Transitiemanager voor het programma Digitale Dienstverlening WPI (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
542
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

4-1-2016

Einddatum

3-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16-24

Sluitingsdatum

2-12-2015 om 12:00 uur

De afdeling Informatievoorziening Sociaal is op zoek naar een Transitiemanager voor het programma Digitale Dienstverlening WPI.

De Transitiemanager heeft twee aandachtsgebieden

 1. De verandercase: context- organisatiebeschrijving , potentiële veranderopgave, doelen en aanpak, veranderdiagnose, businesscontext, interne organisatie en gedrag/cultuur -waarschijnlijkheid en potentiële impact - stakeholdersveld – organisatiecase, slaag- en faalfactoren van de verandering, veranderaanpak/-strategie.

 2. Implementatie- en veranderplan, ook wel transitieplan genoemd: implementatie en interventies & resultaten, deelprojecten onderscheiden naar stermodel, besturing van de businesstransitie, programma-organisatie businesstransitieteam + resources risico en maatregelen, communicatie.

De transitiemanager adviseert zowel directie als afdelingsmanagers bij de te gaan kiezen bedrijfstransitie projecten binnen het domein Werk en Inkomen en op termijn Zorg. De transitiemanager moet daarbij in staat zijn te schakelen tussen een centrale regierol ,in samenwerking met de G1 programma manager, en decentrale ondersteuning op afdelingsniveau. De transitiemanager is een kritische sparring partner op managementniveau en heeft een visie op veranderprocessen die aansluit bij de bedrijfstransitie projecten binnen de G1. De transitiemanager is schrijver van de voor het besluitvormingsproces benodigde rapportages.

De transitiemanager vormt de brug tussen hetgeen wat in G4 verband ontwikkelt en gebouwd wordt en hoe dat lokaal op G1 niveau geïmplementeerd wordt, zodanig dat de bedrijfsbenefits behaald worden.
De transitiemanager werk nauw samen met de G4 business projectleider(s) en in Amsterdam met het lijnmanagement, de programmamanager en de implementatiemanager.

De transitiemanager werkt conform de G4 ontwikkelde Standaard Transitie en Implementatie Methodiek STIM, en wordt in G4 verband ondersteund door de G4 Bedrijfstransitiemanager.

De transitiemanager heeft de volgende taken

 • Managen van het transitieprogramma en/of deelprojecten en verantwoordelijk voor ontwikkeling van de transitiedoelstellingen, inclusief Resources voor implementatie en verandering.

 • Uitvoeren van transitieprogramma’s en de daarbij behorende fasen (initiatief, definitie, ontwerp, voorbereiding, realisatie en nazorg).

 • Aansturen van een transitieteam of -eenheid gericht op de Digitale Dienstverlening transitie in samenhang met andere programma’s/projecten, processen en activiteiten.

 • In samenwerking met communicatieve verantwoordelijken draagvlak creëren voor, uitdragen en verdedigen (intern en extern) van programma/releases, programma-/projectresultaten/ release doelstellingen en consequenties (“wat”).

 • Vertalen van complexe met elkaar samenhangende verandervraagstukken naar doelgerichte interventies.

 • Faciliteren en evt. mee uitvoeren van interventies.

 • Vertegenwoordigen, netwerken en onderhouden van contacten op operationeel en/of tactisch niveau.

 • Het verrijken van de G4 Standaard Transitie en Implementatie Methodiek met specifieke aanpakken in G1.

De Transitiemanager valt rechtstreeks onder de Programma Clusterstuurgroep en managed het transitieprogramma. De transitiemanager werkt nauw samen met de programmamanager en met andere functionarissen in het transitienetwerk, zoals medewerkers HR, Business Control, communicatie, bedrijfsprocessen, etc.

Functie eisen

academisch werk- en denkniveau. Dit niveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald WO-diploma.
geschoold in verandermanagement.
kennis van en ervaring met veranderopgaven.
minimaal 10 jaar werkervaring als transitiemanager waarvan minimaal 8 jaar werkervaring bij gemeentelijk sociale dienst
en/of een SW-bedrijf, specifiek op het terrein van verandermanagement.

Competenties

 • Analytisch vermogen: je bent in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uit te splitsen en logische verbanden te leggen tussen de verschillende deelaspecten.

 • Omgevingsbewustzijn: je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.

 • Samenwerken: je levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team.

 • Relatiebeheer: je bouwt persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.

 • Resultaatgerichtheid: je neemt concrete doelen als uitgangspunt voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.

 • Overtuigingskracht: je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig.

Wensen

ervaring met het aansturen van veranderprocessen in het Sociaal Domein en daarbij betrokkenheid gehad met de OR, zowel proces, cultuur als structuurveranderingen.
in de afgelopen 10 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan op het terrein van informatievoorziening (IV) waarbij de nadruk moet liggen op het snijvlak van business en IV en het activeren en betrekken van de business bij informatievoorzieningsvraagstukken.
in de afgelopen 10 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan bij G4-gemeenten of bij 100.000+ gemeenten.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  30-11-2015 14:18
  Plaats
  Westzaan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten