Applicatiemanagement Verkeersmanagement Wegsystemen

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
27-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
1
Bekeken
344
Status
Gesloten
Referentie
1349

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Rol

Applicatiemanagement Verkeersmanagement Wegsystemen

Niveau

Senior

Locatie

Delft

Startdatum

01-01-2016

Einddatum

31-12-2016

Aantal uur

36

Aanvrager

Wendy van Ooijen

Plaats in de organisatie/werkgebied

Algemene informatie CIV
Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (RWS CIV) regisseert de levering en de ontwikkeling van diensten op het gebied van de informatievoorziening, het samenstel van gegevens, applicaties, databases en de achterliggende technische infrastructuur, op basis van de afgestemde vraag vanuit de RWS-
processen en onderdelen van Rijkswaterstaat. Het terrein loopt van het zorgen dat de technische specificaties voor een aanlegproject goed worden opgenomen in een contract, tot aan het inwinnen van de stroefheidsdata van het asfalt op de snelweg.

Directie Ontwikkeling Services RWS (OSR)

De directie Ontwikkeling Services RWS (OSR) is verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening, inclusief vernieuwingen en de grote vernieuwingsprogramma’s zoals IDVV, binnen de vastgestelde kaders en gebruikmakend van generieke bouwstenen. De directie levert geautomatiseerde gegevens & -informatiediensten door middel van applicaties en verzorgt, door het ontwikkelen en beheren van deze diensten, in feite de integratie van data en ICT tot integrale IV. De ingang voor de organisatieonderdelen ligt bij de Service afdelingen, waarbij er vanuit het bestaande serviceportfolio gekeken wordt, of de klantvraag kan worden geleverd.

Wanneer de bestaande services geen of niet volledig invulling kunnen geven aan de vraag, dan wordt de ontwikkelafdeling ingeschakeld om de service te ontwikkelen. De directie is daarmee de logische ingang voor de vraagzijde op tactisch niveau, zowel voor de verschillende organisatieonderdelen, als voor de RWS-processen. Dit geldt voorafgaand ten behoeve van de programmering, en tijdens de productie vanuit de OG-ON-relatie. Op dit gebied is verbetering nodig, zowel in het aanscherpen van de vraagsturing, als in het efficiënt en flexibel leveren van de dienstverlening.

De afdeling - Verkeersmanagement Services

VM Services zorgt ervoor dat het bedrijfsproces Verkeersmanagement Hoofdwegennet wordt ondersteund met goed werkende IV. Vandaag en morgen. Op strategisch en tactisch niveau is VM Services daarvoor klantingang voor het domein Verkeersmanagement en regisseur voor het domeinportfolio. Op
operationeel niveau gaat om de levering en beheer van het met de klant overeengekomen serviceportfolio voor het domein Verkeersmanagement.

De keten – Wegsystemen

Tot het serviceportfolio behoort onder meer het Weigh In Motion (WIM) en Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN). SPIN heeft als doel het afstemmingsproces tussen de gebruikers rond wegwerkzaamheden te verbeteren. Daarmee levert het ICT systeem SPIN een belangrijke bijdrage bij het inschatten en beperken van verkeershinder in een zo vroeg mogelijk stadium. WIM, de internationaal meest gebruikte term voor dynamische aslastmeetsystemen, is in combinatie met camera’s een efficiënt
middel bij het in kaart brengen van vervoerstromen op de Nederlandse snelwegen en bij het terugdringen van overbelading. Naast de servicemanager en service delivery manager vormt de
applicatiemanager een belangrijke inhoudelijke schakel bij het leveren, in stand houden en verder ontwikkelen van de IV-dienstverlening.

Als applicatiemanager voer je regie op een cluster van missiekritieke applicaties binnen het domein Hoofdwegennet. Je zorgt ervoor dat nieuwe en bestaande applicaties en infrastructurele componenten binnen Rijkswaterstaat naar volle tevredenheid werken. Het is jouw verantwoordelijkheid dat er daarbij continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatiekenmerken, zoals performance en bedrijfszekerheid. Ook zorg je dat wordt voldaan aan (vooraf overeengekomen) wensen van gebruikers.

Organisatiecultuur en professionaliteit
Naast de kernwaarden van RWS (RADIO-V = resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend), vindt het management van VM Services het belangrijk dat er door de medewerkers eigenaarschap wordt getoond en er een natuurlijke neiging is om permanent te verbeteren.

Taken/werkzaamheden

 1. Zorgdragen voor continuïteit van de dienstverlening binnen de overeengekomen service niveaus Hierbij schakel je de markt in en stuur je marktpartijen aan.

 1. Begeleiden van releases en wijzigingsverzoeken

 1. Voeren van leveranciersmanagement

 1. Voeren van lifecyclemanagement op de keten van applicaties

 1. Opstellen jaarplan voor de ontwikkeling en het beheer van de applicaties, infrastructuur en gegevens.

Opleiding

 1. WO werk en denkniveau

 1. ITIL en ASL Foundation

Werkervaring

 1. Aantoonbare kennis van en ervaring met het beheer van applicaties, infrastructuur en gegevens (3+ jaar)

 1. Ervaring met het werken in een grote complexe omgeving (3+ jaar)

 1. Kennis en ervaring met Cobit, ASL en ITIL (3 jaar)

 1. Kennis en ervaring met BiSL en Prince2 (1 jaar)

 1. Ervaring met operationeel contractmanagement (1 jaar)

Soft skills

 1. Resultaat gedrreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend

 1. Overtuigingskracht

 1. Pro-actieve houding en instelling

 1. Team- en klantgerichtheid, initiatiefrijk, zelfstandig en stressbestendig

 1. Uittekenende communicatieve eigenschappen, mondeling en schriftelijk

 1. Hard skills

 1. Applicatiemanagement

Wensen

Je hebt een grote deskundigheid op het gebied van ICT voor verkeersmanagement, bij voorkeur aangevuld met kennis van industriële automatisering

 1. Bekendheid met de RWS organisatie/applicaties en de geldende procedures

 1. Maximaal 45 minuten reisafstand van Delft

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-11-2015 13:04
  Plaats
  Purmerend

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten