Opdrachtgever
Logiclevel
Geplaatst op
26-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Diemen
Reacties
1
Bekeken
414
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 162 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Gewenste startdatum
Vanaf 14 december 2015 (in overleg uiterlijk 1 januari 2016)

Einddatum
31 juli 2016 (verlenging mogelijk)

Aantal uren per week
Gemiddeld 32 uren per week, kantoortijden (geen avond- en of weekenddienst). Er geldt een proeftijd van 1 maand.

Tarief: scherp

curriculum vitae en een persoonlijke motivatie.

Doel
Zorginstituut Nederland is zowel een advies- als uitvoeringsorganisatie voor de wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zvw en de Wlz. Zorginstituut Nederland heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Het belang van een goede informatievoorziening is de afgelopen jaren sterk toegenomen: klant- en werkproces worden in toenemende mate ondersteund door de kwaliteit en toegankelijkheid van de onderliggende informatie. Verder is informatie ook bepalend bij het tot stand komen van beleidskeuzes, het verantwoorden van bestedingen en het sturen van de ketens. Het is daarom van belang dat alle partijen in de keten met elkaar intensief samenwerken om de inrichting en onderlinge samenhang van de informatievoorziening én onderliggende technische voorzieningen te borgen.
Als het gaat om de informatievoorziening maken ketenpartners van het Zorginstituut gebruik van de standaarden iWlz, iWmo en iJw. Er is een integrale informatievoorziening nodig omdat door de veranderingen in de zorg klanten met een zorg- en ondersteuningsvraag in toenemende mate te maken zullen krijgen met meerdere ketens/organisaties. Interoperabiliteit van systemen en gegevens over de verschillende domeinen heen is dan ook belangrijk om klanten integraal te kunnen ondersteunen. Het doel van een integrale informatievoorziening is een keten waarin zowel klant als professional optimaal worden ondersteund door de informatievoorzieningfunctie en waarbij de beschikbare informatie beleid, sturing en verantwoording mogelijk maakt. Hierdoor kunnen administratieve lasten worden verlaagd, professionals klanten beter ondersteunen en krijgen cliënten gebruikersgemak en inzicht als het gaat om Wlz, Wmo en/of Jeugdwet dienstverlening.
Zorginstituut Nederland is een onafhankelijke en deskundige beheerder van standaarden en keteninformatisering. Dit doet het Zorginstituut voor ketenpartners binnen Wlz en sinds kort ook voor ketenpartners binnen de Wmo en de Jeugdwet. Om deze taak te vervullen ontwikkelt en onderhoudt Zorginstituut Nederland producten en diensten waarmee de keteninformatisering wordt gerealiseerd. Dit wordt gedaan in een team van ongeveer 12 mensen dat in het afgelopen jaar flink gegroeid is. Zorginstituut Nederland is op zoek naar een productowner die kan ondersteunen bij de groeiende werkzaamheden.

Omschrijving van opdracht, beschrijving van werkzaamheden
Binnen het Zorginstituut is het Beheerteam iStandaarden verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de standaarden iWlz, iWmo en iJw. Naast de standaarden beheert het team ook een aantal ondersteunende diensten (applicaties), benodigd voor de keteninformatisering. Juist voor deze ondersteunende diensten is het team op zoek naar een productowner. De productowner is betrokken bij het opstellen van nieuwe specificaties, het beheer en het accepteren van nieuwe en bestaande implementatie ondersteunende diensten en services. Met technisch en praktisch inzicht en kennis begeleidt de productowner het volledige proces van opstellen specificaties tot de oplevering van de dienst/service, waaronder coördinatie van testfase.
Daarnaast kan de productowner betrokken worden bij kortdurende projecten en is er extern contact met samenwerkingspartners.
Van de productowner wordt een proactieve rol verwacht wanneer het gaat om de toepassing van technologische ontwikkelingen in de vorm van nieuwe ideeen, nieuwe ontwerpen en nieuwe initiatieven.

Eisen

 • Beschikbaarheid: De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 32 uren per week gedurende de periode tussen 14 december 2015 en 31 juli 2016 (werkzaam op locatie van Zorginstituut Nederland);

 • CV en motivatiebrief van een kandidaat aangeleverd

 • Kennis en expertise: Uit het CV en aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (middels opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten) beschikt over:

1.1 HBO of universitaire opleiding
1.2 Kennis van de Wlz, Wmo & Jeugdwet
1.3 Kennis van iStandaarden
1.4 Aantoonbaar netwerk in de Wlz, Wmo en Jeugdwet keten
1.5 Aantoonbare ervaring met opstellen van specificaties
1.6 Achtergrond in de zorg en ondersteuning

 • Competenties: uit het door u ingediende CV en het matchgesprek blijken minimaal de onderstaande competenties en vaardigheden, die voor deze functie als zeer belangrijk worden bevonden

 planning en projectmatig werken
 adviesvaardig (kan adviseren over specificaties, testfase, documentatie en eindproduct)
 communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 representatief voorkomen
 neemt verantwoordelijkheid voor het resultaat
 kwaliteitsgericht
 flexibel
 stelt prioriteiten en doelen en heeft visie en handelt hiernaar
 heeft analytische en sociale vaardigheden om brug te vormen tussen opdrachtgever, ketenpartners, gebruikersorganisaties en IT leveranciers
 vriendelijk en servicegericht

Wensen: Totaal 75% te bepalen aan de hand van:

Score Score

 1. Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat werkzaam is geweest als product owner (Weging: 15,0 %)

 1. Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat werkzaam is (geweest) in projecten te maken met keten standaardisatie (Weging: 17,50%)

 1. Geef aan hoeveel jaren de kandidaat werkzaam is geweest in projecten in de zorgdomeinen (Wlz, Wmo, Jeugdwet) (Weging: 17,50%)

 1. Geef aan hoeveel jaren de kandidaat gewerkt heeft met XML (Weging: 15,0%)

 1. Geef aan binnen hoeveel projecten de kandidaat ervaring heeft met adviseren over specificaties, testfase, documentatie en eindproducten. (Weging: 10 %)

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  30-11-2015 10:12
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten