Procesmedewerker Impactanalyse Digitale Agenda 2020

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
27-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
300
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-1-2016

Einddatum

1-4-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

7-12-2015 om 12:00 uur

Digitale Agenda 2020
In de Digitale Agenda ondersteunen KING en VNG gemeenten in het vormgeven van de drie kernambities met betrekking tot collectieve informatievoorziening: Open en transparant in de participatiesamenleving, Werken als één efficiënte overheid en Massaal digitaal, maatwerk lokaal. Onderdeel van deze vormgeving is de uitvoering van een samenhangende projectenkalender uit bestaand enerzijds opgeschaalde of op te schalen gemeentelijke initiatieven en anderzijds landelijke initiatieven.

Doel van de functie
Als Procesmedewerker Impactanalyses ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van haalbaarheidsanalyses op projecten in de selectiefase van DA2020. Vaak maken deze Impactanalyses onderdeel uit van pilots met en door gemeenten. De pilots moeten (mede) inzicht geven in de vragen en thema’s die onderwerp zijn van de Impactanalyse, met doelstelling de schaalbaarheid van deze pilots voor collectief gebruik door gemeenten. Daarmee geeft de Impactanalyse (mede) sturing aan de pilots. Afstemming met pilotgemeenten vanuit VNG/KING is onderdeel van de functie.
De procesmedewerker brengt de randvoorwaarden in kaart bij gemeenten en andere belanghebbenden (leveranciers, ontwikkel- en beheerorganisatie, gemeentelijke koepels, centrale overheid, etc.) die moeten worden vervuld om tot een succesvolle grootschalige implementatie te komen. Bovendien geeft de Impactanalyse inzicht in de vereiste implementatiebekwaamheden op alle niveaus, zodat voor een eventuele implementatie gewenste instrumenten voor ondersteuning kunnen worden ontwikkeld.

De procesmedewerker werkt daarbij nauw samen met de inhoudelijke specialisten en experts bij KING en de reeds bestaande communicatiekanalen en het netwerk van KING.
Het resultaat wordt vervat in een rapportage en een uitvoeringsagenda voor het vervolg, waarin alle betrokkenen en belanghebbenden hun inbreng herkennen en waar besturende gremia besluiten over kunnen nemen.
De procesmedewerker maakt onderdeel uit van het team DA2020 en wordt aangestuurd door en rapporteert aan één van de projectleiders binnen de Digitale Agenda 2020, afhankelijk van het onderwerp van de impactanalyse.

Verantwoordelijkheden
 Uitvoeren van een Impactanalyse, vertrekkend vanuit een standaardaanpak en –proces dat voor de specifieke situatie op maat wordt toegepast;
 In het geval dat parallel aan de Impactanalyse een pilot wordt uitgevoerd: in staat zijn om duidelijk en uitputtend met de stakeholders vast te stellen welke uitkomsten via de pilot bereikt moeten worden en (vervolgens) actief sturen op het bereiken van deze uitkomsten;
 Voorbereiden en uitvoeren van workshops en cocreatie-sessies, waardoor commitment ontstaat en de benodigde kennis, ervaring en expertise ingebracht kan worden door betrokken organisaties;
 Zorg dragen voor breed draagvlak van de resultaten, ook bij belanghebbenden die niet direct bij sessies konden worden betrokken;
 Opleveren van een rapportage, waarin alle betrokkenen en belanghebbenden hun inbreng herkennen en waar besturende gremia besluiten over kunnen nemen. Een werkagenda voor vervolgactiviteiten maakt deel uit van de rapportage;
 Het behalen van gewenste resultaat en outcome, zijnde:
 randvoorwaarden in kaart brengen via inhoud en methode;
 draagvlak verkrijgen door het betrekken van representatieve en gezaghebbende deelnemers / vertegenwoordigers;
 op elk niveau bewustzijn van rollen en verantwoordelijkheden door het ontwerp van de sessies (via proces en thematiek).

Functie eisen

-WO werk- en denkniveau;
-Uitstekende communicatieve vaardigheden en goed analytisch vermogen;
-Kennis van en ervaring met gemeenten. Heeft met of bij gemeenten gewerkt, spreekt de taal van gemeenten en heeft aantoonbare ervaring met het verbinden van gemeenten;
-Ervaring in landelijke projecten gericht op de ondersteuning van gemeenten door middel van het ontwikkelen, opschalen en implementeren van dienstverlening- of informatiekundige initiatieven;
-Ervaring met het werken in multidisciplinaire omgevingen en in staat waar nodig andere deskundigheden te betrekken.
-In staat om zelfstandig en planmatig te werken;
-Ervaring met het coördineren van de communicatie in projecten met veel stakeholders.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  02-12-2015 12:22
  Plaats
  Heemstede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten