Senior Interaction Designer

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
27-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
264
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten
 • WTS Detachering 28 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

2-1-2016

Einddatum

1-1-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

40

Sluitingsdatum

1-12-2015 om 16:00 uur

UWV verleent veel van zijn diensten via internet. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van meerdere portalen, websites en webapplicaties, die continue in ontwikkeling zijn. UWV WERKbedrijf is op zoek naar een senior Interaction Designer die in staat is om nieuwe functionaliteiten te ontwerpen en bestaande interfaces te verbeteren volgens de User Centered Design methode, zonder daarbij de businessdoelstellingen en de technische randvoorwaarden uit het oog te verliezen.
Als Senior Interaction Designer ben je verantwoordelijk voor de gebruikersinterface van de portalen, websites en applicaties van UWV. Je vertaalt een wat-vraag van de business (onderbouwd met onderzoeksresultaten) naar een functionele oplossingsrichting. Je draagt actief bij aan het uitvoeren van gebruikersonderzoek, en gebruikt de resultaten om je ontwerpen volledig af te stemmen op de klantbehoefte.

Je hebt een passie voor usability en weet de wensen van de business en de doelgroep feilloos te vertalen naar een intuïtief, gebruiksvriendelijk en toegankelijk ontwerp. Je ontwerpt niet alleen op gevoel, maar hebt ook de theoretische kennis om je ontwerpkeuzes te onderbouwen. Je denkt altijd vanuit de gebruiker en gebruikt je ervaring, gebruikersdata en internetontwikkelingen.

Je levert doordachte, strakke ontwerpen en coacht de andere designers zodat zij dat ook doen. Je maakt geen plaatjes maar werkt samen in een scrumteam aan een werkend product voor eindgebruikers. Daarbij bepaal je samen de prioriteiten en werk je in kleine stappen richting de stip op de horizon. Je bent gewend met design patterns te werken en hebt ervaring met het opleveren en bijhouden van een design rationale. Je kunt lezen en schrijven met Axure, Sketch en Photoshop.
Je bent ook altijd gericht op het optimaliseren van bestaande producten.
Je bent gewend om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken en samen te werken met visual designer en front-end developers.

Je bent in staat om

 • De vraag van de business om te zetten naar mockups en wireframes;

 • Een brugfunctie te vervullen tussen de business en technisch uitvoerende partij(en);

 • Businessdoelstellingen om te zetten in toegankelijke en drempelvrije gebruikersschermen;

 • Functionele specificaties te vertalen naar een intu├»tieve en gebruiksvriendelijke user interface.

 • Gebruikersschermen te ontwerpen binnen de technische randvoorwaarden van portal en portlet technologie (Oracle Portal);

 • Een grafische user interface te ontwerpen binnen corporate randvoorwaarden;

 • Samen te werken met uiteenlopende disciplines; van informatie-analist en manager tot en met een hardcore techneut;

 • Teamleden inhoudelijk aan en bij te sturen.

Functie eisen

-Een relevante HBO/WO-opleiding zoals Media Technologie of Communication & Multimedia Design in de richting interaction design;
-Minimaal 1 aantoonbare succesvol afgeronde opdracht
-Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met User Interface ontwerp volgens drempelvrije webrichtlijnen in de afgelopen 5 jaar.
-Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring met het opleveren van interactie design d.m.v. wireframes, documentatie en prototypes in de afgelopen 10 jaar.
-Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van interaction design, het vertalen van gebruikerswensen naar concepten en grafisch ontwerp in de afgelopen 10 jaar.
-Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het functioneel aansturen van een designteam in de afgelopen 5 jaar.
-Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als expert in Axure en Photoshop in de afgelopen 5 jaar.
-Minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van interaction design en grafisch ontwerp;
-In staat om interactie te beschrijven d.m.v. mockups, wireframes, documentatie en prototypes;
-User Interface te ontwerpen volgens drempelvrije richtlijnen;

-Je bent: pro-actief, resultaatgericht, klantgericht en analytisch denkvermogen

-Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden en een hoge mate van organisatiesensitiviteit.
-Kennis van portal- en portlettechnologie binnen Oracle Portal is een pre.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten