Applicatiemanager Verkeersmanagement Wegsystemen

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
30-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
1
Bekeken
484
Status
Gesloten
Referentie
20118249

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 33 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 235 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118249 Tijdelijke inhuur

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Applicatiemanager Verkeersmanagement Wegsystemen

Algemene informatie CIV

Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (RWS CIV) regisseert de levering en de ontwikkeling van diensten op het gebied van de informatievoorziening, het samenstel van gegevens, applicaties, databases en de achterliggende technische infrastructuur, op basis van de afgestemde vraag vanuit de RWS-processen en onderdelen van Rijkswaterstaat. Het terrein loopt van het zorgen dat de technische specificaties voor een aanlegproject goed worden opgenomen in een contract, tot aan het inwinnen van de stroefheidsdata van het asfalt op de snelweg.

Directie Ontwikkeling Services RWS (OSR)

De directie Ontwikkeling Services RWS (OSR) is verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening, inclusief vernieuwingen en de grote vernieuwingsprogramma’s zoals IDVV, binnen de vastgestelde kaders en gebruikmakend van generieke bouwstenen. De directie levert geautomatiseerde gegevens & - informatiediensten door middel van applicaties en verzorgt, door het ontwikkelen en beheren van deze diensten, in feite de integratie van data en ICT tot integrale IV. De ingang voor de organisatieonderdelen ligt bij de Service afdelingen, waarbij er vanuit het bestaande serviceportfolio gekeken wordt, of de klantvraag kan worden geleverd.
Wanneer de bestaande services geen of niet volledig invulling kunnen geven aan de vraag, dan wordt de ontwikkelafdeling ingeschakeld om de service te ontwikkelen. De directie is daarmee de logische ingang voor de vraagzijde op tactisch niveau, zowel voor de verschillende organisatieonderdelen, als voor de RWS-processen. Dit geldt voorafgaand ten behoeve van de programmering, en tijdens de productie vanuit de OG-ON-relatie. Op dit gebied is verbetering nodig, zowel in het aanscherpen van de vraagsturing, als in het efficiënt en flexibel leveren van de dienstverlening.

De afdeling - Verkeersmanagement Services

VM Services zorgt ervoor dat het bedrijfsproces Verkeersmanagement Hoofdwegennet wordt ondersteund met goed werkende IV. Vandaag en morgen. Op strategisch en tactisch niveau is VM Services daarvoor klantingang voor het domein Verkeersmanagement en regisseur voor het domeinportfolio. Op operationeel niveau gaat om de levering en beheer van het met de klant overeengekomen serviceportfolio voor het domein Verkeersmanagement.

De keten – Wegsystemen:
Tot het serviceportfolio behoort onder meer het Weigh In Motion (WIM) en Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN). SPIN heeft als doel het afstemmingsproces tussen de gebruikers rond wegwerkzaamheden te verbeteren. Daarmee levert het ICT systeem SPIN een belangrijke bijdrage bij het inschatten en beperken van verkeershinder in een zo vroeg mogelijk stadium. WIM, de internationaal meest gebruikte term voor dynamische aslastmeetsystemen, is in combinatie met camera’s een efficiënt middel bij het in kaart brengen van vervoerstromen op de Nederlandse snelwegen en bij het terugdringen van overbelading. Naast de servicemanager en service delivery manager vormt de applicatiemanager een belangrijke inhoudelijke schakel bij het leveren, in stand houden en verder ontwikkelen van de IV-dienstverlening.
Als applicatiemanager voer je regie op een cluster van missiekritieke applicaties binnen het domein Hoofdwegennet. Je zorgt ervoor dat nieuwe en bestaande applicaties en infrastructurele componenten binnen Rijkswaterstaat naar volle tevredenheid werken. Het is jouw verantwoordelijkheid dat er daarbij continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatiekenmerken, zoals performance en bedrijfszekerheid. Ook zorg je dat wordt voldaan aan (vooraf overeengekomen) wensen van gebruikers.

Organisatiecultuur en professionaliteit

Naast de kernwaarden van RWS (RADIO-V = resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend), vindt het management van VM Services het belangrijk dat er door de medewerkers eigenaarschap wordt getoond en er een natuurlijke neiging is om permanent te verbeteren.

Taken/werkzaamheden

 1. Zorgdragen voor continuïteit van de dienstverlening binnen de overeengekomen service niveaus Hierbij schakel je de markt in en stuur je marktpartijen aan.

 2. Begeleiden van releases en wijzigingsverzoeken

 3. Voeren van leveranciersmanagement

 4. Voeren van lifecyclemanagement op de keten van applicaties

 5. Opstellen jaarplan voor de ontwikkeling en het beheer van de applicaties, infrastructuur en gegevens.

Opleiding

 1. WO werk en denkniveau

 2. ITIL en ASL Foundation

Werkervaring

 1. Aantoonbare kennis van en ervaring met het beheer van applicaties, infrastructuur en gegevens (3+ jaar)

 2. Ervaring met het werken in een grote complexe omgeving (3+ jaar)

 3. Kennis en ervaring met Cobit, ASL en ITIL (3 jaar)

 4. Kennis en ervaring met BiSL en Prince2 (1 jaar)

 5. Ervaring met operationeel contractmanagement (1 jaar)

Soft skills

 1. Resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend

 2. Overtuigingskracht

 3. Proactieve houding en instelling

 4. Team- en klantgerichtheid, initiatiefrijk, zelfstandig en stressbestendig

 5. Uittekenende communicatieve eigenschappen, mondeling en schriftelijk

Hard skills

 1. Applicatiemanagement

Wensen

 1. Je hebt een grote deskundigheid op het gebied van ICT voor verkeersmanagement, bij voorkeur aangevuld met kennis van industriële automatisering

 2. Bekendheid met de RWS organisatie/applicaties en de geldende procedures

 3. Maximaal 45 minuten reisafstand van Delft

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Delft

Startdatum

01-01-2016

Duur

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Inzet

36 uur per week

Tarief

geen indicatie

Sluitingsdatum

03-12-2015

Sluitingstijd

09:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-12-2015 09:36
  Plaats
  Maarssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten