Software Architect

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
30-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
244
Status
Gesloten
Referentie
1359

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Rol Software Architect
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum 04-01-2016
Einddatum 01-04-2016
Aantal uren per week 32
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Ben jij een ervaren softwarearchitect?
Je ondersteunt samen met je collega’s (inter)departementale opdrachtgevers bij de ontwikkeling van online middelen voor de publieksvoorlichting van de Rijksoverheid. Het gaat daarbij vooral om de inrichting en architectuur van het Platform Rijksoverheid Online. Op dit platform draaien naast Rijksoverheid.nl en Defensie.nl meer dan 50 andere websites van het Rijk.

Als softwarearchitect adviseer je over de architectuursoftware en begeleid je de (externe) bouwteams op onze OTAP-straten en de continuous buildomgeving. Je onderhoudt contact met de externe bouwpartij en initieert en bewaakt verbeteringen op onze meer dan 250 servers. Ook zorg je dat de hostingpartij releases uitrolt en voer je zelf het technische deel van acceptatietesten uit. Daarnaast stel je kaders en richtlijnen op die het architectenteam zelf toepast en door externe partijen laat toepassen. Je doet dit met oog voor onder andere coderingsstandaarden, dataopslag en datamodellen.

Je beoordeelt opgeleverde producten aan de hand van kaders en richtlijnen. Je bepaalt, begeleidt en beoordeelt onderzoeken en zet indien nodig vervolgacties in gang. Ook bepaal en bewaak je de coderingsstandaarden en je verbetert deze. Tot slot lever je een bijdrage aan het verhelpen van incidenten op het platform.

Ministerie van Algemene Zaken
Het ministerie van Algemene Zaken is een relatief klein ministerie dat echter meer omvat dan alleen het ‘torentje’. Met onze 450 medewerkers bevorderen wij het algemeen regeringsbeleid. Onze belangrijkste taken zijn de ondersteuning van de minister-president bij de coördinatie van het algemene regerings- en communicatiebeleid. Veel mensen kennen het directoraat-generaal Rijksvoorlichtingsdienst, Informatie Rijksoverheid en het Kabinet Minister-President wel. Ook het bureau van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, een onafhankelijk adviesorgaan voor de regering, is onderdeel van onze organisatie. Concern control en de directie Bedrijfsvoering ondersteunen onze activiteiten.

Afdeling –DPC, cluster Online Advies, team Architectuur
De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) is de uitvoeringsorganisatie die binnen de Rijksoverheid zogenaamde ‘gemeenschappelijke diensten’ levert op het gebied van overheidscommunicatie. DPC is een onderdeel van het ministerie van Algemene Zaken en bestaat uit 3 taakgebieden: Kennis en Professionalisering, Campagnes en Media en Informatie Rijksoverheid.

Het cluster Online Advies ondersteunt (inter)departementale opdrachtgevers bij het vinden en ontwikkelen van optimale oplossingen op het gebied van online Overheidscommunicatie. Daarvoor wordt kennis van communicatieadvies en online media gecombineerd ingezet en vertaald naar concrete adviezen en producten. Een enthousiast team van adviseurs is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw en support van websites, waaronder Rijksoverheid.nl. Het onderliggende Platform Rijksoverheid Online vervult hierin een centrale rol. Naast websites maken ook zoeken, nieuwsbrieven, online magazines, webanalytics en een mediatheek deel uit van het Platform.

VEREISTE KENNIS

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

 • HBO- of universitaire opleiding (technische informatica is een pre);

 • ruime en aantoonbare ervaring met Java-webontwikkeling en minimaal 2 jaar ervaring als softwarearchitect;

 • certificering als Sun Certified Architect is een pre;

 • ervaring met Agile architecting en Enterprise architectuurmethodologieën en -frameworks. Certificering van Togaf en DYA is een pre;

 • ervaring met het ontwikkelen van softwarearchitecturen vanuit visie en het opstellen van architectuurprincipes;

 • ervaring met het opstellen van technische ontwerptemplates en het beoordelen van technische ontwerpen;

 • ervaring met het opstellen van coderingsstandaarden;

 • ervaring met grote websites en CMS’en en complexe projecten in combinatie met Hippo 7 (CMS, Repository en HST-2);

 • ervaring met het opzetten en toepassen van Continuous delivery/deployment en bij voorkeur met Jenkins, Artifactory, Sonar en Git;

 • ervaring met Web- en Java Application servers. Kennis van Apache Tomcat en Apache HTTPD is een pre;

 • ervaring met caching-servers. Kennis van Nginx, Squid en HAProxy is een pre;

 • ervaring met Linux (Ubuntu en CentOS);

GEDRAGSKENMERKEN

 • overtuigingskracht;

 • netwerken;

 • flexibiliteit;

 • plannen en organiseren;

 • motiveren;

 • creativiteit ;

EXTRA INFORMATIE

Indien kandidaten worden uitgenodigd voor een intakegesprek, dan zal dat plaatsvinden in week 50 2015.
Kandidaat dient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de selectieprocedure.

Herpubliceren van deze aanvraag op eigen (web)media/LinkedIn/jobboards is niet toegestaan. Indien hieraan geen gehoor wordt gegeven kan u worden uitgesloten.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website
.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten