaande look and feel.
Je bent in staat om je ontwerpen om te zetten naar stijlcode die aan de WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) voldoet, op basis van CSS3 en HTML5.
Je bent de bewaker van de stijlgids en van de UX Guide, een online toolkit met alle gestandaardiseerde visuele componenten. Je ziet toe op juist gebruik van deze guides en door je voorbeeldgedrag zorg je dat je collega’s in het UX-team en in de scrumteams dit ook doen, met als uiteindelijk doel een consistente gebruikersbeleving te creëren bij de websites van De opdrachtgever .
Als Principal Visual Designer ben je in elke fase van het agile ontwikkelproces inzetbaar. Je helpt de business de eerste gedachten vorm te geven met analyse, adviezen, mockups en klantonderzoek. In de definitie- en realisatiefase maak je de skin over de wireframes en lever je bijbehorende stijlcode op. Ook test je met je collega’s de UX-deliverables op de verschillende omgevingen en ben je betrokken bij usability onderzoek.
Je hebt een passie voor usability en weet de wensen van de business en de doelgroep feilloos te vertalen naar een intuïtief, gebruiksvriendelijk en toegankelijk ontwerp. Je werkt daarbij niet alleen op gevoel, maar hebt ook de theoretische kennis om je ontwerpkeuzes te onderbouwen.
Je bent gewend om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken en samen te werken met interaction designers en front-end developers.

Je bent in staat om

Samen met een interaction designer creatieve concepten te ontwikkelen op basis van een briefing.

 • Je vertaalt het creatieve concept naar aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke user interfaces conform de Webrichtlijnen Versie 2.

 • Je gebruikt je kennis en ervaring om mee te denken over verbeteringen in de stijl, ervaring en gebruiksgemak. Als expert binnen jouw vakgebied schat je zelfstandig de vereiste kwaliteit en kwantiteit van je design deliverables in.

Een grafische user interface te ontwerpen binnen de corporate huisstijl de opdrachtgever

 • Mee te denken over doorontwikkeling van bestaande websites en applicaties;

 • Samen te werken met uiteenlopende disciplines van manager en redacteur tot en met een hardcore techneut;

 • Te acteren binnen grote ondernemingen;

 • Onder tijdsdruk te presteren.

Je hebt de volgende kennis en ervaring

Een relevante HBO opleiding in (visual) design, bij voorkeur kunstacademie of de opleiding CMD (Communication Multimedia Design)

 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van het grafisch ontwerpen van interactieve media;

 • Ervaring met Scrum, Git, HTML5, SaSS, Twig en JavaScript;

 • Kennis van Webrichtlijnen versie 2;

 • Het opzetten en onderhouden van een stijlgids en een UI toolkit

 • Ruime ervaring in het onderbouwen van je designkeuzes met goede argumenten;

 • Goede kennis van interactie-, usability- en internetconventies;

 • Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden, en een hoge mate van organisatiesensitiviteit;

 • Ruime ervaring met ontwerptools zoals Photoshop en Illustrator;

 • Een brede en actieve interesse in het vakgebied, bekendheid met trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied;

 • Ervaring met het ontwerpen van vacaturesites is een pré.

 • Internationaal erkende UX-certificering is (uniek)

 • Kennis van Oracle Portal is een pré

Naast de ervarings- en competentie eisen die gesteld zijn binnen deze specifieke opdracht en het functieprofiel, kent deze specifieke opdracht een aantal aanvullende eisen, te weten:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in (visual) design, met een sterke focus op communicatie, bijvoorbeeld CMD met nadruk op Visual Design, of Kunstacademie richting Digital Media Design.

 • Aantoonbaar afgeronde internationaal erkende UX certificering.

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van het grafisch ontwerpen van interactieve media opgedaan in de afgelopen 10 jaar.

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van het vertalen van concepten naar gebruiksvriendelijke en toegankelijke gebruikersschermen opgedaan in de afgelopen 5 jaar.

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het onderbouwen van je designkeuzes met goede argumenten op basis van best practices opgedaan in de afgelopen 5 jaar.

Locatie

Amsterdam

Uren

40

Startdatum

10-12-2015

Einddatum

01-1-2017

Optie tot verlenging

Maximaal 24 maanden

Deadline

01-12-2015 16:00 uur

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten